HÍRHATÁR ONLINE - Fideszes képviselőt is meghurcolhat(na) az ÁSZ tiltott finanszírozásért – vajon megtörténik..?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.12.12.
 Szerda
Ma Gabriella napja van.
Holnap Luca napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,44 Ft
   CHF árfolyam
   287,97 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 12. 21. 19:00     


Fideszes képviselőt is meghurcolhat(na) az ÁSZ tiltott finanszírozásért – vajon megtörténik..?
A főváros XVIII. kerületében, Pestszentlőrincen a helyi önkormányzat tulajdonában lévő vállalat, a Városinfó 18 Nonprofit Kft. a terület fideszes parlamenti képviselőjének képeivel díszített kalendáriumot adott ki.

Most, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) sorra bünteti meg az ellenzéki pártokat szabálytalan gazdálkodás miatt, Pestszentlőrincen a nem kormánypárti képviselők hasonlóan szigorú vizsgálatot szorgalmaznak ebben az ügyben.

 

A főváros XVIII. kerületében, minden lakás postaládájába a jövő évre szóló kalendáriumot dobtak be, amelyben a terület fideszes országgyűlési képviselőjének, Kucsák Lászlónak a fotói vannak. Csak az övé – de vagy egy tucatnyi. Most, hogy az ÁSZ egy sereg ellenzéki pártra jókora büntetést mért tiltott pártfinanszírozás miatt, joggal háborodtak fel a helyi önkormányzat ellenzéki képviselői.

 

 

Kassai Dániel, az LMP képviselője szerint tűrhetetlen, hogy a 100%-ban az önkormányzat tulajdonában lévő Városinfó18 Nonprofit Kft. olyan kiadványt gyártson le közpénzből 45 ezer példányban, amelynek láthatóan egyértelmű célja a kormánypárti országgyűlési képviselő népszerűsítése a jövő évi választásokra. A helyi önkormányzat ellenzéki képviselői próbálták szóvá tenni ezt az akciót, de erre eddig nem volt lehetőségük. Kassai szerint próbálják elhallgattatni az ügyet, a kormánypártiaknak kellemetlen kérdésekre semmilyen érdemi választ nem adnak.

 

–Az ellenzéki képviselők a testület december 14-i ülésén szerették volna megtudni, miként  gondolják a kormánypárti képviselők, hogy az önkormányzat Kucsák László népszerűsítésére  költsön közpénzt? Azon az ülésen azonban én és a Jobbikos képviselő sem kaptunk napirend előtti felszólalási lehetőséget, amelyekre a szabályzat szerint összesen 30 perc van adva. A Fidesz-frakció, hogy elébe menjen a kényelmetlen és nehezen megválaszolható kérdéseknek, három képviselőjüknek adott napirend előtti felszólalásra lehetőséget, akik addig beszéltek teljesen érdektelen témákról, amíg le nem telt az erre a célra kiszabott fél óra. Így blokkolták, hogy én negyedikként felszólalhassak a Kucsák-ügyben. Ezt követően bejelentettem a polgármesternek, hogy rendkívüli ülést kell összehívnia ebben az ügyben, mert ha a képviselő-testület egynegyede ezt kéri, akkor az kötelező érvényű.

 

A jegyző már előre jelezte nekem, hogy a december 20-i rendkívüli ülésen ismét három fideszes fog előttem napirend előtt felszólalni. Azonban a szabályzat szerint csak akkor lehet napirend előtt felszólalni, ha van legalább egy napirendi pont. Azonban mivel az egyetlen téma az általam felvetett "A Városinfo 18 Nonprofit Kft. pénzügyi, gazdasági működésének ellenőrzése" lett volna – ezt a kormánypárti többség leszavazta. Így viszont a fideszesek sem tudták elmondani saját napirend előtti felszólalásaikat – akkor azok sem voltak fontosak – itt lóg ki a lóláb – nyilatkozta hírportálunknak Kassai Dániel.

 

Petrovai László, a Párbeszéd helyi képviselője megerősítette Kassai szavait. Szerinte is teljesen egyértelmű, hogy a közpénzből készült kalendárium a Fidesz választási sikereit próbálja növelni. Az teljesen elfogadhatatlan, hogy Kucsákról több mint egy tucat kép van a kiadványban, miközben más személyről, tehát még a polgármesterről sincs benne fotó. Továbbá az EU-s forrásokból megvalósult projekteket is igyekszik úgy beállítani a kalendárium, mintha azok jobbára a fideszes országgyűlési képviselő illetve pártja érdemi lennének. Információi szerint, még karácsony előtt megérkezik a postaládákba a Kucsák képével díszített naptár és üdvözlőlap, amit szintén a Városinfó 18 Nonprofit Kft. rendelt meg – így a képviselőjelöltnek egy forintjába sem került az újabb kampányelem.

 

Kőrös Péter a Magyar Szocialista Párt (MSZP) helyi képviselője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy pártbéli társa, Szaniszló Sándor az ÁSZ-nál bejelentést tett, amelyben arra hivatkozott, hogy ebben az esetben minden bizonnyal tiltott pártfinanszírozás történt.

 

Makai Tibor, a Jobbik képviselője arra hívja fel a figyelmet, hogy míg 2014 előtt a helyi médiára 15-19 millió forintot költött éves szinten az önkormányzat, addig mostanában csak a Városinfó 18 Nonprofit Kft-t 237 millió forinttal támogatja, míg a helyi újságot kiadó másik céget is sok tíz millióval dotálja.

 

–A helyi médiákban sem a Jobbik, sem a többi ellenzéki párt nem kap helyet. A képviselőtestületben a polgármesterrel együtt 13 kormánypárti képviselő van, míg a Jobbikot, az Együttet, az LMP-t és a DK-át: 1-1, az MSZP-t és a Párbeszédet 2-2 politikus képviseli, így összességében is kisebbségben van az ellenzék. Költségvetési csalás alapos gyanúja miatt feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán. Bár a Jobbik elhatárolódik az MSZP-DK vonaltól, a Kucsák-kalendárium kapcsán elhíresült helyi média-ügyet szintén elfogadhatatlannak tartja. Az, hogy egy kalendárium keresztrejtvényének megfejtése is Kucsák László – kisstílű és nevetséges is lehetne, ha mindezt nem közpénzből lenne finanszírozva – mondta Makai.

 

Kerestük az ügyben Galgóczy Zoltán alpolgármestert is, aki kérdésünkre nem kívánt nyilatkozni – csak boldog karácsonyt kívánt a telefonban.

 

Kertész Z István


További hírek

  Sikeres volt a program határon innen és túl
2018. 12. 11. 21:57 pecsi-hirhatar.hu
  Egy lopott BMW és egy lopott Volkswagen is fennakadt a magyar határon
2018. 12. 11. 15:57 szegedi-hirhatar.hu
  Szabó Sándor: Ez a „rabszolgatörvény” elfogadhatatlan!
2018. 12. 11. 15:43 szegedi-hirhatar.hu
  Hamarosan megújul az orvosi rendelő Béketelepen
2018. 12. 11. 15:35 szegedi-hirhatar.hu
  Szép proletár, hova mégy?
2018. 12. 11. 15:29 hirhatar.hu
  Botrány vagy hiszti a parlamentben: kiabálás és sípolás után kivonult az ellenzék
2018. 12. 11. 15:29 hirhatar.hu
  Nem „csak egy parti” a Moszkva téren
2018. 12. 11. 15:29 hirhatar.hu
  Angliából érkezett a szegedi csupaszpofájú tamarin párja
2018. 12. 10. 22:35 szegedi-hirhatar.hu
  Ott a helye, amennyiben többet akar tudni az adójogszabályok változásáról
2018. 12. 10. 22:27 szegedi-hirhatar.hu
  Szegedi cég is forgalmazott szennyezett zabpelyhet
2018. 12. 10. 22:20 szegedi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport