HÍRHATÁR ONLINE - Két járművezető, két történet a 17-es villamoson

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.16.
 Kedd
Ma Valter napja van.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,4& Ft
   CHF árfolyam
   401,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 05. 04. 20:30     


Két járművezető, két történet a 17-es villamoson
Két esetet mutatunk be, amelyekben az a közös, hogy a 17-es villamos járművezetőiről szól.

Az egyik.

 

A járműről a vezető le kívánt szállítani egy hajléktalant, aki a felszólításnak nem tett eleget. Erre a vezető megfogta az illető csomagját és annak tulajdonosa elindult utána. Ez már elég régi bevett gyakorlat az erőszakmentes cél eléréséhez. Az esemény attól lett érdekes és számolt be róla több média, hogy az egyik utas felvette a jelenetet, amire a BKV vizsgálatot ígért.

 

Megkerestük a BKV-t, hogy mit fognak vizsgálni, amikor az általunk is látott rövid videóban a járművezető nem lépte túl a hatáskörét, csupán feltehetőleg az igazságot közölte, de nem durván. Az, ha valaki büdös és koszos és az megfelel a valóságnak, akkor nincs mit szépíteni a dolgon, a járművezető a többi utas érdekében lépett fel. Ha hatósági segítséget kért volna a helyzet megoldásához, akkor, ismerve a rendvédelem gyorsaságát, egy jó ideig lebénult volna fél Buda villamosközlekedése. Megkerestük a BKV-t, hogy a belengetett vizsgálatnak mi a célja? A terjedelmes válaszukban lényegében elismerték, hogy forgalmi helyzetben, amikor egy az utazási feltételekben foglaltaknak nem megfelelő utas tartózkodik a járművön (hajléktalan, vagy a többi utast inzultáló, esetleg ittas személy) a járművezető mindössze annyit tehet, hogy megkéri az utast a jármű elhagyására. Amennyiben ez a felhívás sikertelen, lehetősége van a BKK forgalomirányítástól intézkedést kérni, ez esetben a jármű addig nem közlekedik tovább, ami a többi utas számára jelent kellemetlenséget. Szerkesztőségünk sem a hajléktalan személyek ellen emel szót, hanem a többi utazó érdekében, ezért sem érthető, hogy mit vizsgál majd a vállalat vezetősége az adott esetben.

 

A másik.

 

Egy három gyerekes édesanya éppen eléri a 17-es villamos utolsó ajtaját. Az egyik karon ül, a másikat gyerek kocsiban tolja a harmadik, a legnagyobb már saját lábán tipeg. Az ajtó abban a pillanatban bezáródott és az istennek se akarja visszanyitni a vezető. Igaz, hogy még másik három villamosjárat is közlekedik arra, de csak a 17-es alacsony padlós, ami ez esetben eléggé fontos körülmény. A következő megállóban udvariasan megkérdezi egy utas, aki látta, hogy mi történt hátul, a jármű vezetőjét, hogy miért nem engedte, hogy a család is feljusson. A válasz az volt, hogy amikor zárta az ajtókat, még nem voltak ott. Mire az utas kifejezte elégedetlenségét, hogy nem zsákokat szállít, hanem embereket, gyermekeket. A vezető meg csak azt hangoztatta, hogy a jármű időre megy és már így is késésben van – mire az utas, éppen várakozunk, az előző villamostól be sem tudunk állni a megállóba. Ez erős mondat volt – mert a vezető nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy az utasnak igaza van. Ezzel befejeződött a történet. senki nem vette fel kamerával, főleg nem az utasok otthagyását.

 

Kertész Z István/kép: Pigniczky András

 

 


További hírek

  Összefogás a helyi közösségek fejlődéséért
2024. 07. 15. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Érezd jól magad, válassz aromaterápiás illóolajakat!
2024. 07. 15. 10:10 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Negyedszázada rendezik meg
2024. 07. 13. 02:08 pecsi-hirhatar.hu
  Pécsi virológusok segítségével jön létre
2024. 07. 12. 21:38 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen kerítést építsünk, ami megakadályozza a kutya szökését?
2024. 07. 12. 14:20 13keruleti-hirhatar.hu
  Varázslat és fények ünnepe
2024. 07. 09. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerős ítélet emberölés bűntette ügyében
2024. 07. 09. 20:40 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport