HÍRHATÁR ONLINE - Gyurcsány titkokat árult el Friderikusznak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2016.10.01.
 Szombat
Ma Malvin napja van.
Holnap Petra napja lesz.
   EUR árfolyam
   309,15 Ft
   CHF árfolyam
   285,25 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 10. 16:40     


Gyurcsány titkokat árult el Friderikusznak
Rekord nézettséget hozott Friderikusz Sándor összeköltözős műsorának Gyurcsány Ferenc. A legutóbbi adást kis híján egymillió ember követte, így a „gyurcsányos” lett az eddigi műsorfolyam legnézettebb epizódja.

Lassan egy évtizeddel a legendás tévévita után minden jel szerint Orbán Viktor legpotensebb ellenfelét még mindig Gyurcsány Ferencnek hívják. Ő képes kiváltani érzelmeket, az ő mondatait idézi a sajtó, ő hoz nézettséget. Képzeljük el, ha Friderikusznak Tóbiás Józseffel, Schiffer Andrással vagy Fodor Gáborral kellett volna 24 órára összeköltöznie: mennyire lett volna érdekfeszítő az abból vágott 60 perces műsor?

 

És akkor meg is érkeztünk egy sokakat kínzó kérdés megválaszolásához. A Fidesz népnyomorgatása, égig érő korrupciója dacára miért képtelen a baloldali ellenzék (a DK-t leszámítva) bővíteni a táborát?

 

A modern demokráciákban a politika végletesen perszonalizálódott, azaz személyközpontúvá vált. A választók többsége nem eszmékre vagy pártprogramokra szavaz, hanem személyekre, és a személyek által közvetített életérzésre. Lehet ezen bánkódni vagy örömködni, de a legokosabb egyszerűen csak elfogadni, mint tényt. Az emberek sokszor nagyon szubjektív, érzelmi benyomások alapon döntik el, melyik politikussal szimpatizálnak.

 

 

Előnyben van, aki sziporkázó egyéniség, akinek van története a világról. Akinek a mondandóját hitelesíti a személyes meggyőződés lobogó tüze. Aki állhatatos, cselekvő, kezdeményező és bátor. Ilyen politikusból nincs túl sok a hazai palettán. Gyurcsányon és Orbánon kívül talán Vona Gábort és Juhász Pétert sorolhatjuk azon markáns karakterek közé, akik teljesítik a kritériumokat.

 

Ki nem ásít előre, ha Pelczné Gál Ildikó vagy Tóbiás József fog beszélni? A magyar politika csurig van percemberkékkel, megélhetési mamelukokkal, esetleg jó szándékú, de kitartás nélküli idealistákkal. Gyurcsány hozzájuk képest egy nagy állóképességű hosszútávfutó. Gondolhatunk a munkásságáról bármit, de az tagadhatatlan: szenvedély neki a politika. Megtehetné, hogy élete végéig koktélt szürcsöl a Kanári-szigeteken, de hajtja a személyes sztorija: hogy megváltoztassa az országot és bebizonyítsa, „nem kell beszarni Orbán Viktortól”. 

 

A pszichologizálásra hajlamos nézők a Fridi-műsorból megfejthették ennek okát is: mélyről indult, szoba-konyhás lakásból, tisztes szegénységből küzdötte fel magát első generációs értelmiségi státuszba. Gyermekeit ugyanebben a szellemben neveli: a munkának és az erőfeszítésnek van becsülete. Legidősebb fia segédműtősként dolgozik - nem apuci tolja a gyerekek alá a tutit, mint egy másik, közismert politikuscsaládban.

 

Gyurcsány hosszú távon is kemény diónak bizonyult: a Fidesz nem tudta a bevált eszközeivel megtörni. Patológiásan gyűlölik, mindent megtettek a levadászása érdekében, de a Polt Péter vezette ügyészség 5 éve alatt egy gyorshajtásért sem tudták elmeszelni. A vetélytársai is kikoptak mellőle az évek során: Medgyessy a süllyesztőben, Szili Katalin havi egymillióért Orbánnak dolgozik, Bajnai Franciaországba emigrált, Fodor Gáborra meg a távoli rokonok se szavaznak.

 

Gyurcsány viszont köszöni, jól van. 2015-ben besétál egy beszélgetős műsorba és rekord nézettséget produkál. Három éve alapított pártját 10-12 százalékon mérik. Hogy ez kevés? Ha a másik öt demokratikus ellenzéki párt is hozna ennyit, kétharmaddal leváltható lenne a Fidesz... Biztos, hogy Gyurcsány csinálja rosszul a dolgokat?

 

keletifeny.hu

 

 

 


További hírek

  Menekültek az állami tankönyvben: különös dolgokat találtak
2016. 10. 01. 14:00 hirhatar.hu
  Mit mond Maglód? És hol mondhatja?
2016. 10. 01. 13:26 maglodi-hirhatar.hu
  Lemond a kormány, ha az igenek győznek
2016. 10. 01. 13:00 hirhatar.hu
  Két ok, amiért nem népszavazok
2016. 10. 01. 12:00 hirhatar.hu
  A hatalom ágyasaként a lehető legrosszabb pozícióba kormányozzák magukat az egyházak
2016. 10. 01. 11:00 hirhatar.hu
  A rendőrség feljelentésre buzdítja az átverés áldozatául esett idős embereket
2016. 10. 01. 10:53 gyomroi-hirhatar.hu
  A Magyar Népmese Napja a Református Óvodában
2016. 10. 01. 10:11 kecskemeti-hirhatar.hu
  Mától indul a magyar lakosság tíz százalékát érintő népesség-összeírása
2016. 10. 01. 10:04 gyomroi-hirhatar.hu
  Bűnismétlés előtt
2016. 10. 01. 10:00 hirhatar.hu
  Lejárt Gyenes Levente ideje
2016. 10. 01. 09:23 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport