HÍRHATÁR ONLINE - A nevető zsidó - a Soros-kampány antiszemitizmusa

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.07.21.
 Szombat
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   325,91 Ft
   CHF árfolyam
   280,17 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 11. 20. 13:00     


A nevető zsidó - a Soros-kampány antiszemitizmusa
Itt-ott talán még látni plakátokat „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” felirattal, de miután az arcképét egy ideig leköpködték, a budapesti villamosok padlóján megtaposták, az ország napirendre tért e felett a gyalázat felett is - Bruck András írása.

Most azonban már kint vannak a villamosmegállókban a nemlétező Soros-tervvel kapcsolatos legújabb, és megint egy nevető Sorost ábrázoló plakátok, a kormány álszent kérdéseivel: igaz, hogy ez egy rohadék? – kb. így.

 

Nyilvánvaló, hogyha Soros nem volna származása szerint zsidó, a magyar kormány nem tudná őt úgy beállítani mint a Magyarországra leselkedő legnagyobb veszélyt. Erre a szerepre kizárólag a zsidó, „a világ gonosza” alkalmas. Ez nagyon mélyen ott ül már az európai ember pszichéjében.

 

Az őcsényi rémdráma közepette is az volt a közvélekedés a faluban, hogy Sorost emberiség elleni bűntettekkel bíróság elé kéne állítani – szó szerint ez így hangzott el: Sorost ki kellene kiáltani emberiség elleni vádakkal –, és hogy „úgyis azt csinálnak, amit akarnak, majd a Soros György eldönti.”

 

A Soros elleni kampánnyal Orbán két legyet üt egycsapásra: nem kell neki expressis verbis kimondania, hogy „a zsidók”, elég egyszerűen csak sorosoznia, mert ekképp az antiszemitizmus vádja nélkül is képes antiszemita érzelmeket kelteni. Épp ezért értelmetlen az a régóta tartó nyilvános tanakodás is, hogy Orbán antiszemita-e vagy nem. A célszemélyek – ma még nem áldozatok - társadalmi megítélése, sorsa, jövője szempontjából ugyanis mindegy, hogy az uszító hisz-e abban, amit állít, vagy sima politikai számítás mozgatja.

 

Ami azt illeti, a szememben ez utóbbi, ha lehet, még gonoszabb, aljasabb. Amúgy meg Orbán életútja, emberi minőségének jól követhető szétrohadása garancia arra, hogy ha egyszer a túléléséhez szükségesnek tartja, akkor a már kódolatlan antiszemitizmustól sem fog tartózkodni. Orbán a pokolban született, és ha van igazság, ott is végzi.

 

Gondolom, néhányan tudják, de mindenkinek tudnia kéne, hogy a „nevető zsidó” kifejezés Hitler szótárában is sűrűn felbukkant. Talán a legismertebb eset az a beszéde, amelyet a müncheni sörpuccs 19. évfordulóján mondott 1942. november 8-án, és amelyben a náci párt tagjai előtt felelevenítette a „megtett utat”, a két évtized alatt elért „eredményeket”. Köztük ezt: „Ma megszámlálhatatlanul sok zsidó, aki egykor nevetett, nem nevet többé. És akik még ma is nevetnek, holnap talán már nem fognak…A nemzetközi zsidóság már csak a démoni pusztulásában lesz felismerhető.”

 

A beszéd időpontjáig négymillió zsidót már valóban elpusztítottak.

 

Egyértelmű, hogy a „nevető zsidó” kifejezés nem Orbánék saját ötlete volt, talán egyenesen Hitlertől vették át. Valószínűleg nem ő maga, nem feltételezem róla, hogy még náci szövegeket is tanulmányoz, de esetleg valaki a stábjából igen, ő pedig rábólintott: mehet, ez ütős lesz – a nevető zsidó. Hahaha.

 

Ez az egész azonban már régen nem nevetnivaló.


További hírek

  Összefogott a megye és az egyetem
2018. 07. 21. 01:11 pecsi-hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc érdekeltsége fertőzött ásványvízzel bukott – elhallgatták
2018. 07. 20. 15:01 hirhatar.hu
  Törőcsik után hét évvel „a” Lázár lesz a második életműdíjas színésznőnk
2018. 07. 20. 14:31 hirhatar.hu
  A focináci Hollik olyan levelet kapott, hogy lesz mit meggyónnia
2018. 07. 20. 14:00 hirhatar.hu
  Stop Soros: Orbán biztosította Izraelt, hogy nincs antiszemitizmus Magyarországon
2018. 07. 20. 12:07 hirhatar.hu
  Látványos tüntetésen tiltakoztak az olasz kormány gyilkos bevándorláspolitikája ellen
2018. 07. 20. 12:07 hirhatar.hu
  „Autistabarát” időpontokat vezet be egy brit áruházlánc
2018. 07. 20. 12:07 hirhatar.hu
  A Terminátor klinikai megfigyelés alatt lesz magyarországi forgatásán
2018. 07. 20. 11:29 hirhatar.hu
  Öngyilkos lett két gyermek Szaúd-Arábiában – 47 játékot betiltottak
2018. 07. 20. 11:29 hirhatar.hu
  Ronaldo elégedett volt – hatmilliós borravalóval nyugtázta
2018. 07. 20. 11:29 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport