HÍRHATÁR ONLINE - Goj Motorosok a menekültügyről – közönség híján meglepetésvendégekkel

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2017.10.19.
 Csütörtök
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.
   EUR árfolyam
   308,15 Ft
   CHF árfolyam
   267,59 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 26. 16:40     


Goj Motorosok a menekültügyről – közönség híján meglepetésvendégekkel
A cserdi polgármester felakasztja magát, ha 2018-ban a Jobbik nyer; A Goj-vezér Mészáros szerint több ilyen cigányember kellene és akkor nem lenne ennyi….gond; a mandineres Stumpf eleinte fasisztának nézte a Goj Motorosokat, de mára már kifejezetten jóban vannak. Erről kvaterkáztak tegnap késő délután az érdektelenség totalitásától övezve a Menekültügyi Fórumukon a Goj motorosok és meglepetésvendégek.

Meglepetés volt, vendégsereg gyakorlatilag nulla, se goj, se nem goj. Mészáros Imre, a Goj Motoros Alapítvány elnöke sejteni is vélte, hogy ki-mi állhat a „szabotázs” mögött, de ezt majd egyszer később hozza nyilvánosságra. Az Alkotmány utcába tervezett demonstráció célja nem egyéb volt, mint a menekültkérdés megvitatása, pontosabban tiltakozás a menekültek befogadása ellen.

 

A helyszínre érve az első meglepetés az érdeklődés teljes hiánya volt főként, hogy a Goj Motorosok egyik erőssége a létszámukban és a fellépésük hatásosságában rejlett –eddig. A második meglepetéssel maga Mészáros Imre szolgált, amikor még a kezdés előtt lapunk érdeklődésére elárulta a beszédekre felkért vendégek nevét, köztük a sajátos, egyre megosztóbb közéleti tevékenységet folytató, de széles sajtónyilvánosságot kivívott cserdi polgármestert, Bogdán Lászlót említve. A másik, volt hetiválaszos, jelenleg mandineresen modernkedő zsurnáljampi Stumpf Andráson már nem lepődtünk meg olyan nagyon.

 

 

Természetesen Bogdán Lászlótól is megérdeklődtük, hogy tulajdonképpen mit is keres itt, amire sebtében annyi volt a válasza, hogy kötelessége bárhol felszólalni a cigányság érdekében. Arra a kérdésünkre már nem volt ilyen konkrét válasza, hogy tudja-e, milyen témában s miért is pont a Goj Motorosok rendezvényén érzi kinyilatkozni a bárminemű véleményt – annyit tudhattunk csak meg, hogy a felkérésre azonnal igent mondott, a témáról nemigen van információja, tán a rendezvény beszélgetése során kiderül pontosabban minden, de nyilatkozni nem akar, legfeljebb az esemény után. Annyit még elárult, hogy természetesen, jól ismeri a Goj Motorosokat, vendégül is látta őket a falujában is.

 

Nem mellesleg Bogdán legutóbb az Echo TV kiváló műsorában, a Mélymagyarban beszélgetett el a szinte könnyekig meghatódott Bayer Zsolttal az életről.

 

Jobb ötlet s közönség híján önkerekasztal-beszélgetést rögtönöztek a szervezők, melynek során Stumpf határozottan leverte az első karót: kerítés az kell, nem kérdés, hogy egy ország megvédheti-e a saját határait. Bármilyen módon. Ez kétségbevonhatatlanul a szuverenitás alapja, mert ha nem, akkor mi a kérdés. Sőt: javaslata is van, hogy ezt miként lehet megoldani: ötezer embert bőven elbírunk, annyi jöhet. De aztán nincs átugrálás a zöldhatáron. Máskülönben a bevándorlókakl semmi baja, ha az nem népvándorlás. Igazságát alá is támasztotta egy kulináris példával, miszerint aznap is tökjót evett a kedvenc kínai büféjében és „ez tök rendben van”.

 

 

Mészáros Imre megérti az álláspontot, de jobbat javasol: vadásszák határvadászok a határt. Mint régen volt. Ezt követően hosszas gyurcsányozásba bonyolódott, amit itt s most nem szálaznánk szét, mindenkinek megvan a maga hobbija.

 

A cserdi polgármester szerint Magyarországon olyan ponthoz érkezett a bevándorlási téma, hogy felülírta a cigánykérdést. Véleménye szerint Orbánnak és Gyurcsánynak fel kellene számolnia a kettészakított ország állapotát, valamint meg kellene érteni, hogy nem vagyunk képesek még húsz- vagy ötvenezer ember szociális hálóját fenntartani, ami jelen állapotában is foszladozik. S mit okozott ez az ellehetetlenült szociális háló a cigányságnak? Egymillió jobbikos szavazatot. Amiből kétmillió lesz s az új miniszterelnököt úgy fogják hívni, hogy Vona Gábor: „de akkor felkötöm magam” – közölte Bogdán László.

 

A Goj Motorosok vezetője ezt úgy kommentálta, hogy ezt azért ne kapkodja el, hiszen ő is kibírta Gyurcsányt is, Medgyessyt is akik nem magyar, hanem idegen háttérérdekeket szolgáltak. Szerinte a Fidesznek és a Jobbiknak kellett volna összefogni. „Imi, fikciókat gondolsz…, ne bántsd ezt az embert, ő az ország miniszterelnöke – volt” – válaszolt diplomatikusan Bogdán és megismételte az összefogás szükségességét.

 

A továbbiakban nagyjából a saját gondolatkörüket taglalták, míg tartott a helyfoglalási idő, csak némileg dagályosabban.

 

 kép+szöveg - hírhatár


További hírek

  Megszűnik a családi házak kötelező kéményellenőrzése
2017. 10. 19. 07:31 gyomroi-hirhatar.hu
  Börzsönyi bandukolás
2017. 10. 19. 00:35 maglodi-hirhatar.hu
  Útfejlesztés Kecskemét kiemelt gazdasági övezetében
2017. 10. 18. 22:44 kecskemeti-hirhatar.hu
  Fő utcai felújítás
2017. 10. 18. 22:06 maglodi-hirhatar.hu
  Új intézkedések a terrorista veszéllyel szemben
2017. 10. 18. 22:05 pecsi-hirhatar.hu
  Kétezren tüntettek a lakhatásért Budapesten
2017. 10. 18. 19:00 hirhatar.hu
  25 millióért vesz tanácsot havonta a mindentudó Tarlós István
2017. 10. 18. 18:00 hirhatar.hu
  Szórakoztató és egyszerű trükkök kávéval
2017. 10. 18. 17:19 bajai-hirhatar.hu
  Gyűlöletért krumpli: Az újpesti polgármester úgy oszt krumplit, hogy sorosozik és aláírást kér cserébe
2017. 10. 18. 17:01 hirhatar.hu
  Orbán azt hiszi, ő osztja a nyugdíjat – Erzsébet-utalványokkal is megvenné a szavazatokat
2017. 10. 18. 16:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport