HÍRHATÁR ONLINE - Farkasházy szerint Köves Slomó állhat Bolgár György eltávolítása mögött

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.07.27.
 Kedd
Ma Olga napja van.
Holnap Szabolcs napja lesz.
   EUR árfolyam
   361,48 Ft
   CHF árfolyam
   334,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 10. 24. 13:11     


Farkasházy szerint Köves Slomó állhat Bolgár György eltávolítása mögött
Amint az kellő meghökkenést kiváltva ismert, Bolgár György rovatát „elfáradás” indoklásával megszűntette 9 év után a 168 óra című hetilap főszerkesztője, Tóth Ákos. Farkasházy Tivadar, a Hócipő ex-főszerkesztője a Facebook-oldalán osztott meg a nagyközönséggel a történtekkel kapcsolatos saját verzióját.

Bolgár Györgyöt harmadszor rúgták ki: 2002-ben Kondor Katalin a Rádiótól, 2014-ben az ATV szünteti meg legsikeresebb műsorát, az Újságíróklubot, most a 168 Óra mondott fel neki. Ott voltam a születésüknél, 30 éve magam is nógattam Mester Ákost, amikor a Rádióban me­gint csesztették valamivel, hogy csinálja meg írott változatban is. Sosem tekintettük egymást konkurenciának, amikor Németh Miklós széttárta a kabátját a döbbenten rácsodálkozó Vaslady előtt, Ákos kérésére lemondtunk a fotó lehozásáról, hogy csak náluk jelenjen meg.

 

A 168 Óra 5. születésnapját a Pesti Színházban ünnepelte meg a Hócipő, 2014-ben pedig közös 25.-re hívtuk őket a RAM-ba, az ATV-ben láthatták is. Ákos mindig szívesen látott, sokszor voltam náluk, öröm volt minden perce.

 

Aztán valami elszakadt. Egy éve felhívtam Tóth Ákos főszerkesztő figyelmét négyünk Orbán-könyvére, kizárólag a témája miatt, azt mondta, feltétlenül eljönnek a bemutatójára, nem voltak ott. Aztán a tavasszal felhívott a reklámosuk (nekünk nincs), hogy a kölcsönös előzetest is megszüntetik. Mármint hogy a másik lap tartalmáról hírt adjunk olvasóinknak. Ezek még csak intő jelek voltak, ám Bolgár kirúgása határkő, még oly időkben is, amikor igazán össze kéne tartanunk. Mától nincs kivel.

 

Tóth Ákos szerint korántsem az az oka, amit a maradék független sajtó vél, a Sorsok Háza folytatása bejelentésekor a Heisler Andrással készített riportja, amit csak később követett a 168 Óra névleges tulajdonosával, Köves Slomóval, hanem az, hogy a rovata elfáradt. Vagy maga Bolgár. Aki egyébként ezt ócska kifogásnak nevezte.

 

Ismerős indok, Kolosi Péter is a műsor elfáradásával indokolta tavaly a Heti Hetes megszüntetését.

 

Holott maximum a díszlet vagy a szereplők fáradhattak el, akkor viszont csak minket kell lecserélni. Amit kitaláltunk, hogy hét ember nem csak kommentál, hanem össze is játszik, egymás alá dolgozik, közösen hoz valamit létre mindenféle technikákkal, mint egy póló- vagy kézilabdacsapat, azt Amerikában szabadalmaztatják. Akkor felraktam utolsó közös képünket a Facebookra, és alá írtam: „Megtudtuk, hogy miért szűnt meg a Heti Hetes: az RTL-Klub szerint elfáradtak a hírek!”

 

Mire Kolosi ezt az SMS-t küldte: „A kommentben odaírt mondat nyilvánvaló hazugság. A hazugság pedig emberi minőségről árulkodik.” Ennyit az RTL Klub vezérigazgató-helyettesének a humorérzékéről és az én emberi minőségemről.

 

De most ezt Tóth Ákos komolyan gondolja? Bolgár György heti rovata ugyanis hírekből állt. Valós és valótlan hírekből, vagy mondjuk inkább azt, hogy valós és valótlan tényekből. Még csak azt se mondta, hogy igaza van, ki-ki döntse el, nézzen utána. Az ő munkája csupán abban állt, hogy hetente elolvasott ezer hírt, előtte elolvasott legalább ennyi könyvet, megtanult pár nyelvet, és ötven évig figyelte a hazug potentátokat. No meg óriási rutinja és irtó tehetsége volt hozzá.

 

De hogy fáradhatnak el a tények? Vagy Orbán és köre az utóbbi időben mintha kevesebbet hazudna? Lefogadom, hogy az olvasók ezt az oldalt úgy keresték a lapban, mint az És-ben a Páratlan oldalt, a Mancsban a Szüretet! Nem, azt mondta Kovács Zoltánnak a tulajdonos, hogy inkább több verset és grafikát kér. Csak ott nem mondhatja, mert Kovácsék a tulajdonosok. Mint a Hócipőnél.

 

Bizony, kedves Ákos, nem a Mester, hanem a másik, ez a lényeg. Hol tulajdonos van, ott tulajdonos van, s bármit is ígér, ugrálhat az ember, ha kimutatja a foga fehérjét.

 

Ne legyen igazam az Indexnél, egyelőre ott még ködösít, aki talán találta hozzá a pénzt, hogy nem is úgy gondolta, amit eddig írogatott, meg gazdaként egész más a véleménye, mint egyszerű olvasóként.

 

Hiába írsz remek publicisztikákat, Bolgár kirúgását Slomó rendelte el, holott ő is egy stróman. Mint a New York-i zsidók. Ugyan minek Ungvárról és Munkácsról elszármazott dúsgazdag vallási vezetőknek innen hatezer kilométerről egy magyar ellenzéki hetilap? Mindenki tudja, hogy az igazi tulajdonos a Viktor, hiszen az ő pénzükből van, mint Slomó egész új birodalma. Illetve a miénkből. Slomó csak játszik vele.

 

Egy olyan rabbi, aki a már többszörösen bizonyított Schmidt Máriával hajlandó lepaktálni és kiállni, amitől még Lázár is viszolygott, ezzel beszennyezve 437 ezer ember emlékét, attól ugyan mit vársz?

 

A Viktortól kapott pénzen is hiába csináltat a Duna-parton lufis McDonalds játszóházat gyerekeknek a volt méregdrága pártházból, azt hiszi, ettől áradni fognak hozzá az újlipótvárosi hitsorsosok?

 

Ettől még kiváló publikat, riportokat, tanulmányokat írhat a lapotokba Buják, Lakner, Tamás Ervin, Nagy N. Péter, Ónody-Molnár Dóra, kiváló kollégák, öröm olvasni minden sorukat, de egyszer majd kérnek tőled valamit, mint Virág elvtárs Pelikán elvtárstól, csak nem oly jópofán, sőt, már most, a Bolgár Gyuri fejét, csak Salome tánca nélkül. Másodszor mit mondasz?

 

Vigyázat, ez nem egy erkölcsi szózat, akkor Simicska Hírtévéjét is fenntartásokkal kellett volna fogadnom, egyszerűen célravezetőbb szegénynek és függetlennek lenni, mert Orbán okosabb és gonoszabb annál, mint hogy bármit az ellenfeleinek ajándékozzon. Ő harcol, de ha valamit ingyen megvehet, miért ne tegye? Így ha majd már a bőrére megy a játék, 24 óra alatt becsuknak titeket, mint a Népszabadságot.

 

De Slomó, nem is oknyomozunk utána, most jelent meg 4-4 oldal egy öreg írógépesről, egy német oroszlánidomárról és Írország gyönyörű szikláiról! Voldemort és Franka után pedig most akartunk leplezni még egy mezei senkit!

 

Addig viszont csak azt tanácsolja majd ez a derék békerabbi, hogy még gazdagabb legyen az autós és az életmód rovat, adjatok divattanácsokat is, szülessen több írás egzotikus országokról, távoli galaxisokról, holott most egy diktátor rablásait, hazugságait és trükkjeit kéne hetente leleplezni, mivel mi csak kéthetilap vagyunk, ezen kívül már minden rovatot megszüntettünk! Élethalál harc ez az én generációmnak, hogy maradjon még néhány orvos ránk a szociális temetésig, és ne minden unokánk egyházi iskolába kerüljön. Ezért nyomorgunk húsz éve, egy fillérünk sincs egy komolyabb portálra, nektek is ezt ajánlottuk volna, de félek, hogy már késő. Sajnálom szegényt, a következőt. Egy biztos, mi másképp fogjuk végezni.”

 

 (Megjelent a Hócipő 2018/21-es számában, 2018 október 10-én)


További hírek

  Az uniós jog érvényesítése az együttműködésen alapul
2021. 07. 25. 20:25 pecsi-hirhatar.hu
  Budapest Pride: Magyarország nem kér a kormány kirekesztő politikájából
2021. 07. 25. 13:56 hirhatar.hu
  Díszpolgári címet kapott aranyérme után a sporttörténelmet írt Szilágyi Áron
2021. 07. 25. 13:56 hirhatar.hu
  Orbán és a szexuális felvilágosodás
2021. 07. 25. 13:56 hirhatar.hu
  Speciális képzések is indunak ősztől
2021. 07. 24. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Diagnosztizálás high-tech módon
2021. 07. 24. 20:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ungár és Czeglédy közös nyilatkozatban állítja: Hende Csaba a DK nevében készíttet lejárató szórólapokat
2021. 07. 23. 20:33 hirhatar.hu
  Kiskorú lányokat „futtat” a kormánymédia
2021. 07. 23. 20:33 hirhatar.hu
  Ha nem tudta: megszűnt az értesítési cím
2021. 07. 23. 20:33 hirhatar.hu
  A több évtizedes hagyományokat éltetik tovább Véménden
2021. 07. 22. 22:09 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport