HÍRHATÁR ONLINE - A Raoul Wallenberg iskola nem adja fel

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.04.27.
 Péntek
Ma Zita napja van.
Holnap Valéria napja lesz.
   EUR árfolyam
   313,33 Ft
   CHF árfolyam
   261,63 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 21. 17:47     


A Raoul Wallenberg iskola nem adja fel
Kínosan szerepelt a KLIK delegáltja a Wallenberg-fórumon: gyakorlatilag egyetlen szókapcsolatot ismételgetett, amiről gyorsan kiderült, hogy nettó hazugság. Érdemi választ semmire nem kaptak a jelenlévők, de a nyomás hatására kénytelen volt azt mondani: elméletben még lehet tenni azért, hogy az iskola ne kerüljön átszervezés alá.

A KLIK elnöke nem mert eljönni

 

A Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola tegnap esti, óriási érdeklődés és fűtött hangulatú szülői fóruma a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) utasítása szerint nem lett volna sajtónyilvános, de sikerült bejutnunk az udvaron tartott eseményre, amint bárkinek, mivel – feltehetően – a hatalmas tömeget látva képtelenek voltak korlátok közé szorítani az érdeklődőket.. A Ludovika téren már a fórum előtt több száz diák demonstrált molinókkal és táblákkal, az udvaron a szülők és gyerekek együtt várták az igazgatónő által meghívott KLIK elnökét, hogy válaszoljon a kérdéseikre, az érthetetlen rendőri jelenlét jelen volt.

 

 

Hanesz József, a KLIK elnöke azonban nem tartotta a fórumot olyan fontosnak, hogy maga jelenjen meg, ezért beosztottját, a KLIK egyik drabális termetű, ám gyermeklelkű csinovnyikját delegálta maga helyett. Ezt a lehetőséget Halász József, a  Fővárosi Szakképzési és Ellátási Osztálynak vezetője feltehetően még sokáig emlegetni fogja, ugyanis percek alatt sikerült kivívnia minden résztvevő ellenszenvét, amit szegény palástolni sem nagyon bírt. No de van az a pénz.

 

Érzékeny funkcionárius a mélyvízben – nem tud úszni

 

A beszédét a delegált osztályvezető azzal kezdte, hogy valóban döntés született arról, hogy az iskola átszervezését hamarosan megkezdik. Ezzel teljesen ellentétesen a továbbiakban minden kérdésre következesen azt válaszolta: „még semmiről sincs döntés”. Jó előre azt is közölte, hogy ő sem ismeri a részleteket. A kezdetben értetlenkedő és visszakérdező szülők a későbbiekben konkrétan kinevették, vagy éppen lehurrogták az egyre kényelmetlenebb helyzetbe kerülő hivatalnokot, aki végül elismerte: annyit tud csak, hogy utasítás van az átszervezésre, megkérdezte, neki ezt mondták, hogy mondja ezt. Megkérte a jelenlévőket, hogy írják össze a kérdéseiket és majd továbbítja az elnök úrnak.

 

 

Miután kisebb káoszba és elégedetlenkedésbe fulladt a fórum, az igazgatónő megkérte a jelenlévőket, hogy őrizzék meg a nyugalmukat s amikor pedig újfent tetőfokra hágtak a kedélyek, igyekezett megvédeni az osztályvezetőt, mondván, őt tényleg csak küldték, valószínűleg tényleg csak annyit tud, amennyit elmondott. A delegált egyébként kikérte magának, hogy a szavába vágnak, később pedig azt mondta, hogy ő megtisztelte azzal a jelenlévőket, hogy eljött és meghallgatta őket, ettől sem lett azonban népszerűbb…

 

„Kell egy hely, ahova együtt mehetünk”

 

Több fontos, eddig nyilvánosságra nem került kérdés is felmerült. Az egyik szülő például a szabad iskolaválasztás jogát firtatta – mint mondta, a 8. osztály után ez a gyerekek joga, eldönthetik, hogy melyik iskolába, az ország vagy Budapest melyik részébe jelentkeznek. Ezzel a húzással azonban az ő lánya feje felett most eldöntik, hogy a hat-hét szóba jöhető épületből melyikbe kerül.

 

 

A diákok sem voltak restek, elővették a felújításról szóló uniós pályázat dokumentumait, és megtalálták benne azt a pontot, mely szerint 2016 áprilisáig az épület az iskoláé. Erre a delegált közölte, hogy ez a passzus kormányzati döntés alapján felülírható.

 

A rendezvényen felszólaltak többen is, például a Nemzetvédelmi Egyetem főtitkára is, aki az őt fogadó hurrogás után azt mondta, nem tudtak az átszervezésről, de ha megkérdezik, lemondana-e az épületről a Wallenberg javára, nemmel válaszolna.

 

A fórum valószínűleg legmeghatóbb jelenete egy végzős diáklány rövid felszólalása volt, aki elmondta, ebben az iskolában tanulta meg az újraélesztést, és ha ez nem így történt volna, az öccse már nem élne.

 

 

Az esemény után a diákok, tanárok és szülők élőláncot alkottak az iskola körül. Mint mondták, ha az épületet át is kell adniuk, „kell egy hely, ahová együtt mehetünk”.

 

Holnap, a téma folytatásaként néhány pedagógus véleményét ismerhetik meg a történtek feltételezett hátteréről, akik, mivel központilag megtiltották, hogy bárki nyilatkozzon a sajtónak, név nélkül, de igazságérzetüktől hajtva kötelességüknek érzik, hogy hangot adjanak keserűségüknek.

 

Kép - szöveg: Hírhatár


További hírek

  Kínai nyelvi verseny egyetemistáknak
2018. 04. 27. 02:38 pecsi-hirhatar.hu
  A nagyszentmiklósi kincs Pécsett
2018. 04. 26. 22:13 pecsi-hirhatar.hu
  30 fok körüli meleg lesz a hosszú hétvégén
2018. 04. 26. 19:31 gyomroi-hirhatar.hu
  Szennyezett fűszerköményre figyelmeztet a Nébih
2018. 04. 26. 19:25 gyomroi-hirhatar.hu
  A rothadó hús szaga évek óta senkinek sem tűnt fel
2018. 04. 26. 19:00 hirhatar.hu
  Tarlós már nem mer izmozni Orbán haverjával – Garancsié a törvénytelenül használt hirdetési felület
2018. 04. 26. 18:31 hirhatar.hu
  Tetőtűz az Árpád vezér utcában
2018. 04. 26. 18:13 maglodi-hirhatar.hu
  Gránátpuska robbant egy győri kisiskolás kezében a rendőrségi bemutatón
2018. 04. 26. 18:01 hirhatar.hu
  Kordonok közt az igazság órája
2018. 04. 26. 14:33 hirhatar.hu
  Lemond a DK-s polgármester, amint Kocsis Máté is lelép a VIII. kerületből
2018. 04. 26. 14:24 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport