HÍRHATÁR ONLINE - Botka László különadó kiterjesztését javasolja a leggazdagabb magyarokra is

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.31.
 Vasárnap
Ma Angéla napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,35 Ft
   CHF árfolyam
   325,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 04. 06. 11:19     


Botka László különadó kiterjesztését javasolja a leggazdagabb magyarokra is
Szeged polgármestere, aki tavaly ősszel távozott az MSZP-ből, elővette néhány évvel ezelőtti, „fizessenek a gazdagok” szlogenjét, amit 2017-ben, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjeként hirdetett meg.

Botka „Nemzeti Szolidaritási Programot” hirdetett, szerinte „történelmi időket élünk”, „a világ és hazánk sem nézett még szembe olyan kihívással, mint ez a mostani, a koronavírus-járvány”, amelynek „egészségügyi és társadalmi hatása, annak mélysége még nem látható teljes egészében”.

 

A szegedi polgármester szerint „nincsen olyan kormány vagy nemzet, amelyik fel tudott volna készülni egy ilyen súlyos válságra, nincsen olyan egészségügyi rendszer a világon, amely biztonsággal meg tudna birkózni a megbetegedések ilyen nagy számával”, „a kormányok többségének versenyt kell futnia az idővel”.

 

„Nem tudjuk még, mikor sikerül megállítani a járványt, nem tudjuk, hogy mikor oldhatóak majd fel a korlátozások. Azt sem tudjuk, hogy az élet mikor térhet vissza a rendes kerékvágásba, egyáltalán visszatérhet-e. Rengeteg fenyegető kérdésre kell választ találnia most az emberiségnek és nekünk, magyaroknak is” – írja Facebook-oldalán.

 

 Szeged polgármestere, aki szerint „bár a kérdések többségére nincsenek megnyugtató válaszaink, vannak lépések, amelyeket már most meg kell tennünk, hogy elhárítsuk a legnagyobb veszélyt, a társadalom összeomlását, amely a roppant gazdasági károk következménye lehet”.

 

„Magyarországon már most több tízezer ember elvesztette állását, de ez a szám folyamatosan növekszik. Heteken belül százezrek válhatnak munkanélkülivé, de a milliós nagyságrend sem elképzelhetetlen már. Ilyen mélységű válságra és fenyegetésre évtizedek óta nem volt példa” – teszi hozzá a szegedi polgármester, aki szerint „nincsen vita abban, hogy a járvány elleni küzdelem közös nemzeti ügy”, „a válsággal szemben pedig nemzeti összefogásra van szükség itthon is”. Ám „nem lehet kétséges az sem, hogy kormányzati beavatkozásra van szükség a leginkább rászorultak megsegítése érdekében”, és „minél tovább tart a válság, annál nagyobb léptékű intézkedésekre van szükség”, hiszen „már most is rengetegen vannak, akik egzisztenciális válságba kerültek, nem tudják fizetni számláikat, képtelenek fenntartani otthonukat, és sajnos az ország legszegényebb vidékein már ételre sem telik minden családnak”.

 

„Eljött az idő, hogy igazságot tegyünk, azonnali segítséget kell adnunk a rászorulóknak! Kezet kell nyújtsunk az elesetteknek!” – fogalmaz a szegedi polgármester, aki szerint „az elmúlt tíz évben gazdasági rendszerváltás történt Magyarországon”.

 

Botka szerint „eljött az ideje, hogy a legtehetősebb magyarok végre visszaadják, amit a közösből kaptak”. „A járvány idején joggal várják el az emberek, hogy az Orbán Viktor által épített „nemzeti tőkés” réteg is belenyúljon a zsebébe, és hozzájáruljon az ország megmentéséhez” – írja a szegedi polgármester, aki szerint „most bizonyíthatja be a Fidesz, hogy a „polgári Magyarország” és a Nemzeti Együttműködés Rendszere nemcsak „politikai termék” volt”.

 

Botka támogatja, hogy a kormány különadót ró ki a bankokra és a multikra, de úgy gondolja, „itt nem állhatunk meg”, ezért elővette néhány évvel ezelőtti szlogenjét, amely szerint „Fizessenek a gazdagok!”

 

(forrás: atv.hu)

 

 

 


További hírek

  A csepeli gyár
2020. 05. 31. 17:41 21keruleti-hirhatar.hu
  Schmitt Pál nem helyesírást tanít az új, Orbán Ráchel-közeli diplomataakadémián – havi 250 ezret fizetnek a diákoknak
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Élőben közvetítette a CNN, amint letartóztatják a stábját Minnesotában
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Engedély nélküli rasszista tüntetést tartottak a Deák téren – a rendőrség csak állt és nézett
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Öt éves az Ős-Dráva Látogatóközpont
2020. 05. 29. 20:12 pecsi-hirhatar.hu
  Tudta...?; 400 000 forint az átlagfizetése
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hajdú Péter lekapcsolja Mészárosné tévéjében Szulák Andreát és Várkonyi Andreát
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hiába nyitnak a vendéglátóhelyek, ha nem lesz friss levegő a beltérben
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Rács mögött a visszaeső szójás áfa-csalók
2020. 05. 28. 11:08 pecsi-hirhatar.hu
  Vállalkozói szemlélet, folyamatos alkalmazkodás
2020. 05. 27. 21:19 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport