HÍRHATÁR ONLINE - A teknősgyilkosság és a hajléktalangyilkosság tömegpszichózisa

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.25.
 Hétfő
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   349,56 Ft
   CHF árfolyam
   329,87 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 06. 17. 11:27     


A teknősgyilkosság és a hajléktalangyilkosság tömegpszichózisa
Két napja írtam a képen látható sorokat, hogy valahogy fékezzem a teknősbékát megkínzó 28 éves nővel kapcsolatban feltörő brutalitást. Egy nappal később kiderült, hogy Zalaegerszegen megöltek egy 29 éves hajléktalan nőt. Úgy, ahogyan az előző napi posztomban szerepelt, fejbe rúgta, agyonverte az 50 éves tettes, akit szintén gyorsan elfogott a rendőrség.

A zalai gyilkosság azonban szinte semmilyen érzelmeket nem váltott ki az internetezőkből. Egy erdőben fejbe rúgni és agyonverni egy hajléktalan nőt szomorú, de kár koptatni érte a billentyűzetet. Előfordul. Na de teknőst ölni állatkertben, az halált érdemel!

 

Na jó, nem mondtam igazat. A zalai esetnél is olvastam véleményt: Idézem: "Hajléktalan volt, valószínűleg tett érte, meg a haláláért is. Gondolom pénzt kért a szopásért, vagy meg akarta zsarolni a fickót, hogy elmondja a feleségének vele kúrt az erdőben, a fickónak meg eldurrant az agya a kánikulában. Megértem."

 

Szóval megérdemelte a halált, legalábbis a hozzászóló szerint.

 

A görög teknőst megkínzó nőről is kiderült, hogy hajléktalan és az is, hogy némileg zavart elméjű. És az ilyenekkel nem tud mit kezdeni sok ember. De vajon akart-e bárki segíteni neki korábban? Van-e lehetőség arra, hogy segítséget kapjanak az ilyen emberek, legalább azok, akik szeretnék, ha segítenének nekik?

 

Egy teknőst megkínzó embert (egyesek szerint nem ember, csak egy nő) könnyű elítélni, neki be lehet szólni, vele lehet erősködni. De vajon a folyókba mérget engedő, teknősök, halak ezreit kiirtókkal szemben is menne ez a keménykedés? A Balatont, hazai erdőket tönkre vágó "hatalmasságok" ellen is megy ez a mindent elsöprő brutalitás, vagy az ellen úgysem lehet tenni, törődjünk bele?

 

Az, hogy minden héten megölnek, agyonvernek, leszúrnak valakit* hazai falvakban, városokban csak akkor lenne érdekes, ha az elkövető Allahu Akbar! felkiáltással tenné ezt, egyébként a többség fel sem kapja rá a fejét. (*A trollokat megelőzendő a "valakit" szó itt úgy értendő, hogy mindig mást, nem ugyanazt az illetőt.)

 

Ha Józsi bácsi lánccal veri a lovát, vasvillával szúrja oldalba a csökönyös tehenet és kútba hajigálja a kutyaszaporulatot az addig rendben van, amíg a flancos városi pi*ák meg nem jelennek kamerával. Utána már Józsi bácsit is meg lehet kövezni, pedig olyan jó embernek tűnt, mindig előre köszönt...

 

Ha Béla évek óta veri a feleségét, a gyerekeit, az anyját, az magánügy, amíg a négy fal között csinálja, meg különben is, csak akkor csinál ilyet, ha nagyon részeg, erről nem Béla tehet, hanem az alkohollobbi, meg az a kurva felesége, aki múlt vasárnap is olyan szoknyát vett fel, amiből kilátszott a térde. Éééérted, vasárnap! Hallatlan!

 

Azt már megszokták az emberek, hogy a nyilvános WC-ben nincs papír, szappan, esetleg víz sem. Az sem rendkívüli, hogy omlik az iskola mennyezete, vagy hogy nincs légkondícionáló a forró tömegközlekedési eszközökön. Dédszüleink idejében sem volt, mégis túlélték, ilyenért kár szólni. Na de a védtelen teknős megkínzása az mindenen túlmegy.

 

Ahogyan lehetett két hétig zokogni a Hableány balesetén is egyeseknek, akik talán azt is elhitték, hogy a világ most csak Magyarországra figyel emiatt a borzasztó eset miatt. Ha egy autóbusz szabálytalan előzés miatt lelökött volna egy nála kisebb buszt egy szakadékba, az is hasonló történés lett volna: baleset. A Viking kapitánya nem akarta kivégezni a Hableány utasait és személyzetét, valószínűleg azt sem tudta, mi az a Hableány, de hibázott, többször is. Ami nem szokatlan komoly baleseteknél, csak Magyarországon az ilyen súlyos dunai baleset szokatlan, emiatt szinte hisztérikus hozzászólásokat is olvastam.

 

"Öt napja nem tudok aludni, csak zokogok, annyira sajnálom szegény utasokat!"

 

Aztán persze ott vannak azok, akik már mindenben a háttérhatalmat, a migrációt, terrorizmust látják és annyi elég is nekik, hogy ukrán a kapitány: "Miért dolgozik a Terrorelhárítási Központ is? Biztassatok kérlek, hogy nincs köze a balesetnek a "terror"-hoz!"

 

Visszatérve a teknőshöz, egyetlen állat agyonverése hatalmas felháborodást vált ki. Egy egész faj kiirtása meg csak statisztika. Ott úgysem tehetünk semmit, ez van, nem a mi dolgunk.

 

A Zalaegerszegen agyonvert hajléktalan nő meg így járt. Biztosan megérdemelte. Akik ezt mondogatják, azok saját magukat is nyugtatják. Úgysem tehettek volna semmit ellene.

 

A zalai nő esete egy lesz az évi százas nagyságrendű hazai emberölési ügyek között, de a teknőst évekig emlegetik majd, mint a szurikátát.

 

De hogy valami vidámat is mondjak azoknak, akik idáig elküzdötték magukat: a teknőst agyonverő nőnek bomlott az elméje. Ami azt jelenti, hogy adott esetben nem egy teknősre sújt le kockakővel, hanem ha a "sérült" agy úgy látja jónak, akkor rád, vagy rám, miközben gyanútlanul sétálunk, ülünk valahol. És erre nem lesz épeszű magyarázat, csak lesz egy elkövető és lesz egy betört koponyájú ember. És lesz, aki a betört koponyájú emberre is megírja majd, hogy megérdemelte, mert...

 

Tánczos Mihály - 112press.hu

 


További hírek

  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
2020. 05. 22. 16:44 bajai-hirhatar.hu
  Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  287 millió forintot kapott Matolcsy bankelnök fiának cége
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  Nemhogy a kormány ígérte 500 ezret, de a szokásos ápolói fizetést sem kapták meg
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  Zsigó egy állami cég ajándékával kampányolt
2020. 05. 22. 13:00 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport