HÍRHATÁR ONLINE - Hátraszaltó: a DK véletlenül önmaga ellen nyújtott be törvénymódosítást

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.06.18.
 Kedd
Ma Levente napja van.
Holnap Gyárfás napja lesz.
   EUR árfolyam
   322,29 Ft
   CHF árfolyam
   287,6& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 01. 09. 12:46     


Hátraszaltó: a DK véletlenül önmaga ellen nyújtott be törvénymódosítást
Az utóbbi hetekben, hónapokban némi profilváltás érzékelhető a Demokratikus Koalíció politizálásában.

Mivel távol áll tőlünk az összeesküvéselmélet-gyártás, nem gondoljuk, hogy a körúti iroda leégése óta tűnne így az aktivitásuk, de tény, hogy az elnök Gyurcsány Ferenc korábbi agilitásához képest feltűnően háttérbe húzódott az utóbbi időben, pedig a közélet erős alkalmakat biztosított (volna) a korábban megszokott s túlzónak is vélt fellépéseire.

 

Helyette kiállítottak egy DK-desszantott Varju László alelnök és Gréczy Zsolt, hajdani flitterpopszakíró, jelenleg pártkommunikációs mindenes személyében, akik ideálisnak tűnő párosként – az egyik mokány, a másik magas – jönnek-mennek a városban és dolgokat csinálnak. Mint a fiatalos ötvenesek a facebook-on.

 

A szerepleosztás is ideális, mivel a jókötésű alelnök belemegy a csinnbe, leteperteti magát stb., a kevéssé fitt Gréczy meg megmagyarázza.  

 

 

Amint tették ezt például tegnap is a vári Miniszterelnökség előtti flashmobukkal, amikor ételhordókkal igyekeztek bevenni a 24 milliárdos orbáni kolostort, hogy olcsógundelt vihessenek haza a rózsadombi éhezőknek.

 

Természetesen nem engedték be őket, de annyit közöltek velük, hogy amennyiben bejelentkeznek, 72 óra elteltével belépési engedélyt kaphatnak, amit meg is ígértek, mármint hogy visszatérnek, mint terminátor.

 

A DK hiperaktívan törvénymódosító javaslatot is benyújtott rögvest annak érdekében, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen, bár az ötlet eredetileg a klubrádiós szerkesztő-civilaktivista Pikó Andrásé, aki pont e témával kereste meg a Gundel vezetőségét egy nyílt levélben, node sebaj.

 

Mindezt ma délben egy újabb sajtótájékoztatóval is megfejelik, amelyen bejelentik, hogy közérdekű adatigényléssel keresik fel a Miniszterelnökséget a Gundellel kötött szerződésekért és képviselői jogukkal élve bemennek az épületbe, majd a látogatás után sajtótájékoztatót tartanak. Nem magunkat ismételve, de ismét megjegyezzük, hogy ők is értsék: tegnap már bejelentkeztek, hogy 72 óra múlva bemehetnek, de kiváló alkalom egy újabb Varju-teperésre a mai krakélerkedés is.

 

Nem mellesleg a Fidesz az alábbi gyomorforgató közleménnyel reagált a DK tegnapi várbeli performance-ára „Gyurcsányék fizetőssé akarják tenni a kórházi étkezést” címmel:

 

„A minisztériumi fizetős menzáktól eltérően, ma a kórházakban ingyenes az étkezés, az óvodákban és az iskolákban szintén több mint félmillió gyermek eszik ingyen. Gyurcsányék törvényjavaslata tehát azt jelenti, hogy fizetőssé akarják tenni a kórházi étkezést és meg akarják szüntetni az ingyenes gyermekétkeztetést. A Fidesz ezt elutasítja, továbbra is fenntartjuk az ingyenes étkezést a kórházakban és a rászoruló gyermekek esetében” – blöe.

 

 

O1G-menü kapcsán a DK törvénymódosításának a lényege, hogy “Arra törekszik, hogy minél szélesebb körben nyíljon lehetőség a magas színvonalú közétkeztetéshez való hozzájutáshoz. A közétkeztetés megújításának lényege, hogy mindenkinek ugyanolyan minőségű ellátást kell biztosítani, mint az ország miniszterelnökének. Ez következik abból, hogy a miniszterelnöknek sem lehet több joga, mint egy hajléktalannak.

 

Miután köztudomású az is, hogy a miniszterelnök és a Miniszterelnökségen dolgozók mindenki számára elfogadható áron részesülnek a közétkeztetésben, nincs indok arra, hogy az ország többi közétkeztetésben részesülője ettől eltérő áron jusson hozzá az ellátáshoz”.

 

Mindez oly derűsen hangzik igen helyesen, akárcsak a Tanácsköztársaságot követő dicsőséges 119 nap (nem lett jó vége). Örvendünk és egyetértünk, a következő lépésükkel tán már a Kétfarkúaktól is átveszik az örökélet/ingyensör-projektet, egye fene, ha meg is tudják csinálni.

 

A bibi csak ott van, hogy mind Varju László, mind Gréczy Zsolt, mind a teljes DK-frakció, de az egész országháznyi munkatársak ugyanilyen bitang olcsón hamiznak az országházi menzán, ahol arcátlanul olcsó a kaja. Ennek örömére bizakodva várjuk, hogy az önmaguk ellen is benyújtott javaslatukkal önmaguktól is megtagadják a munkahelyi menüt, de legalábbis a konyhásnénikkel földre megy Varju László – majd Gréczy megmagyarázza.

 

Akkor lesz itt jó világ.

 

(forrás: szabadhir.hu)


További hírek

  Ő ilyen, és így önmaga – Erika és Eszter története
2019. 06. 17. 20:17 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Megkezdődött az ukrán gyerekek magyar kormány finanszírozta üdültetése
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  Visszautasította a két életet mentő kapitány, hogy vele népszerűsködjön az újpesti fideszes polgármester
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  A Fidesz, Bige László és a pécsi vállalkozó esete, avagy a mocskos maffia mancsai
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  Moldova-novella kelt életre – nem fér el a MÁV újonnan rendelt emeletes vonata a kijelölt vonalon
2019. 06. 17. 11:27 hirhatar.hu
  A teknősgyilkosság és a hajléktalangyilkosság tömegpszichózisa
2019. 06. 17. 11:27 hirhatar.hu
  „Besúgórock”, spiclik, elárult szabadság – ennyi maradt 30 év után a „Szabadság Napjából”
2019. 06. 17. 11:27 hirhatar.hu
  Nem akart soha első lenni
2019. 06. 16. 23:19 pecsi-hirhatar.hu
  Orbán Viktor történelmi bűne
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu
  Az Orbán-propaganda úgy döntött, hogy Orbán döntötte meg a rendszert
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport