HÍRHATÁR ONLINE - Az ügyészség megint a kormány oldalára állt – az ellenzéki képviselők ellen nyomoznak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.10.21.
 Hétfő
Ma Orsolya napja van.
Holnap Előd napja lesz.
   EUR árfolyam
   330,95 Ft
   CHF árfolyam
   300,98 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 01. 21. 17:44     


Az ügyészség megint a kormány oldalára állt – az ellenzéki képviselők ellen nyomoznak
Az ellenzéki pártok mély felháborodással vették tudomásul, hogy a Polt Péter által vezetett ügyészség az MTVA székházban december 16-17-én történtek miatt a fegyveres biztonsági őrök helyett az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen indított nyomozást.

Azt most még nem lehet tudni, hogy az ügyészség hogyan hozta meg azt a döntését, miszerint a MTVA (közmédia) székházában december 16-17-én történtek esetében csak az intézmény feljelentését fogadta el és indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Az országgyűlési képviselők feljelentésére, például a fegyveres biztonsági őrök fellépése és a jogszabályban rögzített munkájuk akadályozására viszont úgy reagált az ügyészség, hogy az ottaniak csak a munkájukat végezték. Az ellenzéki pártok hevesen tiltakoznak.

 

Jelen pillanatban az ügyészségnek van a legtöbb adata, mert nála van az összes feljelentés. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy jogszerűen és nem politikai nyomásra jár el.

 

Az biztos, hogy a büntető törvény könyv szerint a következő személyek minősülnek hivatalos személynek: a köztársasági elnök, az országgyűlési képviselő, a nemzetiségi szószóló és a Magyarországon megválasztott európai parlamenti képviselő valamint az alkotmánybíró.

 

Nem lehet tudni, hogy az ügyészség szerint az országgyűlési képviselő hogyan tud nem hivatalos személyként eljárni ilyen esetekben. Országgyűlési képviselői minőségében, a róla szóló törvény keretei között akart információhoz jutni, a szervezet vezetőjével egyeztetni, ami az országgyűlési képviselő hivatalos munkája, és e tekintetben egyértelműen hivatalos személynek minősül.

 

Polt megint az erőszak oldalára állt – írja az MSZP sajtószolgálata

 

„A Polt-féle ügyészség szerint jogszerű volt az, ahogyan fegyveres biztonsági őrök erőszakkal léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben az MTVA székházában. Sajnálatos módon ezen meg sem lepődünk egy olyan legfőbb ügyésztől, akinek a családja rajta van a Fidesz fizetési listáján.

 

Az ügyészség korábban a Nemzeti Választási Irodánál kopasz verőemberek bevetéséhez asszisztált, most pedig már abban sem lát kivetni valót, ha fegyveresek alkalmaznak erőszakot fegyvertelen ellenzéki képviselőkkel szemben. Sőt! Koholt vádak alapján most már az ellenzéki képviselők ellen nyomoz a fideszes ügyészség.

 

Polt pártszolgálatos Péter szolgalelkűségével ismét átlépett egy határt, de tovább küzdünk az igazságért, ezért az ügyészség eljárása ellen panasszal élünk, és pótmagánvádat nyújtunk be a bíróság felé” - ál az MSZP kiadott közleményében.

 

Az ügyészség a Fidesz politikai megrendeléseinek végrehajtói állítja a Lehet Más a Politika 

 

Egyértelmű, hogy mindez nyílt politikai állásfoglalás volt az ügyészség részéről, hiszen a képviselők hivatalos személyek, velük szemben legfeljebb a rendőrség intézkedhetett volna, de ők be sem mehettek az épületbe.

 

Az ügy miatt, az események másnapján feljelentést tettünk, mert egyértelmű volt számunkra, hogy a biztonsági cég törvénytelenül lépett  fel, amikor fizikai erőszakot alkalmazott országgyűlési képviselőkkel szemben. Az ügyészség a mai állásfoglalásával sokadszorra bizonyította, hogy nem egy független bűnüldöző szerv, hanem a kormánypárt takarító szolgálata, amelynek feladata tisztára mosni a Fideszt és a kormányt.

 

A Fidesz egyre több eszközt vet be, hogy megfélemlítse az ellenzéki képviselőket és megakadályozza őket a munkavégzésben. Az LMP folytatja a harcot, és a jövőben is minden törvényes eszközzel élni fog, hogy rámutasson a sorozatos törvénysértésekre.

 

A Párbeszéd szerint Polt Péter legfőbb ügyész ismét bebizonyította, hogy a Fidesz katonája

 

Az a tény, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az MTVA-székházbeli események kapcsán elutasította az ellenzéki politikusok feljelentéseit, ugyanakkor az MTVA által tett feljelentések miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, azt mutatja: Polt Péter egy normális demokráciában legfeljebb kecskét vezethetne, nem ügyészséget – összegezte véleményét a párt.

 

Kertész Z István


További hírek

  Adventi Borszalon és Zé Feszt
2019. 10. 20. 21:11 pecsi-hirhatar.hu
  Lepkék tárlóban és festményen
2019. 10. 20. 20:51 pecsi-hirhatar.hu
  Forradalmi séta Eörsi Lászlóval
2019. 10. 19. 14:33 21keruleti-hirhatar.hu
  Megtudtuk, hogy milyen kötetekre volt szüksége éjjel az első kerületi ex-polgármesternek
2019. 10. 19. 11:40 hirhatar.hu
  Nem igaz, hogy kompromittáló dokumentumokat szállíttatott el éjszaka a bukott budavári fideszes polgármester
2019. 10. 19. 11:40 hirhatar.hu
  Donáth Anna: "Az újságírók kockáztatják a legtöbbet"
2019. 10. 19. 11:40 hirhatar.hu
  Négymilliárdos telefonbiznisz
2019. 10. 18. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  Kövér László menekül – kordonokkal keríti el magát még a Parlamentben is
2019. 10. 18. 18:57 hirhatar.hu
  Erdogan megköszönte Orbánnak a törökök szíriai vérengzése melletti kiállását
2019. 10. 18. 18:00 hirhatar.hu
  Lemond a Jobbik elnöke
2019. 10. 18. 17:33 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport