HÍRHATÁR ONLINE - Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.22.
 Hétfő
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 07. 19:29     


Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
Talán a fővárosban sehol – még a Ferencvárosban sem – fajul olyan, már-már véres utcai harccá a választási hajrá, mint Újpesten. A tét sem kicsi.

Ebben egyrészt közrejátszik egy bő tízéves revansvágy a régi sérelmekért a hajdan MSZP-s politikusként vereséget szenvedett dr. Trippon Norbert részéről Wintermantel Zsolt fideszes nagyágyúval szemben. Pedig 2010-ben még romantikus összhangban támadták az akkor már évtizedek óta megdönthetetlen volt SZDSZ-es, majd független polgármestert, Derce Tamást. Ám miután összeveszett a Fidesz és az MSZP nagypolitikai vezérkara, Újpesten Derce – látszólag – inkább a Fideszt utálta jobban, semmint az akkor még szoci Trippont.  Aztán váratlanul mégis Wintermantelre hagyta a hatalmát, a pletykák szerint némi politikai rábeszélésnek is köszönhetően.

 

S az sem elhanyagolható szempont, hogy a most éppen DK-s színekben induló Tripponon keresztül megnyeri-e a Gyurcsány-párt Újpestet annak kasszakulcsával, illetve a kulcsot és kasszát őrző Trippon Norbert címzetes polgármester gazdasági teljhatalma által.

 

A pankrációba beszállt Varju László területileg illetékes országgyűlési képviselő, illetve az általa jegyzett helyi portál is, amit bár Varju cége működtet, de a forrásokat tekintve nem kizárt, hogy az önkormányzati kasszából is jut(hat) a rezsire. Varju újpesti túlmozgásos és látványpolitizáló jelenléte azért is blaszfémia, mert azt az országgyűlési képviselői helyet sikerült megszereznie - máig tisztázatlan körülmények között -, amit hajdan az MSZP erősembere, Kiss Péter nyert el a lakosok bizalmából ciklusokon átívelően. Az a Kiss Péter, akinek a minisztersége alatt Varju volt a táskahordója, ahogy a politikában ezt a beosztotti kisinasszerepet enyhe cinizmussal definiálni szokták. Csak tekintélyes elődje utódpártját tagadta meg Varju, s lett a DK örökös alelnökeinek egyike.

 

 

 

Az újpesti kampány azért is durvul, mert az elmúlt hetekben beindult a kölcsönös lejáratósdi, ahogy azt már megszokhattuk a Rogán-művek termelési kisregényeiből.

 

Trippont hamis számlagyárosdival vádolják, több tíz- vagy százmilliós hűtlen kezelést próbálnak rábizonyítani mind saját ingatlanjaival, mind az önkormányzati vagyon kezelésével kapcsolatban.  Trippon Norbert kampánytaktikájával azonban viszontvádolja a városrészt két cikluson át vezető fideszes politikusokat, Wintermantellel az élen.

 

Amint az is tény, hogy semmilyen érdemi, jövőbenyúló innovatív beruházást nem tud felmutatni egyik fél sem az eltelt 15 évből, amiből a kerületnek új és folyamatos bevétele származhatna. Legfeljebb ingatlanbizniszeket, de ezek inkább zsebhízlaló, semmint közösségi érdekeket szolgáltak.

 

Örvendetes persze, hogy a városrész kirakatába, az önkormányzat lábaihoz hatalmas, új főtéri parkot álmodott éppen a régi-új alpolgármester, hogy megkoronázza 12 éve megtépázott dicsőségét. Ekkor került megépítésre ugyanis a méltán népszerű és esztétikus új Főtér, aminek része (lett volna) az új piac és a régi parkoló újraálmodása. Ám mint ismert, az utolsó pillanatban - máig tisztázatlan eredetű okból - egy szerencsétlen és véletlen(?) félresült augusztus 20-ai tűzijáték miatt az akkori polgármester, Derce Tamás váratlanul megvonta "atyai" támogatását alpolgármesterétől, dr. Trippon Norberttől és az addig vele közismerten harcban álló Wintermantel Zsoltra hagyományozta politikai örökségét.

 

Az is tény, hogy – amint mondani szokás – nem hazudott, csak nem fejtette ki a valóság minden részletét Wintermantel Zsolt fideszes polgármesterjelölt sem, amikor kampánypromót készített Szentkirályi Alexandra fideszes főpolgármester-jelölttel az újpesti Dunaparton.

 

Wintermantel ugyanis arról posztolt a szépreményű honvédelmi miniszternével sétálgatva a helyszínen, hogy az északi összekötő híd környéki terület horrorrengeteg, a gyerekeiket nem merik odaengedni a szülők, a hajléktalanok rettegésben tartják az embereket stb.  Ez a bejegyzés mintha elkallódott volna Wintermantel közösségi médiájáról, miután valószínűleg eszébe jutott, hogy polgármesterként a környéki vendéglátóhelyeket maga is szívesen látogatta, nem ritkán – dologidőben akár –, békésen sörözgetve ott nézve a soros focimeccseket.

 

 

Mindez persze nem akadályozza meg a fideszes politikust abban, hogy egyenesen feljelentést tegyen becsületsértés és rágalmazás, illetve „az Újpesti hírmondó, Varju László, Déri Tibor és Trippon Norbert hazugságai” miatt.

 

Szerinte „a város irányítását 2019-ben, négy és fél éve vette át Déri és Trippon, tehát felelős városvezetőként tehettek volna jogi lépéseket, ha bármilyen szabálytalanságot észleltek. Esküjük alapján ez is lett volna a kötelességük! De semmi ilyet nem tettek, mivel ők is tudják, hogy semmilyen szabálytalanság nem történt! Trippon ellen nyomozás folyik súlyos visszaélések, bűncselekmények gyanúja miatt, Trippon Norbert végső kétségbeesésében, egy olyan helyzetben, amikor kétes ügyleteivel saját családját is bűncselekménybe sodorhatta, újabb bűncselekményeket elkövetve másokat, tisztes vállalkozókat és egyéb szereplőket vádol meg hamisan, amivel tovább nehezíti saját helyzetét” – írta dörgedelmeit Wintermantel.

 

Időközben egy több mint gyanús számlagyár ügyében nyomozva Trippon otthonában váratlanul meg is jelent a NAV, ami természetesen magas labda volt az alpolgármester számára – joggal tiltakozik felháborodvaa a NER-tempón.

 

„Tűnjenek el a családi otthonunktól és a családom közeléből is! Előre tudtuk, hogy a 2019-ben bukott, fideszes polgármester és brancsa, illetve a propagandasajtójuk mit fog művelni a kampányidőszakban bosszú-, hatalom- és pénzéhségükben. Nem tisztelik mások családját, szeretteit és otthonát sem. Ezért támadták meg például Déri Tibor családi otthonát is. Aljasok! Most én, mint polgármesterjelölt, nyilvánvalóan fő célszemélyük kerültem sorra. Mily meglepő! Most már a családi otthonunkat vették célba. Az ellenem irányuló propagandacikkek hemzsegnek a hazugságoktól és a rosszindulatú feltételezésektől” – válaszolt a vádakra Trippon.

 

Lényegében nem telik el nap, hogy újabb és újabb gyalázkodások ne jelennének meg az újpesti politikai pankrációban, amiben több mint derűs epizód, hogy Trippon alpolgármester büszkén hirdeti, hogy Újpest megnyerte a Klímasztár 2024. díjat. (Ehhez érdemes hozzátenni, hogy nincs még egy fővárosi politikus, aki úgy tud aszfaltot nézni és virágot ültetni, mint a DK üdvöskéje.)

 

 

 

Az elismerés bájos, álszerénynek nem mondható iróniája, hogy bár a díjat az Éghajlatvédelmi Szövetség adta, a Vadvirágos Újpest Program virágos ágyásaiért, a programot dr. Trippon Norbert indította útjára még 2020-ban.

 

"Büszkék vagyunk arra, hogy az idén elnyertük a Klímasztár 2024. díjat, melyet az Éghajlatvédelmi Szövetség adott a Vadvirágos Újpest Program virágos ágyásaiért. Nagyon komoly szakmai elismerés, köszönjük" - köszönte meg a posztjában a díjat dr. Trippon Norbert.

 

Arról nincs hír, hogy mi lett a kampányidőszakban újra és újra beígért Káposztásmegyerig futó metró sorsa vagy hogy milyen beruházásokkal kívánná megalapozni és gyarapítani a városrész jövőbeni költségvetését, miként szüntetnék meg a Szent József templom és plébánia oldalában bő évtizede virágzó autónepperkedést, a játszóterek „hajléktalanítását”, az illegális vashulladékhegyek végleges felszámolását, a lakókörnyezeti sás és vadnövényzet emberméretű burjánzását stb.

 

Az ingatlanbotrányok kölcsönös vádaskodásai napokon belül, a választás megtörténtével lecsengenek, bár ez utóbbi várható eredménye még nem egyértelmű, a kerület hangulata ingadozó. Az mindenesetre árulkodó, hogy a kerületi önkormányzatban kisebbségben lévő kormánypárti képviselők kérésére összehívott, jelen felállásában utolsó Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsági ülésre, ahol az alpolgármesterrel kapcsolatban felmerült kérdéseket szerették volna tisztázni, az érintett Trippon Norbert nem ment el, magát az ügyet a bizottság nem vette napirendre, miután baloldali többséggel leszavazták.

 

(Kiemelt kép: Trippon Norbert egy új játszótér átadásának örvend. Forrás: frisshirek.hu)


További hírek

  Digitális lábnyomunk csökkenthető!
2024. 07. 22. 10:04 fovarosi-hirhatar.hu
  Tudnivalók a felhőszolgáltatások működése kapcsán
2024. 07. 22. 09:59 13keruleti-hirhatar.hu
  Elhasználódtak a céges informatikai eszközök? Itt a megoldás!
2024. 07. 22. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Aranyér és sport: mit szabad és mit nem?
2024. 07. 22. 09:43 kecskemeti-hirhatar.hu
  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Letartóztatták a komlói késelőt
2024. 07. 21. 02:23 pecsi-hirhatar.hu
  Már szüretelik a Jázmint Pécsen
2024. 07. 20. 02:22 pecsi-hirhatar.hu
  Baranya önellátó dinnyéből
2024. 07. 19. 22:11 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport