HÍRHATÁR ONLINE - Hőszivattyú – a hűtőszekrény fordítva

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.22.
 Hétfő
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 08. 11:48     


Hőszivattyú – a hűtőszekrény fordítva
Napjainkban sokat emlegetjük a hőszivattyút. Te tisztában vagy vele, hogy mennyire hasznos és előremutató találmány ez, és hogy egyáltalán mire szolgál?

A természetben ingyenesen megtalálható energiát hasznosíthatod ezzel a remek készülékkel, amely az egyik leggazdaságosabb, leghatékonyabb és legkörnyezettudatosabb fűtési és melegvíz-készítési módszer.

 

Környezetbarát megoldás

 

Ha jelentős megtakarítást szeretnél elérni a fűtésnél, akkor a megoldást a Wagner Solar Hungária hőszivattyúi jelenthetik a számodra. A földben, talajvízben és a levegőben rejtőző természetes energiát tudod ezekkel hasznosítani, mert ezek a készülékek ezt a hőt/energiát elvonják, majd aztán a ház belsejében leadják fűtésre alkalmas hőmérsékleten. Akkor is igen optimális a működésük, ha alacsony a külső hőmérséklet. A megkívánt energiamennyiség akár 75%-át is képesek lehetnek fedezni a környezetből. Csupán a maradék 25%-ot kell majd ilyen esetben elektromos árammal pótolni.

 

Annak alapján, hogy a rendszer milyen környezeti közegből vonja el a hőt, és milyennek adja át, megkülönböztethetjük a talaj-víz, a víz-víz és a levegő-víz hőszivattyúkat. A víz mint átadási közeg a legjobb választás, s ennek a szállítása is a legegyszerűbb, ráadásul magába a fűtési rendszerbe is átvezethető.

 

A működése

 

A hőszivattyú lényegében tehát pont a fordítottja annak, mint amit a hűtőgép működéséről megtanulhattunk. Az ma már mindenki számára egyértelmű, hogy a hűtőgép a meleg levegőt viszi ki a készüléken kívülre a belsejéből, ezzel pedig pont ellentétesen működik a hőszivattyú. Az ugyanis a külső környezetből vonja ki a hőt és szállítja az adott épület belső tereibe.

 

Ez a hő jöhet akár a talajból, a talajvízből vagy a légkörből is. A lényeg az, hogy ezt a hőmennyiséget a rendszer hűtőközege elnyeli, majd a sűrítési fázist követően (kompresszió) azt kibocsátja. Ebben a kompressziós fázisban ugyanis a gázmolekulák egymáshoz szorulnak, a nyomás megnő, s ezzel párhuzamosan a hőmérséklet is jelentősen megemelkedik. Innen aztán a kondenzátor a következő állomás, ahol a gáz át képes adni a hőt a fűtőrendszernek, kicsapódik és meleg víz formájában távozik. Akár 35-40 fokos is lehet ez a fűtővíz.

 

Fűtéshez és hűtéshez is

 

Ha egy hőszivattyús rendszer kiépítésén gondolkozol, akkor egy olyan hosszú távú megoldást fontolgatsz, amelyet nem csupán fűtésre, de emellett még hűtésre is nagyon jól használhatsz. Fűtéshez a padlófűtés, mennyezet fűtés, fancoil jöhetnek szóba, míg hűtéshez a mennyezet hűtés és a fancoil ideális.

 

A Wagner Solar Hungária professzionális csapata nagyon sokat segíthet abban, hogy egy kis előrelátással a hőszivattyús rendszer, amely verhetetlen környezetvédelmi és megtakarítási szempontból, kiépítésének megtérülési ideje minimalizálható legyen, s ezzel párhuzamosan pedig még a technológiában rejlő lehetőségeket is a lehető legjobban ki lehessen használni.


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Letartóztatták a komlói késelőt
2024. 07. 21. 02:23 pecsi-hirhatar.hu
  Már szüretelik a Jázmint Pécsen
2024. 07. 20. 02:22 pecsi-hirhatar.hu
  Baranya önellátó dinnyéből
2024. 07. 19. 22:11 pecsi-hirhatar.hu
  A barokk tapéták – az időtlen elegancia megtestesítői
2024. 07. 18. 13:13 13keruleti-hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport