HÍRHATÁR ONLINE - Gyurcsány titkokat árult el Friderikusznak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.03.23.
 Péntek
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   311,55 Ft
   CHF árfolyam
   266,34 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 10. 16:40     


Gyurcsány titkokat árult el Friderikusznak
Rekord nézettséget hozott Friderikusz Sándor összeköltözős műsorának Gyurcsány Ferenc. A legutóbbi adást kis híján egymillió ember követte, így a „gyurcsányos” lett az eddigi műsorfolyam legnézettebb epizódja.

Lassan egy évtizeddel a legendás tévévita után minden jel szerint Orbán Viktor legpotensebb ellenfelét még mindig Gyurcsány Ferencnek hívják. Ő képes kiváltani érzelmeket, az ő mondatait idézi a sajtó, ő hoz nézettséget. Képzeljük el, ha Friderikusznak Tóbiás Józseffel, Schiffer Andrással vagy Fodor Gáborral kellett volna 24 órára összeköltöznie: mennyire lett volna érdekfeszítő az abból vágott 60 perces műsor?

 

És akkor meg is érkeztünk egy sokakat kínzó kérdés megválaszolásához. A Fidesz népnyomorgatása, égig érő korrupciója dacára miért képtelen a baloldali ellenzék (a DK-t leszámítva) bővíteni a táborát?

 

A modern demokráciákban a politika végletesen perszonalizálódott, azaz személyközpontúvá vált. A választók többsége nem eszmékre vagy pártprogramokra szavaz, hanem személyekre, és a személyek által közvetített életérzésre. Lehet ezen bánkódni vagy örömködni, de a legokosabb egyszerűen csak elfogadni, mint tényt. Az emberek sokszor nagyon szubjektív, érzelmi benyomások alapon döntik el, melyik politikussal szimpatizálnak.

 

 

Előnyben van, aki sziporkázó egyéniség, akinek van története a világról. Akinek a mondandóját hitelesíti a személyes meggyőződés lobogó tüze. Aki állhatatos, cselekvő, kezdeményező és bátor. Ilyen politikusból nincs túl sok a hazai palettán. Gyurcsányon és Orbánon kívül talán Vona Gábort és Juhász Pétert sorolhatjuk azon markáns karakterek közé, akik teljesítik a kritériumokat.

 

Ki nem ásít előre, ha Pelczné Gál Ildikó vagy Tóbiás József fog beszélni? A magyar politika csurig van percemberkékkel, megélhetési mamelukokkal, esetleg jó szándékú, de kitartás nélküli idealistákkal. Gyurcsány hozzájuk képest egy nagy állóképességű hosszútávfutó. Gondolhatunk a munkásságáról bármit, de az tagadhatatlan: szenvedély neki a politika. Megtehetné, hogy élete végéig koktélt szürcsöl a Kanári-szigeteken, de hajtja a személyes sztorija: hogy megváltoztassa az országot és bebizonyítsa, „nem kell beszarni Orbán Viktortól”. 

 

A pszichologizálásra hajlamos nézők a Fridi-műsorból megfejthették ennek okát is: mélyről indult, szoba-konyhás lakásból, tisztes szegénységből küzdötte fel magát első generációs értelmiségi státuszba. Gyermekeit ugyanebben a szellemben neveli: a munkának és az erőfeszítésnek van becsülete. Legidősebb fia segédműtősként dolgozik - nem apuci tolja a gyerekek alá a tutit, mint egy másik, közismert politikuscsaládban.

 

Gyurcsány hosszú távon is kemény diónak bizonyult: a Fidesz nem tudta a bevált eszközeivel megtörni. Patológiásan gyűlölik, mindent megtettek a levadászása érdekében, de a Polt Péter vezette ügyészség 5 éve alatt egy gyorshajtásért sem tudták elmeszelni. A vetélytársai is kikoptak mellőle az évek során: Medgyessy a süllyesztőben, Szili Katalin havi egymillióért Orbánnak dolgozik, Bajnai Franciaországba emigrált, Fodor Gáborra meg a távoli rokonok se szavaznak.

 

Gyurcsány viszont köszöni, jól van. 2015-ben besétál egy beszélgetős műsorba és rekord nézettséget produkál. Három éve alapított pártját 10-12 százalékon mérik. Hogy ez kevés? Ha a másik öt demokratikus ellenzéki párt is hozna ennyit, kétharmaddal leváltható lenne a Fidesz... Biztos, hogy Gyurcsány csinálja rosszul a dolgokat?

 

keletifeny.hu

 

 

 


További hírek

  Szűrni kell, mielőtt szúrni kezd
2018. 03. 23. 00:10 maglodi-hirhatar.hu
  Sitt és szeméthegy borzolja a kedélyeket
2018. 03. 22. 19:25 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Az esély még nem győzelem - ahhoz szavazatok is kellenek...
2018. 03. 22. 14:11 21keruleti-hirhatar.hu
  Ez már konkrétan bűncselekmény: Orbán is beszállt a politikai pedofilizmus páternoszterébe
2018. 03. 22. 11:20 hirhatar.hu
  A velencei Backstreet Boys egymást taposva átadta a közröhej sóliszt kilátót
2018. 03. 22. 11:05 hirhatar.hu
  Szombat: Felejtse el a Nyugati pályaudvart, teljes lesz a káosz
2018. 03. 22. 11:03 hirhatar.hu
  Visszavonul minden idők egyik legjobb magyar kézilabdázója
2018. 03. 22. 10:26 bajai-hirhatar.hu
  A háború pillangói
2018. 03. 22. 02:40 pecsi-hirhatar.hu
  Sorsdöntő választás
2018. 03. 22. 00:54 maglodi-hirhatar.hu
  Képviselő-testületi ülés március 22-én
2018. 03. 21. 23:21 maglodi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport