HÍRHATÁR ONLINE - Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.07.12.
 Vasárnap
Ma Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.
   EUR árfolyam
   353,73 Ft
   CHF árfolyam
   332,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 06. 23. 15:23     


Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?
Megint dugába dőlhetnek a világmegváltó terveink, ha azt hisszük, hogy a főpolgármesteri szék lecserélése megváltoztathatja a budapestiek életet.

Szívem mélyén nem hiszek abban, hogy az Olga&Karacsony tengely mozgatásával más is érdekelné Gyurcsányt, mint hogy megkaparintsa a kormányrudat.

 

Már az EU választás előtt is voltak fura jelei annak, hogy a DK aktivistái igen aktívan osztották meg ugyanazokat a kétes webforrásból származó “várható szavazási eredményeket” és lám, így is lett…

 

Most a 168 Óra írta meg, nem ok nélkül, hogy Olga propagandaanyagának a nyomdai megrendelése egyértelműsíti: Feri rosszul hazudik, mert amikor bejelentette, hogy Karácsonynak nincs elég tömegvonzása, Olga választási anyagai már készülőben voltak. Hazug emberekben vakon bízni, hogy mostantól majd jó vezetőink lesznek, nem új jelenség, a magyar emberek naivak s ezért újra és újra megpróbálják.

 

Karácsony Gergely infantilizmusa sem egy egyszerű jelenség, de mostanra ő már annyira nem bízott meg Gyurcsányban, hogy a jelölése elején szerződést íratott alá a támogatói együttműködésre.

 

 

Ezek az előre lezsírozott pártjátékok, meg a szabad választás illúziójának az eljátszása nem a vélemény pluralizmusának kiterjesztései, hanem egyfajta visszaélés az objektív információval, amely a szabad közszféra értelmében nem elfogadható eszköz, hanem inkább egy jogellenes beavatkozás. Ez a fő ok, amiért Karácsony “elárulása” önmagában predesztinált volt, mert tényleg csak ostoba ember köt szerződést azzal, akiben eleve nem bízik.

 

Az “ellenzéki összefogás” e tekintetben egy hiteltelen történet, mert az nem pártok érdekeit, hanem a pártok neveivel való visszaélés abszurditásait mutatják. Karácsony ugyanúgy nem MSZP-P-es, ahogy Olga sem független. Ezen a ponton másodszor is előbuknak a háttérszándékok ördögszarvai, mert e szerint a kampánylogika szerint két korábban leértékelődött, elveszett politikust/közéleti személyiséget új csomagolásban akciós termékként akarnak a budapestiek nyakába sózni.

 

“Olga körül túl sok az oligarcha” írta egy hozzászóló, és elsősorban Simicska és fia társaságára gondolt. Nagyon helyes meglátás, ugyanis unalmas és hiteltelen az a Simicska- reklámszöveg, hogy Orbánnak csak egy ellenfele van: Gyurcsány.

 

Simicska sok hülyeséget megíratott saját magáról, amit az abszurd hírekben be is mondtak ténykent, sok hazugsággal, féligazsággal fűszerezve, ami mögött mindig egy cél húzódott meg: hogy haladjon az üzlet.

 

A fél ország várta, hogy majd “kitálal”, meg a fia Ádám fidelitasügyei is elég misztikusak voltak, amiért az apja jobbnak látta "Amerikába küldeni angolt tanulni". Mindez csak azt mutatja, hogy hiteltelen es letűnt figurák Simicskáék is, akik a ge*i ponton nem jutottak tovább. Egyáltalán nem új jelenség, hogy Simicska, aki a Jobbik után most Ferivel és Klárival meg Olgával ismét bepróbálkozna a politikacsinálásba, bepaliztak a naív Karácsonyt, és még örülhet is, ha most legfeljebb Olga helyettese lehet.

 

Ha lenne parányi önbecsülése, már régen visszalépett volna, de ő még végigjátssza az “áldozat” Simicska által előre megírt korrektúra szerinti szerepet - ismét elárultak, becsaptak.

 

Az MSZP és Fidesz erőviszonyainak aránytalanságai egyértelműek, de Karácsony egyéni felelősségét se söpörjük a szőnyeg alá ebben a kérdésben. Ezt, ami ma itt történik, sem Lengyelországban, sem Csehországban vagy Romániában nem lehetne már megcsinálni, így a magyar politikusok még az utolsók között is a legleértékelődöttebbek mögé sorakoztak fel.

 

Az is elgondolkodtató, hogy az MSZP háttéremberei, akik a Fidesz-üzletekben együttműködnek, a tevékenységük úgy hat ki a pártra, hogy az ő százalékos befektetési potenciáljuk határozza meg a tényleges szavazati arányokat minden választási procedúrában.

 

Simicska volt a szellemi atyja a “minden üzletelvű vállalkozói pártok” létrehozásainak - amiről remek könyvet irt Magyar Balint. Így a valóságban nem csak a csalások miatt, de a szavazóknak már azért sem kellene a választási önhipnózisjátékban részt venni, hogy ki győz, mert ez rég eldőlt a Fidesz és a különböző pártok képviselőihez kötött üzletek részesedési arányaiban.

 

Így a pártok üzleti részesedései és az Orbán-család tőkéje arányában a Fidesz valóban 2/3-os aránnyal fog győzni, mint mindig.

 

Hiába "tudhat Olga sokat" (a nagy kipakolás nála is elmaradt az elbocsátása után) és hiába akarja Simicska a korábbi elméletének a reciprokát megjátszani:

 

- Aki Karácsonyra szavaz, annak a szavazatai a Momentumot fogjak erősíteni, mert az MSZP-ben meggyengültek a Molnár Zsolt- és Szanyi-féle vállalkozöi részvények értékei, nagyot buktak a “történelmi tőzsdén”.

 

- Aki Olgára szavaz, az a GYF&Simicska részvényekre szavaz.

 

Ennek az okszerűségét azért is érdemes átgondolni, mivel sokan állítják, hogy Gyurcsány kőgazdag.

 

Sem Feri, sem Klári de még a választott EU-képviselőik sem vesznek fel juttatást a munkájukért, mint azt hirdetik, a jövedelmüket a kilakoltatottaknak ajánlottak fel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha a teljes “politikai üzletágba” bevették őket is részvényesként és a dékában ugyanaz a Simicska-elvű leosztású/elosztású pártkonzorcium-rendszer működik, mint a Fideszben.

 

Ennek egyik szembetűnő jellemzője, hogy a magukat felértékeltnek gondolt párt- konzorciumok, akik/amik bedolgoznak az oligarcháknak, lenézik és “le-megélhetési- politikusozzák” azokat a társaikat, akik tényleg a politikusi honoráriumaikból élnek: ez ugyanis szerintük szégyen, lefizetett/ bennfentes politikusnak lenni meg dicsőség?

 

Ide jutottunk a politikusok erkölcseit megítélve. Most az a Lattmann Tamas ítéli el Karácsony pozícióra való "éhségét", hogy ő is lehessen valaki, aki pont az ő árnyékkormányába állt be a parlamenti választások előtt - de Lattman urat mégis ki kényszerítette akkor erre?

 

Van egy másik hamis teória is, amit rendre bunkósbotnak használnak Simicskáék és a Fidesz: hogy nem hibáztathatjuk csak a politikusokat, hiszen mi választjuk meg őket.

 

Ez ugyanolyan hazugság mint a Karácsony&Gyurcsány paktum. Nem mi választjuk őket, ők az esetek 90%-ban önjelöltek és szponzoráltak abból a célból, hogy a harag, a rajongói konfliktusok és a feszültségek nőjének a szükséges időkben.

 

Ez a populista pártok emelkedésének titka Európában - ilyen tendenciákkal erősítik es népszerűsítik a populista narratívákat, polarizáljak a propagandát és a dezinformációt.

 

Az Orosz Föderációnak tetszeni fog ez nagyon Simicska úr - legalább gond nélkül tud az orosz IIB befektetői bank beköltözni a MTA-hoz közeli várra néző új rezidenciájába a Széchenyi István téren, ahol tiszta véletlen már repesve várja őket a tőzsdéket pásztázó BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe.

 

Ez a bank nem mást tűzött ki célul, mint azt, hogy “megváltoztatják a világot”… mi pedig meg egy a népnek elkötelezett nyamvadt főpolgármestert sem tudunk választani Budapesten.

 

(A cikk a szerző Új Média blog álláspontját tükrözi)

 


További hírek

  Akit puskatussal agyonvernek, ne írja meg a világirodalom történetét
2020. 07. 11. 17:55 hirhatar.hu
  Négyszeres áron adhatja a tűzifát az Agrárminisztérium – egy volt államtitkára intézi
2020. 07. 11. 17:55 hirhatar.hu
  Valakiknek bejött a Puskás Aréna: 720 millió a szimpla fenntartása egy évben
2020. 07. 11. 17:55 hirhatar.hu
  Lemerünk ülni a kedvenc padunkra?
2020. 07. 08. 21:32 pecsi-hirhatar.hu
  Fellebbezett a kirívóan enyhe büntetés ellen a fideszes pedofil diplomata – az ügyészség és az MSZP is megszólalt
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Magyarország az egyik legkorruptabb ország az EU-ban
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
2020. 07. 07. 18:02 hirhatar.hu
  Horvátország: nem javasolják, hogy külföldre utazzunk
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport