HÍRHATÁR ONLINE - A nevető zsidó - a Soros-kampány antiszemitizmusa

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2017.12.15.
 Péntek
Ma Valér napja van.
Holnap Etelka napja lesz.
   EUR árfolyam
   314,2& Ft
   CHF árfolyam
   268,99 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 11. 20. 13:00     


A nevető zsidó - a Soros-kampány antiszemitizmusa
Itt-ott talán még látni plakátokat „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” felirattal, de miután az arcképét egy ideig leköpködték, a budapesti villamosok padlóján megtaposták, az ország napirendre tért e felett a gyalázat felett is - Bruck András írása.

Most azonban már kint vannak a villamosmegállókban a nemlétező Soros-tervvel kapcsolatos legújabb, és megint egy nevető Sorost ábrázoló plakátok, a kormány álszent kérdéseivel: igaz, hogy ez egy rohadék? – kb. így.

 

Nyilvánvaló, hogyha Soros nem volna származása szerint zsidó, a magyar kormány nem tudná őt úgy beállítani mint a Magyarországra leselkedő legnagyobb veszélyt. Erre a szerepre kizárólag a zsidó, „a világ gonosza” alkalmas. Ez nagyon mélyen ott ül már az európai ember pszichéjében.

 

Az őcsényi rémdráma közepette is az volt a közvélekedés a faluban, hogy Sorost emberiség elleni bűntettekkel bíróság elé kéne állítani – szó szerint ez így hangzott el: Sorost ki kellene kiáltani emberiség elleni vádakkal –, és hogy „úgyis azt csinálnak, amit akarnak, majd a Soros György eldönti.”

 

A Soros elleni kampánnyal Orbán két legyet üt egycsapásra: nem kell neki expressis verbis kimondania, hogy „a zsidók”, elég egyszerűen csak sorosoznia, mert ekképp az antiszemitizmus vádja nélkül is képes antiszemita érzelmeket kelteni. Épp ezért értelmetlen az a régóta tartó nyilvános tanakodás is, hogy Orbán antiszemita-e vagy nem. A célszemélyek – ma még nem áldozatok - társadalmi megítélése, sorsa, jövője szempontjából ugyanis mindegy, hogy az uszító hisz-e abban, amit állít, vagy sima politikai számítás mozgatja.

 

Ami azt illeti, a szememben ez utóbbi, ha lehet, még gonoszabb, aljasabb. Amúgy meg Orbán életútja, emberi minőségének jól követhető szétrohadása garancia arra, hogy ha egyszer a túléléséhez szükségesnek tartja, akkor a már kódolatlan antiszemitizmustól sem fog tartózkodni. Orbán a pokolban született, és ha van igazság, ott is végzi.

 

Gondolom, néhányan tudják, de mindenkinek tudnia kéne, hogy a „nevető zsidó” kifejezés Hitler szótárában is sűrűn felbukkant. Talán a legismertebb eset az a beszéde, amelyet a müncheni sörpuccs 19. évfordulóján mondott 1942. november 8-án, és amelyben a náci párt tagjai előtt felelevenítette a „megtett utat”, a két évtized alatt elért „eredményeket”. Köztük ezt: „Ma megszámlálhatatlanul sok zsidó, aki egykor nevetett, nem nevet többé. És akik még ma is nevetnek, holnap talán már nem fognak…A nemzetközi zsidóság már csak a démoni pusztulásában lesz felismerhető.”

 

A beszéd időpontjáig négymillió zsidót már valóban elpusztítottak.

 

Egyértelmű, hogy a „nevető zsidó” kifejezés nem Orbánék saját ötlete volt, talán egyenesen Hitlertől vették át. Valószínűleg nem ő maga, nem feltételezem róla, hogy még náci szövegeket is tanulmányoz, de esetleg valaki a stábjából igen, ő pedig rábólintott: mehet, ez ütős lesz – a nevető zsidó. Hahaha.

 

Ez az egész azonban már régen nem nevetnivaló.


További hírek

  Az utolsó megmérettetés
2017. 12. 15. 02:28 pecsi-hirhatar.hu
  Kassákot belülről érzi, érti
2017. 12. 14. 23:27 pecsi-hirhatar.hu
  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása
2017. 12. 14. 18:17 gyomroi-hirhatar.hu
  Töltött káposztát osztott a képviselőknek a szocialista honanya
2017. 12. 14. 16:00 hirhatar.hu
  MSZP: 32 ezer ember halt bele az egészségügy pénzhiányába
2017. 12. 14. 15:00 hirhatar.hu
  A DK rágalmazásért perli Budai Gyulát a Czeglédi-ügyben
2017. 12. 14. 14:00 hirhatar.hu
  Karácsony: „Nem hatalmi kérdés a miniszterelnöki jelöltség”
2017. 12. 14. 13:00 hirhatar.hu
  Kigyulladt egy bajai műhely
2017. 12. 14. 12:31 bajai-hirhatar.hu
  Türelem: tornaterem – XVII. Sportvilág Bajnokság
2017. 12. 14. 01:31 maglodi-hirhatar.hu
  Önkormányzati ülés december 14-én
2017. 12. 13. 23:22 maglodi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport