HÍRHATÁR ONLINE - Kedves erdélyiek: Miért nem szeretném, ha elmennétek szavazni?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.03.24.
 Vasárnap
Ma Emőke napja van.
Holnap Gábor napja lesz.
   EUR árfolyam
   315,83 Ft
   CHF árfolyam
   280,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 02. 12. 16:22     


Kedves erdélyiek: Miért nem szeretném, ha elmennétek szavazni?
Ha eddig nem vertem volna ki a biztosítékot pár embernél, akkor majd most beleadom a lelkem, hogy ezt megtegyem, mert a weben az online pornó után a legjobb dolog, hogy véleményt alkothatsz a saját blogodon.

S ezt egyrészt nem tudja megakadályozni senki, másrészt roppant hosszú idő, míg kikopik ebből a környezetből.
 
Tisztázzunk előre valami nagyon fontosat. Járok Erdélybe. Van úgy, hogy évente többször is. 
 
Ez az én részemről egyszerűségi megfontolás, mert bár messze van, de ha el akarok takarodni ebből az országból, akkor az egy pont jó hely arra, hogy bármilyen valutával fizessek, és megértik, ha magyarul kérem a töltött káposztát. Igen, az ételeik mellett szeretem vendéglátóimat, mert kedvesek, emberként viszonyulnak hozzám, és jó be lehet rúgni náluk. Vannak elképesztő tájaik, lassan jobb úthálózatuk, mint itthon, és a “szembe jön a szekér, miközben a kamion előzi a kanyarban, és egy szörnyű lángoszlop kíséretében mind szörnyet fogunk halni” sztorik a mítoszokba vesztek – ha nem azok voltak egyébként is.
 
Amúgy, meg nekem sikerült keresztül-kasul bejárni Jordániát autóval, szóval onnantól kezdve röhej minden rémtörténet a világból.
 
Én, mint – hogy hívtuk, Ingrid? – ballibsikomcsizsidó, és tedd hozzá, hogy melegbarát grender köcsög, mert ez a módi. Behalok a nacionalizmustól!

 
Attól a nacionalizmustól, mit kiszolgál a választójogi törvény, határon túli magyarokra vonatkozó része. Tudom, nem lehet semmissé tenni, mert a megszerzett jogokat nem “illik” csak úgy visszavenni, és főleg most, a választások előtt kényes a téma. Úgy látom senki nem olyan tökös, hogy erről véleményt alkosson, szóval akkor alkossunk véleményt/.../. 
 
Tudod a sztori végét. A magyar uralkodó osztály szupi nemzetiségi politikája a nemzeti mozgalmak elnyomására törekedett. Hiába figyelmeztetett néhány gondolkodó, hogy a román autonómia-törekvések korlátozásával kurva nagy bajok lesznek, mindenki szart rá. Majd az I. VH előtti időszakban az egyre háborodottabb, Erdély 55%-át kitevő román nemzetiség….
 
Látod? Ezért jó történelmet tanulmányozni. Nem tanulni, bemagolni, csak elveszni benne egy kicsit néha, mert folyamatosan ismétli önmagát, és ha ezzel tudatában vagyunk, akkor előre megjósolhatjuk a jövőnket.
 
Konklúzió:
Kedves erdélyiek (németek, tótok, románok, szerbek, horvátok, rutének, bunyevácok, vendek,lengyelek) mi, ősmagyarok, a kereszténység hitét ezer éve fenntartó, és a nemzetünk történelmét, erejét oly erősen, és céltudatosan megőrizni kívánó egyedek, világ életünkben leszartunk benneteket. Azok, kiknek kezében volt történetünk megírása, csak kihasználtak, a nép pedig befogta a pofáját, vagy azt sem tudta, hogy kik vagytok, mert akkoriban – bármilyen furcsán is hangzik – nem volt internet, hol szabadon áramolhatott volna azon információ, miért is szívtok ti úgy a végeken.
 
 
Titeket most is ki-, és felhasznál egy politikai elit, mint a történelem során számos alkalommal!
És ez ellen csakis ti tudtok fellépni, mert nekünk itthon nincs meg hozzá a lehetőségünk ma. Ébredjetek fel! Tanuljatok a közös történelmünkből, miben felbukkantak ugyan olyan emberek, kik nagyságához mérni alig lehet bárkit, de nagy része nem szólt másról, mint a hatalomról, személyes érdekekről, pénzről.
 
Több mint százmillió euró érkezik Erdélybe 2018 folyamán az Orbán-kormány év végi döntése értelmében, főként egyházi, illetve sportcélú beruházásokra (HVG 2018.01.10.)
 
Érdekes az a kérdés, hogy eldönthetitek-e a magyarországi választásokat!?
Ez egy nagyon bonyolult matek, és én ezt itten nem fogom levezetni, mert össze kell vetni, az egyéni, és a pártlistákra leadott szavazatokat (ti csak pártlistára szavazhattok), mi egy rohadt nagy kupleráj. A 2014-es választások kb. így néztek volna ki nélkületek:
 
 Nélkületek a 2014-es választás.... Veletek a 2014-es választás....
Ez olyan tájékoztató jellegű, és úgy emlékszem, hogy ez végén csak egy mandátumot ért, de esetünkben ez irreleváns. Ebben az ócska magyar politikai környezetben annyit tettetek hozzá, hogy egy pillanatra még 2/3-os többséget szereztetek egy olyan kormánynak, mi NEM a TI életetekről DÖNT!!!
 
Magyarán: A MI pénzünkkel megtolja Orbán a TI korrupt vezetőiteket azért, hogy ŐK hatalmon maradhassanak, és MI szopjunk még négy évig. Bónuszként a tőlünk kivándorolt írástudókat úgy pótolja a kormányunk, hogy tőletek szívja el az írástudók egy részét jópofisággal, minek következtében pár évtized múlva csak a történelemkönyvben fogtok létezni.
 
 
Igen, Erdély csak (!!!) addig Erdély, míg ti ott éltek!
A megoldás (mert nem csak ugatok ellenetek): kapjatok saját helyet a parlamentben! Egy-egy szék Erdélynek, Vajdaságnak, Kárpátaljának, Felvidéknek. Ez összesen négy hely. A magyarországi választással párhuzamosan ti is válasszátok meg képviselőtöket, aki beülhetnek a parlamentbe, és részt vehetnek a határon túli magyarokról szóló törvények előkészítésében, megformálásában, szavazásában. Lobbizhatnak, nyilatkozhatnak, tehetnek bármit, de nem szólhatnak bele a Magyarországon élő, adót fizető emberek sorsába.
 
Ezzel két legyet ütünk egycsapásra:
 
Tényleg, valóban képviselve lesztek, méghozzá úgy, ahogy a nagy demokráciáról szóló könyvben le van írva, valamint senki nem fog titeket többé ki-, és felhasználni a hitvány politikai céljaira.
Ezzel így mindenki boldog lesz! Megszűnnek a feltörő ellentétek, nincs olyan párt, irányzat, minek ideológiája ezzel szembe menne, az utca 100 emberéből 99,5 tutira rábólintana, hiszen mely elmebeteg tiltakozhatna az ellen, hogy a határon túli magyarok képviseljék magukat a törvényhozásban?
 
Aztán majd egyszer, valamikor a jövőben, talán 2-3 generáció múlva eljutunk arra a pontra, hogy kollektívan szembe nézzünk a múltunkkal, és bocsánatot kérjünk az elmúlt évszázadokban elkövetett bűneinkért. Majd építünk egy monumentálisat, mi bemutatja, Kölcsey nem biztos, hogy jó úton járt…
 
Nem, az túl könnyű lenne. Könyörögni a felsőbb hatalomhoz bűneink megbocsátásáért, majd besöpörni az egész cuccot a szőnyeg alá, hogy a következő generációk ugyan ezeket a hibákat elkövethessék, és majd Kölcseyre hivatkozva, újra besöpörhessék a szőnyeg alá? Nem, egyszer majd felnő egy olyan generáció, mi tudja…..
 
Egy olyan közös történelemnek vagyunk örökösei, amiben hősök születtek, s haltak meg. Ha van ott fönt, akkor onnan lenézve, legyenek ránk büszkék.
 
(A cikk teljes terjedelmében a zzzzuuuppp.hu oldalán olvasható)

További hírek

  Sűrűsödnek a felhők a Fidesz felett: Komlón is egy emberként indul az ellenzék
2019. 03. 23. 11:51 hirhatar.hu
  Nézőpontos médiastróman kerül az áruló fideszes médiastróman helyére
2019. 03. 23. 11:51 hirhatar.hu
  Áder mint Leonyid Iljics Brezsnyev
2019. 03. 23. 11:51 hirhatar.hu
  Megújult a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központ
2019. 03. 23. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Teljesen megújul a szennyvíztelep
2019. 03. 22. 23:12 pecsi-hirhatar.hu
  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Önkénteseket keresnek a szegedi világbajnokságra
2019. 03. 21. 19:22 szegedi-hirhatar.hu
  Újra magyar állampolgár lett a százegy éves Békési Ilona
2019. 03. 21. 19:15 szegedi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport