HÍRHATÁR ONLINE - Frankó vagy nem frankó a főváros önkormányzati épületének eladási ügye...?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.09.30.
 Péntek
Ma Jeromos napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   420,21 Ft
   CHF árfolyam
   442,29 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 11. 12. 19:55     


Frankó vagy nem frankó a főváros önkormányzati épületének eladási ügye...?
Ügyvédként az elmúlt bő tíz évben legalább 7-8 olyan találkozón ültem, ahol valaki valami nagyon nagy ember tuti kijáróemberének adta ki magát. Még jelölt voltam, amikor valaki bejött az irodába és egy híres gyilkosságról akart nagyon fontos részleteket elmondani.

Találkoztam EU-pályázatokat tutira megnyerő emberekkel, akik a Bajnai-kormánynál rendelkeztek olyan kapcsolatokkal, hogy épp csak azt nem ígérték meg, hogy Oszkó Péter szintetizátoron eljátssza és elénekli az ádzseszkót. Kávéztam olyan emberekkel, akik csődbe ment cég zár alá vett palotáját árulták féláron, elképesztően jó vonallal a bírósághoz. Tekintettem meg vidéki kastélyt, amelyet hatcsillagos szállónak lehetett volna megvenni, csak be kellett volna venni valakit, aki valahogy rokona volt a gerófnak, akié régen volt a kastély.

 

Kerestek meg azzal, hogy én keressek meg egy szoci politikust, akivel "én nagyon jóban vagyok" (nem vagyunk se jóban, se rosszban, ismerem személyesen, de ennyi) és intézzek egy lottóötöst az égigérő vasnyikorgó bergengóc exportjához.

 

A magyar közéletben már száz éve is csak egy huszártiszti egyenruha és határozott fellépés kellett az ilyesmihez. A legfontosabb lecke ezekkel a találkozókkal kapcsolatban az, hogy nagyjából 99,999%-uk ordas kamu. Persze nyilván lehet, hogy pont én vagyok az, akinek átutalják Egyenlítői Kumali teljes aranytartalékát, de inkább nem.

 

Miért én? Ezt a kérdést kell feltenni, ha sima talpas ügyvéd az ember. Megírja az újság, hogy a másik oldalon kik a gonosz pénzharácsoló udvari ügyvédek, miért nem oda csengettek be? Nyilván ha az ember a főváros ingatlanaiért felelős hajjjakend, akkor a miért én kérdés annyira nem játszik. Gansperger személye meg főleg hitelesíti a történetet.

 

Innentől kezdve egy kérdés marad. Akármi is történik, az a telek, még a világ legpofátlanabb módszereivel eladva is benyom több tízmilliárd forintot a főváros kasszájába. Miután Karácsony Gergelyről nemrég kiderült, ha eddig nem tudta volna róla senki, hogy érdekelt a királycsinálásban (az MZP javára visszalépésre gondolok).

 

Amikor elmegyek kávézni a sokadik csodálatos kijáróemberrel, a másik dolog amire figyelmeztetem magam a "miért én" mondat mellett az, hogy Magyarországon nincs üzlet 2 milliárd felett, ami nem Orbán tudtával és beleegyezésével zajlik. Tehát ha valaki odajön hozzám, hogy vélhetően több tízmilliárdos ügyletről tárgyaljon, arról mindenütt tudnak. Már ha frankó a történet.

 

Mert lehet, hogy nem frankó. És akkor viszont óvatosan kell lépkedni. Vagy iszonyatosan megszívatom saját magam és főnökeimet. Főleg ha közben saját szakállra is dolgoztam és a hivatalosan nem elfogadott verziót képviseltem. Kicsit csodálkozom hogy ez csak egy fegyelmi...

 

Diétás Magyar Múzsa

 

 

 


További hírek

  Az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon gigantikus kultúrszüret lesz
2022. 09. 30. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  A polgárság dönti meg a rendszert – vidéken még alvajárók
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Újabb rezsidilemma: kötelező-e az önkormányzatoknak fenntartani a közvilágítást...?
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Nincs ellenzék - persze "másként" nincsenek
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Szeptember végén újra Kutatók Éjszakája
2022. 09. 29. 01:09 pecsi-hirhatar.hu
  Hiánypótló kardiológiai eszközök
2022. 09. 28. 01:07 pecsi-hirhatar.hu
  Erősen kritizálja az ellenzék a DK dk-s árnyékkormányát
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu
  Égés: óriási Fidesz-győzelemről jelent meg cikk az Origó-n, miközben az ellenzék nyert
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu
  Gyurcsány szerint Dobrev Klára személyében megérkezett egy új világ reménye, ígérete
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu
  Nagy kedvezménnyel látogathatók
2022. 09. 27. 01:03 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport