HÍRHATÁR ONLINE - „Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje”

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.10.04.
 Szerda
Ma Ferenc napja van.
Holnap Aurél napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,45 Ft
   CHF árfolyam
   403,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 11. 23. 18:14     


„Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje”
Bár magam is azon a véleményen vagyok, hogy jó lenne megújítani az ellenzéket, és valahogy túllépni Orbánnal együtt azokon is, akik 2010-ig képviselték a "demokratikus" politikát Magyarországon, Márki-Zay Péter "sorosozós", "migránsozós", "kerítéses" kampányszövege mélyen elkeserít – Schilling Árpád színházi rendező fb-jegyzete.

Tehát nem az az állítása a "totálisan megújult, messze nem 2010 előtti módon politizáló" ellenzéknek, hogy "nem, a magyar emberek nem idegengyűlölők, és nem tagadják meg a segítséget a háború vagy éhínség elől menekülő emberektől, hanem a nemzetközi jogot tiszteletben tartva, a keresztényi eszméknek megfelelően, lehetőségeikhez mérten kiveszik a részüket a migrációs válságból", nem ezzel állít ellentéteset, nem ezzel emeli meg a magyar lelkeket, nem ezzel éri el, hogy magukhoz térjenek sokan az évtizedes elembertelenedésből, amelybe Orbán és cinikus tanácsadói és bűnözőtársai taszították a magyarokat, hanem ezzel "a Soros-terv létezik, de annak Orbán az igazi végrehajtója, és jönnek a migránsok és bűnözők és terroristák, csak hogy ezt Orbán akarja, és a magyar emberek joggal félnek, és ezért kell a kerítés, és kell a plusz határőr, és nem engedünk be senkit, és szó sincs róla, hogy nem tartunk be nemzetközi egyezményeket, mert mi csak védjük a magyarokat és Európát".

 

Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje, mert ilyen hoax-ra csak ők képesek. De nem, ez sajnos nem átverés, ez maga a mondanivaló, ez maga az ellenzék kampánya. Hiába hangzik el, hogy az új kormány berekeszti a gyűlöletkampányt, ez a beszéd maga is a gyűlöletkampány része. Megint nem az alapvető problémát sikerül megoldani, hanem a felszínen folytatni az örökös adok-kapok-at. Ez pont ugyanaz a politika, mint amihez hozzászokhattunk. Ebben nincsen semmiféle új. Ez is csak arról szól, hogy ha Orbán azt büffögi föl, hogy "hülyék vagytok", akkor mi azt kiabáljuk, hogy "te vagy a hülye". Ha azt mondja, hogy "a migránsok bűnözők, terroristák, de Soros be akarja őket hozni, és mi ellenállunk", akkor erre az a válasz, hogy "a migránsok bűnözők és terroristák, de Orbán be akarja őket hozni, és mi ellenállunk".

 

Tehát az ötlet az, hogy az átlag magyar (vidéki, jobboldali, tájékozatlan) embereket úgy lehet jól kizökkenteni és szavazásra csábítani, ha eláruljuk nekik a nagy titkot: Orbán hozza be a migránsokat, apám, úgyhogy jól le kell őt váltani, vágod?!

 

Hátha még nem késő ennél az "erőből rúgok vissza" kampánynál valami emberségesebbet, előremutatóbbat kitalálni. Egy másik nyelvet például, ami pont arra az erőszakosságra hívja föl a figyelmet, ami Magyarországot egyre inkább beteríti. Szerintem lehet erősnek mutatkozni emberségesen is.

 

De az is lehet, hogy tévedek, és itt már tényleg nem maradt más mint ez "a te gyereked buzi, most mit köcsögösködsz" szájkarate. Mintha az volna a valami, ha valaki be tudja bizonyítani, hogy ő is tud akkora paraszt lenni, mint a fideszesek.

 

Tartok tőle, hogy a magyarok többsége tényleg nem talál kivetnivalót abban, ha egy színesbőrű embert halálra éheztetnek, vagy egy homoszexuálist agyonvernek. Egyszerűen nem érez semmiféle érzelmet, ha ilyet hall. Nincs türelme, nincs empátiája már csak önmaga iránt.

 

Ugye tévedek?


További hírek

  Mire használható fel a hullámlemez?
2023. 10. 04. 17:47 hirhatar.hu
  Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Koncz Gábor szerint Orbán az évszázad legnagyobb politikusa s az uralkodása alatt szeretne meghalni
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
2023. 10. 03. 09:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Svájci Napok Pécsett
2023. 10. 03. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Különféle típusú szőnyegek a lakberendezésben
2023. 09. 30. 11:14 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport