HÍRHATÁR ONLINE - Fodor Gábor a Magyar Nemzetben ekézte Karácsony Gergely főpolgármestert

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.08.15.
 Szombat
Ma Mária napja van.
Holnap Ábrahám napja lesz.
   EUR árfolyam
   346,25 Ft
   CHF árfolyam
   321,99 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 07. 16. 12:36     


Fodor Gábor a Magyar Nemzetben ekézte Karácsony Gergely főpolgármestert
A kormány képes volt eredményesen kézben tartani a járvány elleni védekezést, és lassan joggal várja a közönség a tetteket Karácsony Gergelyéktől − nyilatkozta az SZDSZ volt elnöke a kormánypárti Magyar Nemzetnek.

A politikus arra a felvetésre, hogy a kormány inkább illiberális nemzetiként értelmezi önmagát, azt felelte, hogy kifejezetten károsnak tartja enne a kommunikációs trükknek a bevezetését, mert az komoly politikai torzítás. Álláspontja szerint a Fidesz ezzel „diabolizálta a liberális gondolatot”.

 

A lap megkérdezte, hogy mi a véleménye arról, hogy a baloldal rendszeresen a diktatúra, a sajtószabadság, valamint a jogállamiság felszámolásaként emlegeti az illiberalizmust:

 

–Bár elszánt ellenfele vagyok az illiberális államnak, amit a Fidesz épít – például az alkotmány és a választójogi törvény konszenzus nélküli átalakításának, a játékszabályok önkényes megváltoztatásának –, mindig visszautasítottam azokat a kritikákat, amelyek szerint diktatúra lenne Magyarországon. Éltem diktatúrában a rendszerváltás előtt, és tudom, milyen az, ha nincsenek szabad választások, s ha az ember nem mondhatja el a véleményét, mert letartóztatás jár érte. A fojtogató légkör, a mindent erőből megoldunk mentalitás, a barátok és üzletfelek parvenü magamutogatása pusztító, de más, mint a szovjet fegyverek árnyékában élni. Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek − jelentette ki Fodor Gábor.

 

Úgy látja, jelenleg a két legerősebb ellenzéki párt a DK és a Momentum. Ez utóbbi viszont Fodor Gábor szerint még nem tudja magát definiálni, ez még várat magára.

 

–Fiatalok, nem voltak hatalmon és nem igazán csináltak még semmit. Nem a saját politikai mondanivalójuk miatt népszerűek, mert az egyelőre ­hiányzik. Ezzel még adósak, és hasznos lenne megteremteni az egyedi karaktert és tartalmat, mert anélkül csak tiszavirág-életű lehet a siker − válaszolta arra, hogy mi a sikerük titka.

 

A lap emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati választások előtt Fodor Gábor elismerően beszélt Tarlós István városvezetéséről, leváltását politikai alapú kérdésnek tartotta:

 

–A budapestiek jelentős része fellélegzett az önkormányzati választás után, sokaknak szimpatikus Karácsony, akinek ügyes megnyilatkozásai vannak. Városvezetőként türelmet kell neki adni, hiszen a stábjában többen sohasem végeztek még ilyen munkát. Láthatóan tapasztalatlanok, de lassan joggal várja a közönség, hogy eljött a tettek ideje − nyilatkozta a jelenlegi városvezetésről Fodor Gábor.

 

Meglátása szerint több olyan ügy is volt, amelyekkel kapcsolatban a kormány, a jobboldal kritikákat fogalmazott meg a fővárossal szemben:

 

–Ezek között voltak alaptalan és méltánytalan vádak is, de az tény, hogy a bírálatok a cselekvéssel voltak kapcsolatosak. Ilyen volt télen a hóhelyzet, a járvány alatt a Pesti úti idősek otthona, most pedig a Lánchíd ügye. Bár jár a türelem, mára eltelt annyi idő, hogy a közönség a kommunikáción túl cselekvést várjon a fővárostól − jegyezte meg.

 

Álláspontja szerint sok részleten lehet vitatkozni azzal kapcsolatban, hogy a kormány sikeresen küzdött-e a pandémia ellen, például a kórházi ágyakkal kapcsolatban, vagy hogy megfelelő pénzért vásároltak-e lélegeztetőgépeket. Úgy látja, az eredmény mégis az, hogy Magyarország megúszta a járványt. Ebben véleménye szerint akár a szerencse, vagy egyelőre ismeretlen elemek is szerepet játszhattak, de „a végeredményben biztosan benne van a kormány teljesítménye is, tehát az, hogy képes volt eredményesen kézben tartani a védekezést” - idézte az interjút a 168ora.hu


További hírek

  Üres tér és Fordulj rá a B oldalra!
2020. 08. 14. 23:29 pecsi-hirhatar.hu
  Vészesen megugrott a fertőzöttek száma a szomszéd országokban
2020. 08. 14. 19:43 hirhatar.hu
  Érdemes óvatosnak lenni az új Dunakanyar napijeggyel
2020. 08. 14. 19:42 hirhatar.hu
  Közép-Európába látogat az amerikai külügyminiszter – Magyarországot kihagyja
2020. 08. 14. 19:42 hirhatar.hu
  Már az első megbeszélésen döntött az ellenzék: mindenhol egy jelölt indul a Fidesszel szemben
2020. 08. 14. 14:20 hirhatar.hu
  13. havi családi pótlékkal indítaná a tanévet az MSZP
2020. 08. 14. 14:20 hirhatar.hu
  Nem látok!; – kiáltott a táncoló fiatalember, összeesett és már nem sikerült újraéleszteni
2020. 08. 14. 14:20 hirhatar.hu
  Folyamatosan veszélynek tették ki a gyerekeiket
2020. 08. 13. 21:56 pecsi-hirhatar.hu
  A Fidelitas és a KDNP-fiókák nem ítélték el a belarusz erőszakot
2020. 08. 13. 20:21 hirhatar.hu
  A fővárosi önkormányzat nem nyilatkozik a kitörésnapi emléktábláról
2020. 08. 13. 20:21 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport