HÍRHATÁR ONLINE - Kezdetét vette a Fideszen belül háború

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.06.19.
 Szerda
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
   EUR árfolyam
   322,20 Ft
   CHF árfolyam
   287,94 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 19. 18:26     


Kezdetét vette a Fideszen belül háború
Az elmúlt időszakban burjánzanak a fideszes politikusok egymással szembeni nézeteltérései, aminek következményeként egyre erősödő párton belüli harcok kezdődtek. "Aki az első sorban harcolókat támadja, saját magát végzi ki" – így reagált Lázár János arra, hogy Pokorni Zoltán és Kövér László is kritizálta a luxuskörülmények között élő, urizáló fideszes politikusokat.

 

Pokorni Zoltánnal, a Fidesz alelnökével kezdődött az első fejezete a Fidesz berkein belül zajló viszálynak, amikor is a politikus a HírTv P8 című műsorában azt mondta: önkorlátozást és visszafogottságot vár el képviselőtársaitól. "Ezek a kisebb-nagyobb ügyek, hogy ki milyen órát hord, ki hova jár pihenni vagy nyaralni, hogy kinek mekkora a háza, ezek nyilván az elmúlt években is tudottak voltak, de nem érdekelt senkit. Nem kötődött össze ez a korrupció vádjával. Az Amerikai Egyesült Államok kitiltása óta viszont egy ilyen metszetbe rendeződik újra ez a sok apró, egyébként korábban csak bosszantónak gondolt tény… Nem engedheti meg magának egy felelős kormánytag, vezető politikus sem ezt a fajta urizálást, ami lehet, hogy korábban elment" – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

 

Majd Kövér László az Inforádiónak adott egy nyilatkozatott, amiben a következőket mondta: "Egyik oldalon szeretném azt feltételezni minden képviselőtársamról, pláne a kormánypártiakról, hogy minden fillért tisztességesen szereztek meg, ami rendelkezésükre áll. A másik oldalon tudom azt, hogy a közvélemény nagyobbik része mérhetetlen bizalmatlansággal fordul a politikai elit egésze felé. Harmadrészt tudom, hogy ez a bizalmatlanság nem nélkülöz minden alapot."

 

Lázár János nem sokkal Pokorni Zoltán és Kövér László nyilatkozataira reagálva azt mondta: "Pokorni Zoltán nyilatkozatát hátbatámadásnak tekintem. Olyan támadásnak, amelyet egy politikai veterán intézett a csatasorban elöl állókkal szemben. Giró-Szász Andrást, Rogán Antalt, Szijjártó Pétert és engem talált meg vele”. Lázár hozzátette: „A legsúlyosabb hibák közé sorolom a politikában, ha valaki hátba támadja az első sorban harcolókat." Lázár szerint nem a kormány népszerűtlennek tartott intézkedései, hanem a belső viszály jelent veszélyt a Fideszre. Majd Lázár János hátbatámadásnak nevezte, hogy Pokorni Zoltán több párttársát is bírálta a tehetősebb életvitelük miatt.

 

A csütörtöki napon Lázár János interjú adott a Figyelőnek, amiben kifejtette, hogy a legsúlyosabb hibák közé sorolja a politikában, ha valaki hátba támadja az első sorban harcolókat, akik közé sorolta magán kívül Giró-Szász Andrást, Rogán Antalt, Szijjártó Pétert és Habony Árpádot is. A miniszter közölte: "Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti, vagy végzi ki." Hozzátette: "az igazi bajt az jelenti, ha a törzsszavazóink, a saját politikai véleményformálóink vagy meghatározó politikusaink bizonytalanodnak el vagy fordulnak ellenünk." Majd kifejtette: "A megjegyzésben benne van az is, hogy a politikai veteránok elszánták magukat a harmincas-negyvenes generáció megrendszabályozására. Ami nem méltányos, sőt az a meggyőződésem, hogy helytelen…. Fidesz szempontjából életveszélyesnek tartom ezeket a belső vitákat: nincs valós tartalmuk, ugyanakkor álszentek, jópofizók, bűnbakkeresők… Rossz úton jár, aki az egyéni népszerűsége érdekében szembefordul a saját pártjával, szövetségeseivel.”

 

"Mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét. A politikai családon belüli egyensúly megőrzése azért fontos, mert ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar társadalomban tudjunk nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremteni" – Pokorni a Magyar Nemzet Online-nak nyilatkozva így reagált Lázár János Figyelőben megjelent interjújára.

 

-mezei-


További hírek

  Kálmán Olga „visszatér” az ATV-hez: a csatorna felvállalta hivatalosan is az előválasztási vita közvetítését
2019. 06. 19. 10:45 hirhatar.hu
  Karácsony az élen, Olga fut még: holnaptól start s nemsokára eldől, hogy ki dől el
2019. 06. 19. 10:45 hirhatar.hu
  Végleges: jogerősen kiütötte az ingatlanbizniszelős Bayert a 18 éves diáklány
2019. 06. 19. 10:45 hirhatar.hu
  Még több szúnyogirtás lesz Gyömrőn
2019. 06. 18. 21:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Kirabolt egy férfi egy üllői bankfiókot
2019. 06. 18. 21:11 gyomroi-hirhatar.hu
  Nem kérdezhetett Szél Bernadett Gulyás Gergely miniszter parlamenti meghallgatásán
2019. 06. 18. 18:10 hirhatar.hu
  Ingyenes felnőttképzés Csillagtelepen
2019. 06. 18. 12:43 21keruleti-hirhatar.hu
  Végre...: Új autókat kapnak a miskolci futballisták
2019. 06. 18. 10:42 hirhatar.hu
  Hál’isten érdemes volt 300 milliárdból megépíteni a határzárat: megbokrosodott lovat állított meg
2019. 06. 18. 10:42 hirhatar.hu
  Karácsony az élen, Olga fut még: 2 nap múlva start s nemsokára eldől, hogy ki dől el
2019. 06. 18. 10:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport