HÍRHATÁR ONLINE - Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.04.05.
 Vasárnap
Ma Vince napja van.
Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.
   EUR árfolyam
   364,42 Ft
   CHF árfolyam
   345,44 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 03. 20. 19:00     


Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
Az Európai Néppárt küldöttgyűlése úgy döntött, hogy a Fidesz tagságát határozatlan időre felfüggesztik, és egy ezután felállítandó, néppárt „Bölcsek tanácsának” vizsgálatához és részletes, kiértékelő jelentéséhez kötik a jogok esetleges visszaállítását.

Külföldi lapinformáció szerint a döntés „a Fidesz delegáció egyetértésével született meg végül.” Ennek értelmében a Fidesz nem szavazhat, nem vehet részt a döntések meghozatalában, gyakorlatilag - legalább fél évig - gyámság alá kerül s csak állhat maximum az Európai Parlamentben, mint f@sz a lakodalomban.

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter reggeli nyilatkozata szerint a felfüggesztés esetén - is - kilép a Fidesz a Néppártból.

 

"Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést" – nyilatkozta Orbán Viktor még 2011. júliusában.

 

 

A kormánypropagandista Origo ma reggel már a következő címmel jósolta a derűs-borús jövőt: „A fideszes hátország szerint itt az ideje kilépni a Néppártból”. Majd lógó nyelvvel lebegteti egy zsurnáltüzér, hogy: „Néhány bevándorláspárti törpepárt a Fidesz kizárását szeretné. Azonban a kérdés egyre erősebben az, hogy a Fidesz akar-e maradni egy egyre inkább bevándorláspárti irányba tartó Néppártban. Sőt: szabad-e maradnia.(!!!??? – a szerk.)

 

Egy minden értékéről lemondó Néppártban viszont már nem szabad maradnia a Fidesznek. Ez a véleménye a Fidesz egész hátországának is. A Néppárt abszolút megosztott: több tagja - az olasz, a francia, a szlovén például - a Fidesz mellett van, viszont a flamand vagy luxemburgi kispártok meg ellene.”

 

Az osztrák kancellár, Sebastian Kurtz már előre borítékolta álláspontját: félévre függesztené fel a Fidesz tagságát – ezzel támogatja Weber javaslatát. Ezen idő alatt egy „bölcsek tanácsa” vizsgálná a Fidesz bizalmi megerősödését.

 

Hasonló nyilatkozatot eresztett el a CDU elnöke is: Annegret Kramp-Karrenbauer szerint fel kellene függeszteni Orbán pártjának EPP-tagságát. Ez lenne a jó válasz addig, amíg újra nem épül a bizalom Orbán felé.  

 

Orbánék a weberi követelmények egyikéről, a CEU-ról ezt írták a bajoroknak:

 

"A magyar kormány nevében biztosíthatom, hogy a Müncheni Műszaki Egyetem részvétele a magyar felsőoktatásban a CEU-val végzett együttműködés keretében semmilyen akadályba nem fog ütközni". Egy szó sem esik benne a magyar kormány által tavaly óta, a törvényi feltételek fennállása ellenére alá nem írt megállapodásról.

 

„Ma nyilván megüti a Néppárt a Fideszt. Nem tehetnek mást. Hogy felfüggesztik vagy kizárják, mindegy. Szerencsétlenek lettek az európaiak világában. Szégyellni való gyülekezet./.../ Európa legnagyobb pártcsaládja ma ellép Orbántól. Ezzel Európa is. Süllyed a hajó. És eljön a pillanat, amikor a magyar választók majd nem akarnak a Fidesszel együtt a semmibe veszni. Az lesz az új Magyarország születésének pillanata” – közölte a világgal a haza bölcse szerepében Gyurcsány Ferenc.

 

 

A Euronews prognózisa szerint mindkét oldal sokat veszíthet a kizárással: a magyar kormány érdekérvényesítő képessége csökkenne, hiszen a Néppárt révén olyan politikai tényezőkkel tartoznak egy pártcsoportba, mint Angela Merkel német kancellár Kereszténydemokrata Pártja. A Néppárt pedig elveszítheti pozícióját, mint a legnagyobb pártcsoport az Európai Parlamentben.

 

„A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor” – üzente fenyegetően Brüsszelből a döntést megelőzően az MTI-n keresztül a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke.

 

Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.

 

Ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy "három bölcsből" álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában, magyarázta.

 

Most viszont „kész a lyuk, sajnáljuk...”

 

(forrás: szabadhir.hu)


További hírek

  Az időjárás márciusi játéka
2020. 04. 04. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  A koronavírus hat az építőiparra is
2020. 04. 03. 20:37 pecsi-hirhatar.hu
  Napirendre tűzhető a Fidesz kizárása a Néppártból
2020. 04. 03. 11:54 hirhatar.hu
  Nájloncelebek karantén idején
2020. 04. 03. 11:54 hirhatar.hu
  Ingatlanhirdetésből tudták meg a diákok, hogy eladják az iskolájukat
2020. 04. 03. 11:54 hirhatar.hu
  Legfontosabb az életek mentése, a megélhetés támogatása
2020. 04. 02. 21:02 pecsi-hirhatar.hu
  Nagyon nem vált be a szombati menetrend – a BKK melléfogott
2020. 04. 02. 19:59 hirhatar.hu
  A kulturális vírusölő
2020. 04. 02. 19:59 hirhatar.hu
  Fasiszta diktátorként ábrázolja Orbánt egy holland újság
2020. 04. 02. 19:59 hirhatar.hu
  Alkalmazhatatlan a dolgozó utasoknak az állandósított szombati menetrend
2020. 04. 01. 20:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport