HÍRHATÁR ONLINE - Egyre nagyobb a feszültség a gellérthegyi játszóteret kihasználó árusok miatt

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.07.04.
 Szombat
Ma Ulrik napja van.
Holnap Sarolta, Emese napja lesz.
   EUR árfolyam
   351,17 Ft
   CHF árfolyam
   330,30 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 11. 07. 18:07     


Egyre nagyobb a feszültség a gellérthegyi játszóteret kihasználó árusok miatt
Többen tették fel a közelmúltban a kérdést, hogy kell-e egy játszótér közepére árus. A Gellért-hegy méltán népszerű Csúszdás játszóterét körbevették az árusok – csak a hőmérséklet csökkenésével fogyatkoztak meg.

 

Egy anyuka szerint az még beleférne, hogy a bejáratnál ott legyenek a portékát kínálók, de amikor a játszótér kellős közepébe betelepedett egy lufiárus, az már mindennek a csúcsa volt. Egy fiatal apuka arról panaszkodott, hogy feleségével három gyermeket nevelnek és rossz érzés, hogy ő kevésbé tud ezt-azt vásárolni a kicsiknek a szűkös anyagi lehetőségeik miatt. Szerinte nem kellene a szülők pénztárcája ellen merényletet elkövetni. Ha a sétányon vannak árudák, az rendben van, de egy gyermek még nehezen érti meg, hogy ha a másik családban meg tudják venni a perecet, a luftballont, akkor ők miért nem kapnak.

 

Egy másik anyuka a már említett csúszdákkal teli játszótér melletti lezárt vécére mutat, hogy inkább azt üzemeltetnék.

 

A Gellért-hegy ezen része a XI. kerülethez tartozik, persze itt is vannak fővárosi kézben lévő területek. Megkérdeztük a körzet frissen megválasztott, egyébként Momentumos önkormányzati képviselőjét, Németh Gyöngyvért, mi a véleménye erről:

 

"Most hallom a problémát, még nem tudom, hogy mi pontosan a kerületi hatáskör a Gellért-hegy ezen részén, de a felvetett témára feltétlenül oda kell figyelni. Az árusok engedélyét nem csak pontosítani kell, hanem azt is fel kellene mérni, hogy mennyire és hová van rájuk valóban szükség. Egy játszótér közepébe nem hiszem, hogy célszerű, de lehet, hogy az említett árusnak nem is oda szólt a jogosítványa. A szóvá tett lezárt vécépavilonról is tájékozódni fogok, nem tudom, hogy mennyire leromlott az állaga, mennyibe és mennyi időbe kerülne azt fogadókész állapotra feljavítani. Az viszont mindenféleképpen fontos, hogy általánosságban is meg legyen oldva az illemhelyek és az árusok kérdése az egész Gellért-hegyen. Ami kerületi hatáskörbe tartozik annak utána nézek” – nyilatkozta lapunknak Németh Gyöngyvér.

 

A hűvösödő idővel a játszóterek látogatottságai is csökkennek, de ez az időszak talán éppen elég lesz arra, hogy a következő szezon elejére, már megoldódjanak a szülők által jelzett problémák. Bár a játszótéri beszélgetésekben nem került róla szó, de megerősített járőrszolgálattal nem csak a közbiztonságot és a park épséget lehetne segíteni, hanem ezáltal a nem engedélyezett helyeken való árusítás is valószínűleg visszaszorulna. Azonban azt is alaposan fel kellene mérni, hogy mit és milyen árakon kínálnak az árusok, hogy inkább szolgáltatásnak tűnjön az ott létük és ne gátlástalan lenyúlásnak.

 

Kertész Z István/kép: Takáts Márta


További hírek

  Lesz nyári színház Pécsen
2020. 07. 03. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Megszavazták a színművészet egyetem kormányalapítványba erőszakolását
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  A most Orbán-fan Szikora Róbert ’85-ben Kádárt istenítette
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  És Te ismered a nyár legjobb ízeit?
2020. 07. 03. 12:47 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az Odú-egy különleges installáció
2020. 07. 02. 14:29 pecsi-hirhatar.hu
  Pécs Nyitva
2020. 07. 01. 14:27 pecsi-hirhatar.hu
  Az első mini KRESZ-Ovi
2020. 07. 01. 08:12 pecsi-hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport