HÍRHATÁR ONLINE - Betörtek a Kossuth térre a szakszervezeti tüntetők

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.06.24.
 Hétfő
Ma Iván napja van.
Holnap Vilmos napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,86 Ft
   CHF árfolyam
   291,60 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 08. 16:14     


Betörtek a Kossuth térre a szakszervezeti tüntetők
Kicsit áttörték a lezárt Kossuth téri kordont a tüntetők s a parlament lépcsőjéig dulakodták magukat, de itt némi tétovázás és félóra elteltével feloszlott önmagától is a pajkos heveskedés a mai szakszervezeti tüntetés végeztével.

A moderátor kihangsúlyozta, hogy a demonstráció szakszervezeti rendezvény, amit nem volt felesleges megismételni, mivel jószokásához híven a DK-hívők a Jászai Mari téri induláskor azonnal a menet élére álltak, beelőzve a szakszervezetisek molinós felvezetőit, ami finoman szólva is több volt, mint szimplán kínos. De tíz perc múlva a helyükre kerültek.

 

 

A DK amúgy is próbálta elvinni a show-t, mivel már a gyülekezésnél sűrűsödő tömeg már a körútra s a villamos sínekre szorult s itt parázs vitába bonyolódott a rendőrökkel Varju László DK-alelnök, mivel nehezen akarta megérteni, hogy egy sáv lezárása biztosított a felvonuláshoz, a villamos leállítása már nem.

 

 

Ettől eltekintve békés vonulással menetelt a kijelölt útvonalon a kb. 5-6000 fős tömeg a Szent István körúton hangos dudaszó és dobolás mellett – bár a szervezők tízezerre kalibrálták a résztvevőket, ez a szám túlzásnak tűnt, de ezzel együtt jelentős létszám adott hangot tiltakozásának.

 

A felszólalók előtt a moderátor tolmácsolta a nemzetközi szakszervezetek szolidaritását és üzenetét a szombati esemény szervezői és résztvevői felé. Több millió támogató egyetértése érkezett többek között az olasz, a német, a szlovén, cseh, belga szakszervezetek részéről , melyek egyként tiltakoznak a magyar kormány erőszakosan tervezett túlmunka-törvénye ellen.

 

 

Országos útlezárásokat ígért és a rabszolgatörvény visszavonását követelte a Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetője az eredetileg a Kossuth térre tervezett, de az Alkotmány utcába szorított demonstráció színpadáról.

 

Kordás László a Parlament közelében az Alkotmány utcában tartott tüntetésen azt mondta, minden gyárban ott lesznek és megküzdenek a törvény ellen. Az érdekképviseleti vezető a kormány javaslatának visszavonása mellett elvárja a cafeteria elvett eleminek visszaadását és kétszámjegyű béremelést sürgetett a következő év elejétől.

 

 

Kiemelte, hogy míg a munkavállalók legnagyobb terhét cipelik, Európában a legkisebb bért kapják mindezért sőt – elvették a magánnyugdíjukat, a cafeteria nagy részét, megszűntették a lakástámogatást, most pedig rabszolgamunkára akarják kötelezni a magyart. Ebből elég volt – jelentette ki határozottan. Már a lengyel, a szlovák, a cseh, de még a román alkalmazottak is többet keresek a hazaiaknál – ezért európai béreket követelnek a szakszervezetek.

 

„Megtették ezt velünk, mert megtehették – de ennek mától vége...!” – jelentette ki határozottan Kordás László és megígérte, hogy hétfőtől országosan szerveznek útlezárásokat és gyárról-gyára igyekeznek megerősíteni az ellenállást.

 

Hogy mindennek mennyire „lesz vége” hétfőtől, azt nehéz megállapítani, de annyi tény, hogy a beszédek után felhevült tömeg hátrahagyva a színpadot elindult a Kossuth tér felé, amit laza szövésben felügyelt egy rendőrkordon, amit némi töprengés után megpróbáltak áttörni a tüntetők. Az első pár renitenst földre is vitték a meglepett, de gyorsan reagáló egyenruhások, viszont a tömeg egy része így szabadon áramolhatott a parlament irányába.

 

 

Köztük Komjáthi Imre MSZP-alelnök, aki a beszédek után a színpadról azt javasolta az embereknek, hogy foglalják el a teret s rögvest példát is mutatva nekiiramlott a rendőrkordonnak. Itt azonnal leteperték, aminek következtében térdsérüléssel kórházba szállították a politikust.

 

A térre bezúduló emberek a parlamenti lépcsőknél megtorpantak, a védelemre felsorakozott rendőröket nézték egy darabig, aztán egymást, majd derűs tülköléssel visszaindultak mindazon irányba, amerről megérkeztek s tán mindeközben  a törvénytervezetet benyújtó, ám arról halvány fuvallattal sem bíró Kósa képviselő épp lökött egy adag moslékot a disznóknak.

 

(forrás: szabadhir.hu)

 

 

 

 


További hírek

  Kedden nem ad vizet az artézi kút
2019. 06. 23. 20:35 gyomroi-hirhatar.hu
  Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Egy tonna kukoricát nyerhet az a gazda, akinél a legtöbb füsti fecske fészkel
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Még hogy nem szereti a sajtót a kormány: 4 csillagos szállodában 3 napig masszírozta a kiválasztottakat
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Nemzetközi Jóga Nap a Gandhiban
2019. 06. 23. 02:09 pecsi-hirhatar.hu
  Gótikus hologramok
2019. 06. 22. 20:06 pecsi-hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu
  Szijjártó revizionista partjait már trieszti magyar kikötő mossa
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu
  Emberkereskedelem elleni küzdelméért magyar baptista vezető kapott rangos kitüntetést Washingtonban
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu
  Hol tervezhetünk bravúrosan egyedi tokot okos eszközre?
2019. 06. 22. 13:01 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport