HÍRHATÁR ONLINE - Botrány az Omegában: Rajongó oldaná a Kóbor és Mihály Tamás közti botrányt

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.03.24.
 Szombat
Ma Emőke napja van.
Holnap Gábor napja lesz.
   EUR árfolyam
   313,10 Ft
   CHF árfolyam
   268,06 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 02. 21. 18:00     


Botrány az Omegában: Rajongó oldaná a Kóbor és Mihály Tamás közti botrányt
Egy talán már régóta lappangó feszültség robbant ki a veterán rockzenekar tagjai között a 2015-ös felcsúti stadionba szervezett koncert miatt, ahova Mihály Tamás basszusgitáros nem volt hajlandó betenni a lábát. A koncert.hu oldalán megjelent levelével egy rajongó próbál békíteni a lassan hároméves konfliktusban.

Kedves Misi és Mecky!

 

Már régóta töröm a fejem, hogyan tudnám elmondani véleményemet a köztetek kialakult konfliktusról.

 

1976 augusztusától ismerjük egymást, és a nagy leállásig eléggé szoros kapcsolatban voltunk. ’76 és ’85 között minden nyíregyházi koncert után találkoztunk, számomra a mai napig felejthetetlen beszélgetéseket s élményt adott a közösen elfogyasztott vacsora. ’78-tól, főiskolás éveim alatt az ORI székházban és rengeteg helyen találkoztunk. Együtt mentünk a Békával nagyon sok helyre. Ha az elejétől számítom, ennek már negyven éve is elmúlt. Az ötvenedik születésnapi koncerteteken még Nyíregyházán is találkoztunk.

 

Nagy örömmel töltött el, amikor megkaptátok a Kossuth-díjat, végre elismerték azt a rengeteg erőfeszítést, amit a hosszú évek alatt tettetek mindazért, hogy ne csak az ország ELSŐ zenekara legyetek, hanem a nemzetközi porondon is elismertséget szerezzetek.

 

2015 júniusában az Omega koncertet adott Felcsúton, az Orbán Viktor háza mellé épült Pancho Arénában. A zenekar azonban nem volt teljes: Mihály Tamás nem ment el. A zenész azt mondta: már az Omega oratórium-koncertsorozatában sem vett részt, mert sem a formájával, sem a céljával, sem a helyszínekkel nem értett egyet, szerinte a rockzene a templomba, a mise a stadionba nem való. Felcsút ráadásul szimbolikus helyszín – mondta Mihály Tamás, aki hozzátette: nem akarja megbántani azokat, akik ott élnek és az az otthonuk, mert ők nem tehetnek róla, de a jelenlegi helyzetben ha valaki Felcsútra megy koncertezni, annak mögöttes jelentése van.

 

 

Nagyon elszomorított, amikor a média első híre lett: Mihály Tamás szakít az Omegával az „ominózus” koncert elvállalása miatt. Minden újság, tévé ezen csámcsogott, Kálmán Olgáról nem is beszélve.

 

Drága Barátaim! A rajongók szemében úgy néztek ki, mint két kis iskolás gyermek, akik öriharit játszanak. Azért írom le ezeket a sorokat, hogy vegyétek észre, nagyon sokan (értelmiségi idős rajongók) osztoznak véleményemben.

 

Kaptatok egy Kossuth-díjat, ami, szerintem, kötelez!

 

Az ország egyes számú zenekaraként semmilyen felkérésnek, koncertigénynek nem szabad politikai színezetet adni! (Kivételt képez, ha egy ember lett volna a közönség.)

 

Ez a magatartás már rontott meg neves hazai zenészek közötti barátságot és kapcsolatot. (Szörényi – Bródy)

 

Azon a településen is rengeteg rajongótok él, és ugyanúgy akarnak látni Titeket, mint Debrecenben, Alsóörsön vagy a Budapest Parkban.

 

Amíg a rendező szerv kifizeti a koncertért járó apanázst, nektek kutya kötelességetek fellépni, amennyiben valamilyen külső gátló tényező bele nem szól.

 

Az Omega már régen elég nagy stábbal dolgozik, egyikük – másikukkal elég sokat lógtam a kezdetekben. (Spulniék, Tokos Zoli, Tibusz). Ezek az emberek már évtizedekben számolják hűségüket odaadó munkájukat az Omega iránt. Ők a Rock Napszámosai, akik a Ti alkalmazottaitok, nekik és családjuknak a megélhetése a Ti kezetekben van. Róluk gondoskodnotok kell, így Ők is addig tudnak dolgozni, amíg mentek, koncerteztek.

 

Kedves Misi! Szekeres Tomi már a Jancsó féle 25 éves koncerttől veletek van, mint meghívott vendég, ugyanígy Görömbei Zsolt is.

 

A december 28.-án rendezett arénai bulin is ott voltam, sajnos nem volt teljes.

 

Én mint magánember, rajongó, egy kicsit barát szépen kérem mindkettőtöket, felejtsétek el a bulvárlapokat, a rágcsáló médiát, a színfalak mögött, minden feltétel és sérelem nélkül boruljatok egymás nyakába, kérjetek egymástól bocsánatot, próbáljátok meg újra, hogy minden a régi legyen. Nem tudhatjuk, mit hoz a sors, lesz-e időtök a békülésre vagy minden túl késő...

 

Nagyon szeretnék még részt venni egy hatvan éves jubileumon, ami a teljes OMEGA részvételével jön létre.

 

Üdvözlettel: Mult Attila

 


További hírek

  Egy órával rövidebb az éjszaka
2018. 03. 24. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Nyitva lesz az aranykapu
2018. 03. 23. 17:06 maglodi-hirhatar.hu
  Szűrni kell, mielőtt szúrni kezd
2018. 03. 23. 00:10 maglodi-hirhatar.hu
  Sitt és szeméthegy borzolja a kedélyeket
2018. 03. 22. 19:25 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Az esély még nem győzelem - ahhoz szavazatok is kellenek...
2018. 03. 22. 14:11 21keruleti-hirhatar.hu
  Ez már konkrétan bűncselekmény: Orbán is beszállt a politikai pedofilizmus páternoszterébe
2018. 03. 22. 11:20 hirhatar.hu
  A velencei Backstreet Boys egymást taposva átadta a közröhej sóliszt kilátót
2018. 03. 22. 11:05 hirhatar.hu
  Szombat: Felejtse el a Nyugati pályaudvart, teljes lesz a káosz
2018. 03. 22. 11:03 hirhatar.hu
  Visszavonul minden idők egyik legjobb magyar kézilabdázója
2018. 03. 22. 10:26 bajai-hirhatar.hu
  A háború pillangói
2018. 03. 22. 02:40 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport