HÍRHATÁR ONLINE - Gyurcsány titkokat árult el Friderikusznak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.05.24.
 Csütörtök
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.
   EUR árfolyam
   318,87 Ft
   CHF árfolyam
   273,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 10. 16:40     


Gyurcsány titkokat árult el Friderikusznak
Rekord nézettséget hozott Friderikusz Sándor összeköltözős műsorának Gyurcsány Ferenc. A legutóbbi adást kis híján egymillió ember követte, így a „gyurcsányos” lett az eddigi műsorfolyam legnézettebb epizódja.

Lassan egy évtizeddel a legendás tévévita után minden jel szerint Orbán Viktor legpotensebb ellenfelét még mindig Gyurcsány Ferencnek hívják. Ő képes kiváltani érzelmeket, az ő mondatait idézi a sajtó, ő hoz nézettséget. Képzeljük el, ha Friderikusznak Tóbiás Józseffel, Schiffer Andrással vagy Fodor Gáborral kellett volna 24 órára összeköltöznie: mennyire lett volna érdekfeszítő az abból vágott 60 perces műsor?

 

És akkor meg is érkeztünk egy sokakat kínzó kérdés megválaszolásához. A Fidesz népnyomorgatása, égig érő korrupciója dacára miért képtelen a baloldali ellenzék (a DK-t leszámítva) bővíteni a táborát?

 

A modern demokráciákban a politika végletesen perszonalizálódott, azaz személyközpontúvá vált. A választók többsége nem eszmékre vagy pártprogramokra szavaz, hanem személyekre, és a személyek által közvetített életérzésre. Lehet ezen bánkódni vagy örömködni, de a legokosabb egyszerűen csak elfogadni, mint tényt. Az emberek sokszor nagyon szubjektív, érzelmi benyomások alapon döntik el, melyik politikussal szimpatizálnak.

 

 

Előnyben van, aki sziporkázó egyéniség, akinek van története a világról. Akinek a mondandóját hitelesíti a személyes meggyőződés lobogó tüze. Aki állhatatos, cselekvő, kezdeményező és bátor. Ilyen politikusból nincs túl sok a hazai palettán. Gyurcsányon és Orbánon kívül talán Vona Gábort és Juhász Pétert sorolhatjuk azon markáns karakterek közé, akik teljesítik a kritériumokat.

 

Ki nem ásít előre, ha Pelczné Gál Ildikó vagy Tóbiás József fog beszélni? A magyar politika csurig van percemberkékkel, megélhetési mamelukokkal, esetleg jó szándékú, de kitartás nélküli idealistákkal. Gyurcsány hozzájuk képest egy nagy állóképességű hosszútávfutó. Gondolhatunk a munkásságáról bármit, de az tagadhatatlan: szenvedély neki a politika. Megtehetné, hogy élete végéig koktélt szürcsöl a Kanári-szigeteken, de hajtja a személyes sztorija: hogy megváltoztassa az országot és bebizonyítsa, „nem kell beszarni Orbán Viktortól”. 

 

A pszichologizálásra hajlamos nézők a Fridi-műsorból megfejthették ennek okát is: mélyről indult, szoba-konyhás lakásból, tisztes szegénységből küzdötte fel magát első generációs értelmiségi státuszba. Gyermekeit ugyanebben a szellemben neveli: a munkának és az erőfeszítésnek van becsülete. Legidősebb fia segédműtősként dolgozik - nem apuci tolja a gyerekek alá a tutit, mint egy másik, közismert politikuscsaládban.

 

Gyurcsány hosszú távon is kemény diónak bizonyult: a Fidesz nem tudta a bevált eszközeivel megtörni. Patológiásan gyűlölik, mindent megtettek a levadászása érdekében, de a Polt Péter vezette ügyészség 5 éve alatt egy gyorshajtásért sem tudták elmeszelni. A vetélytársai is kikoptak mellőle az évek során: Medgyessy a süllyesztőben, Szili Katalin havi egymillióért Orbánnak dolgozik, Bajnai Franciaországba emigrált, Fodor Gáborra meg a távoli rokonok se szavaznak.

 

Gyurcsány viszont köszöni, jól van. 2015-ben besétál egy beszélgetős műsorba és rekord nézettséget produkál. Három éve alapított pártját 10-12 százalékon mérik. Hogy ez kevés? Ha a másik öt demokratikus ellenzéki párt is hozna ennyit, kétharmaddal leváltható lenne a Fidesz... Biztos, hogy Gyurcsány csinálja rosszul a dolgokat?

 

keletifeny.hu

 

 

 


További hírek

  Civil szervezetek hatvan projektje
2018. 05. 24. 02:29 pecsi-hirhatar.hu
  Képviselő-testületi ülés május 24-én
2018. 05. 24. 01:59 maglodi-hirhatar.hu
  Középpontban az euró bevezetésére tett lépések
2018. 05. 23. 22:24 pecsi-hirhatar.hu
  Jócskán drágulnak az üzemanyagok pénteken
2018. 05. 23. 19:45 gyomroi-hirhatar.hu
  Polt hátán Polt: Az ügyészséget nem érdekli az uniós pénzek ellopása
2018. 05. 23. 15:00 hirhatar.hu
  Egy legenda meztelenedik a Blaha Lujza téren
2018. 05. 23. 14:30 hirhatar.hu
  250 milliárdnál tart most éppen a Városliget legyilkolása
2018. 05. 23. 14:00 hirhatar.hu
  Schmidt Mária találkozása a Figyelő nevű tacepaoval
2018. 05. 23. 11:19 hirhatar.hu
  Ellentámadásban a civilszervezet: Orbán lemondását kezdeményezik
2018. 05. 23. 11:05 hirhatar.hu
  Hullanak a CBA üzletek, mint az őszi legyek
2018. 05. 23. 11:04 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport