HÍRHATÁR ONLINE - Két járművezető, két történet a 17-es villamoson

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.19.
 Péntek
Ma Huba napja van.
Holnap István napja lesz.
   EUR árfolyam
   405,05 Ft
   CHF árfolyam
   417,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 05. 04. 20:30     


Két járművezető, két történet a 17-es villamoson
Két esetet mutatunk be, amelyekben az a közös, hogy a 17-es villamos járművezetőiről szól.

Az egyik.

 

A járműről a vezető le kívánt szállítani egy hajléktalant, aki a felszólításnak nem tett eleget. Erre a vezető megfogta az illető csomagját és annak tulajdonosa elindult utána. Ez már elég régi bevett gyakorlat az erőszakmentes cél eléréséhez. Az esemény attól lett érdekes és számolt be róla több média, hogy az egyik utas felvette a jelenetet, amire a BKV vizsgálatot ígért.

 

Megkerestük a BKV-t, hogy mit fognak vizsgálni, amikor az általunk is látott rövid videóban a járművezető nem lépte túl a hatáskörét, csupán feltehetőleg az igazságot közölte, de nem durván. Az, ha valaki büdös és koszos és az megfelel a valóságnak, akkor nincs mit szépíteni a dolgon, a járművezető a többi utas érdekében lépett fel. Ha hatósági segítséget kért volna a helyzet megoldásához, akkor, ismerve a rendvédelem gyorsaságát, egy jó ideig lebénult volna fél Buda villamosközlekedése. Megkerestük a BKV-t, hogy a belengetett vizsgálatnak mi a célja? A terjedelmes válaszukban lényegében elismerték, hogy forgalmi helyzetben, amikor egy az utazási feltételekben foglaltaknak nem megfelelő utas tartózkodik a járművön (hajléktalan, vagy a többi utast inzultáló, esetleg ittas személy) a járművezető mindössze annyit tehet, hogy megkéri az utast a jármű elhagyására. Amennyiben ez a felhívás sikertelen, lehetősége van a BKK forgalomirányítástól intézkedést kérni, ez esetben a jármű addig nem közlekedik tovább, ami a többi utas számára jelent kellemetlenséget. Szerkesztőségünk sem a hajléktalan személyek ellen emel szót, hanem a többi utazó érdekében, ezért sem érthető, hogy mit vizsgál majd a vállalat vezetősége az adott esetben.

 

A másik.

 

Egy három gyerekes édesanya éppen eléri a 17-es villamos utolsó ajtaját. Az egyik karon ül, a másikat gyerek kocsiban tolja a harmadik, a legnagyobb már saját lábán tipeg. Az ajtó abban a pillanatban bezáródott és az istennek se akarja visszanyitni a vezető. Igaz, hogy még másik három villamosjárat is közlekedik arra, de csak a 17-es alacsony padlós, ami ez esetben eléggé fontos körülmény. A következő megállóban udvariasan megkérdezi egy utas, aki látta, hogy mi történt hátul, a jármű vezetőjét, hogy miért nem engedte, hogy a család is feljusson. A válasz az volt, hogy amikor zárta az ajtókat, még nem voltak ott. Mire az utas kifejezte elégedetlenségét, hogy nem zsákokat szállít, hanem embereket, gyermekeket. A vezető meg csak azt hangoztatta, hogy a jármű időre megy és már így is késésben van – mire az utas, éppen várakozunk, az előző villamostól be sem tudunk állni a megállóba. Ez erős mondat volt – mert a vezető nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy az utasnak igaza van. Ezzel befejeződött a történet. senki nem vette fel kamerával, főleg nem az utasok otthagyását.

 

Kertész Z István/kép: Pigniczky András

 

 


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport