HÍRHATÁR ONLINE - Kedves Zsolt és kedves MPB elnökség…

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.06.19.
 Kedd
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
   EUR árfolyam
   322,65 Ft
   CHF árfolyam
   279,34 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 27. 10:11     


Kedves Zsolt és kedves MPB elnökség…
Gömöry Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság – még - elnöke a napokban megtartott sajtótájékoztatóján vádaskodik, visszatámad, de kérdésekre nem válaszol, hogy miért is élt a parasport hátán úgy, mint Marci Hevesen, vagy hol, a Kanári-szigeteken. Gömöry támad és vádaskodik – csak nem válaszol, hogy mit is csinált. Pásztory Dóra olimpiát nyert. És írt egy levelet.

„Kedves Zsolt és kedves MPB elnökség!

 

Lehet, hogy mindent meg tudtok magyarázni, mindenre találtok valami kiskaput, de az egészen biztos, hogy emberileg és erkölcsileg alkalmatlanok vagytok a vezetésre.

 

Elmondom miért. Pontról pontra, most már nem ironizálva, azt nem értitek.

 

1. Nem az a baj hogy hazudtok, hanem az a baj, hogy a parasportolókat degenerált hülyéknek nézitek, akik nem képesek saját véleményt alkotni és akiket csúnya, gonosz emberek folyamatosan manipulálnak és megvezetnek. Értelmes, gondolkodó, felnőtt emberek vagyunk, akik tények, dokumentumok és információk alapján SAJÁT véleményt alkottunk rólad és az elnökségről. Ezt megkonstruált hecckampányként, politikai támadásként beállítani remek kommunikációs fogás, csak épp nem igaz. Minden ügynek vannak fontos karakterei, véleményvezérei, mozgatói erői, kiinduló pontjai, de ettől az ügy még ügy. Figyelemelterelés amit művelsz, semmi más. Saját véleményünk, saját döntésünk, saját aláírásunk amellyel kérünk, mondj le az elnökséggel együtt!

 

2. Nem az a baj, hogy nettó 420.688 Ft a fizetésed, amely mellé céges autót, 60-80.000 Ft-os benzinköltség-visszatérítést, szponzori pénzek utáni jutalékot, 3.000.000 Ft-os támogatást (tudom, visszafizetted) külföldi utazási lehetőségeket és milliós nagyságrendű jutalmat kapsz. Az a rohadt nagy gond, hogy te és az elnökség tényleg azt gondolja, hogy ezt ebben a rendszerben megérdemled. Hogy neked tényleg ennyit ért a munkád. Mindez összehasonlítva azok bevételeivel, akikért elvileg dolgozol. Azt gondoljuk találnánk olyan embert, aki kevesebbért is vállalná ezt a feladat, ezért kérünk, hogy mondj le az elnökséggel együtt és add át a helyed egy »olcsóbb« munkaerőnek!

 

 Pásztory Dóra - fotó: nol -

 

3. Nem az a baj, hogy 3 vagy 10 millió Ft-ért vett neked a bizottság autót, az a baj, hogy komolyan azt érzitek, hogy erre neked van a legnagyobb szükséged és ezt tényleg megszavazta ezt elnökség. Nem lehet, hogy ha egy sportoló kapja a járművet, amellyel el tud jutni edzésre, akkor nagyobb az esély az újabb paralimpiai éremre? Mi így gondoljuk, ezért kérlek mondjatok le!

 

4. Nem az a gond, hogy megtudod-e megmagyarázni a tenerife-i edzőtábor költségeit, hanem, hogy olyan lehetőséget választottatok, amelynek előkészítése és szervezése 2.000.000 Ft feletti összeget emésztett fel és komolyan próbáljátok elhitetni, hogy ez szükséges és elkerülhetetlen. Kérdezd már meg a szövetségek és egyesületek vezetőit, főtitkárait, hogy ők mennyi pénzért szervezik meg a külföldi edzőtáborokat? Ha ez az ember ennyire ért az edzőtáboroztatáshoz, akkor neked miért kellett kimenned és kint maradnod »bezárni« a tábort? Ezt pontosan mit is jelent? Voltam jó néhány edzőtáborban életem során. Egyesülettel, válogatottal, épekkel együtt. Soha, de soha nem hallottam hasonló esetről, költségekről, feladatokról.

 

5. Nem az a gond, hogy nem tudjátok »becsomagolni« a mexikói nyaralást, hanem az a gond, hogy tök hülyének néztek mindenkit. Elég nagy baj, hogy nem láttál még erőemelő versenyt és Mexikóig kell menned két kollégáddal, hogy megnézd hogy kell lebonyolítani egy ilyen eseményt. Az IPC-től kapott támogatást, amely a verseny előkészítésére érkezett tényleg egy háromfős tengerentúli utazásra kellett elkölteni? Olyan elnökség vezeti az MPB-t, aki ezt megszavazta? Látod, ezért nem vagytok alkalmasak erre a feladatra, mert ti ezt így gondoljátok. Ezért is mondjatok le!

 

6. Nem az a baj, hogy sok sportoló nem mer megszólalni és én vagyok az egyik szócsövük, hanem az a baj, hogy azért van így, mert félnek tőled. Ezért kell lemondanod.

 

7. Nem az a baj, hogy az MPB oldalát folyamatosan cenzúrázzátok, privát levelezést hoztok nyilvánosságra... Ja de, ez rohadt nagy baj! Nem ilyen elnököt és elnökséget szeretnénk! Mondjatok le!

 

Ha vannak olyan törvények és szabályok, amelyek lehetővé teszik, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság jogszerűen működik ebben a formában, akkor ezeket a törvényeket és szabályokat meg kell változtatni!

 

Várom a következő sajtótájékoztatót, amely után végre a sportolókra, az eredményekre, a sikerekre lehet fókuszálni nem pedig az erkölcsileg és etikailag minősíthetetlen működésre.”

 

Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó

 

 


További hírek

  Harry Kane a megmentő
2018. 06. 18. 22:49 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban a fa
2018. 06. 18. 21:06 pecsi-hirhatar.hu
  Csikorogva indult a belga gépezet
2018. 06. 18. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Csúnya meccs, amelyen büntetőből esett csak gól
2018. 06. 18. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Testével üzent a szentendrei kiállításszervező a meztelenül tiltakozó férfinak
2018. 06. 18. 18:01 hirhatar.hu
  Ungár Pétert nagy nyilvánosság előtt elfenekelte az anyukája, Schmidt Mária
2018. 06. 18. 17:31 hirhatar.hu
  Lyukas zászlókkal radikalizálódna a Jobbikból kivált „mégjobbik”
2018. 06. 18. 17:00 hirhatar.hu
  Gondoljunk bele – a sport vajon mi
2018. 06. 18. 14:00 hirhatar.hu
  Márki-Zay továbbra is Horn Gyula kabinetvezetőjével dolgozik
2018. 06. 18. 13:30 hirhatar.hu
  Már a kaszinóvajdára is haragszik Orbán – Mészárosé lehet a Vajna-birodalom
2018. 06. 18. 13:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport