HÍRHATÁR ONLINE - Elektromos autóval a cégek is jól járnak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.10.05.
 Csütörtök
Ma Aurél napja van.
Holnap Renáta napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,45 Ft
   CHF árfolyam
   403,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 12. 26. 08:28     


Elektromos autóval a cégek is jól járnak
Napjainkban egy modern cégnek folyamatosan oda kell figyelnie a munkavállalói jólétére, a közvéleményre és természetesen a környezetre is. Ma már mindennél fontosabb az, hogy egy vállalkozás egyáltalán ne legyen környezetszennyező, sőt, igyekezzen minél zöldebb és modernebb megoldásokat választani a mindennapos működéséhez. Ebben nyújt hatalmas segítséget az, ha a gépjárműflotta elektromos autókból áll.

Miért éri meg a munkavállalóknak és a vezetőknek elektromos autót biztosítani?

 

Az egyik legjobb módja a béren kívüli juttatásnak az elektromos autó biztosítása, amelyet ma már sokkal könnyebb üzemeltetni, mint gondolnánk. Rengeteg kiegészítő érhető el hozzá, ami a mindennapos használatát segíti, elég csak megnézni az eautotoltokabel.hu oldalát. 

 

Miért is van szükség egyáltalán ilyen juttatásokra? Ma már hatalmas hangsúly van a munkaerő megtartásán, pláne, hogy Európa legtöbb országában, így Magyarországon is hiány van a képzett munkavállalókból. A munkavállalókat pedig a munkáltató úgy tudja a legegyszerűbben megtartani, ha különböző, béren kívüli juttatásokat is alkalmaz. Mindemellett a vállalkozásról kialakított képen is sokat javíthatunk, a marketing értéke hatalmas lehet annak, ha elhagyjuk a hagyományos járműveket és zöld megoldásra váltunk. Könnyebben kereshetünk új munkatársakat, a jelenlegiek még büszkébbek lesznek, hogy itt dolgozhatnak és természetesen bevételi oldalról is nagyon nagy pozitívumot jelent, mivel az ügyfelek is szimpatikusnak találják azt, ha egy cég “halad a korral”.

 

A Business to business tárgyalásoknak is nagy szerepe lehet az lehet az elektromos autóknak, ugyanis ha a vezetőség is ilyen járműveket használ, azzal komoly tudatosságot, innovatív gondolkodást éreztethetünk, ha ezzel érkezünk meg az üzleti partner parkolójába.

 

Pénzügyi szempontból is az elektromos autók vezetnek

 

Hatalmas adózási előnyökkel jár ez, ha a gépjárműparkunk elektromos modellekből áll. Például, ha juttatásként adunk elektromos autót, akkor a tulajdonos mentesül a cégautóadó, gépjárműadó, a regisztrációs adó és még a vagyonszerzési illeték alól is. Ez még nem minden: nagyon nagy könnyítés mindenki számára, hogy az áfa 50%-a útnyilvántartás vezetése nélkül (!) levonható, és még olyan igazoló dokumentumokra sincs szükség, ami a céges használatot támasztja alá. 

 

Ha emellé még hozzávesszük azt, hogyha a vállalkozás székhelyén még napelemmel is rendelkezünk, valamint saját töltőállomással vagy fali töltőkkel, akkor még az energia termeléséért sem kell külön fizetnünk, az előállítástól kezdve a felhasználásig mindent környezetkímélően, zölden megtehetünk, amivel még a költségeket is csökkentjük.

 

Az energiaválság is megmutatta az irányt

 

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a 2022-es energiaválság tökéletesen megmutatta a hagyományos autók hátrányait, és hogy a benzinár mekkora válságot és plusz költséget tud okozni egyik napról a másikra. Érdemes “előremenekülni” és megelőzni a problémát, amit céges elektromos autókkal tökéletesen el is érhetünk.

 

(x)


További hírek

  Mire használható fel a hullámlemez?
2023. 10. 04. 17:47 hirhatar.hu
  Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Koncz Gábor szerint Orbán az évszázad legnagyobb politikusa s az uralkodása alatt szeretne meghalni
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
2023. 10. 03. 09:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Svájci Napok Pécsett
2023. 10. 03. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Különféle típusú szőnyegek a lakberendezésben
2023. 09. 30. 11:14 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport