HÍRHATÁR ONLINE - Költségvetés elleni tiltakozás – Banánköztársaság és Orbán majomkirály

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2017.04.25.
 Kedd
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   311,75 Ft
   CHF árfolyam
   287,77 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 14. 19:51     


Költségvetés elleni tiltakozás – Banánköztársaság és Orbán majomkirály
A költségvetési törvénytervezet hétfői elfogadása ellen tüntettek civil szervezetek és szakszervezetek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

 

A "60ezren a MAGÁN nyugdíjukért" elnevezésű Facebook-csoport által szervezett tüntetésen Vajda Zoltán főszervező a téren összegyűlteknek arról beszélt, hogy a költségvetés az "igazság pillanata", a költségvetéssel dől el, mit is akar Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte a mostani "négymillió szegény" mellé jön még majd egymillió, a költségvetés elfogadásával egyebek mellett megszűnik a rendszeres szociális segély és az élelmiszerek is drágulni fognak.


Vajda: Ez az, amit Orbán, mint egy csimpánzkirály húzott ki a seggéből, és a majmaival fogadtatja majd el


Ez nem Magyarország, hanem egy banánköztársaság költségvetése - hangoztatta az Együtt-PM politikusa, Vajda Zoltán. A beszédében Vajda kiemelte a sértett munkavállalókat, az M0-son kívül lakókat, a drogos újságírókat és sorra vette az elmúlt pár nap történéseit. A politikus szerint a tervezett magyar költségvetés olyan lesz, mint amit "egy csimpánzkirály húzott ki a seggéből, és a majmaival fogadtatja majd el",  majd felszólította Orbán Viktort, hogy "Takarodj, mondom takarodj!" A Fideszt úgy értékelte, mint egy betegséget, miszerint "ez egy burjánzó kórság, ami megfertőzte, és kezdi legyőzni hazánkat. A Fidesz egy agresszív betegség, ami a hitünket rágja szét."

 

Vajda tett egy kis múltidézést, méghozzá egy 2006-os beszédből, amit maga Orbán Viktor mondott a költségvetéssel kapcsolatban, aki Abraham Lincoln egyik mondását felelevenítve azt mondta: "be lehet csapni kevés embert sokáig, be lehet csapni sok embert rövid ideig, de nem lehet sok embert sokáig becsapni."

 

Nagy Emília középiskolai tanár, az Oktatói Hálózat aktivistája azt mondta: nem hagyják, hogy a költségvetéssel veszélybe sodorják a magyar társadalom jövőjét. Mint mondta, tömegeket akarnak kiszorítani a minőségi oktatásból. Szerinte kiváltság lesz gimnáziumba járni és csak a szerencsés diákok juthatnak majd a felsőoktatásba. Nagy Emília szerint, "aki szerencsés, az egyszer használatos szakmunkás lehet, aki nem, az mehet egyenesen a híd alá."

 

 Székely: Az összes kisiskolás nem ér nekik annyit, mint Matolcsy unortodox álalapítványai


Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint a rossz kormányzás teszi "elviselhetetlenné" az életet az országban. Hozzátette, hogy sok dolgozó ma életveszélyben van, mivel a kormány elvette a korkedvezményes nyugdíjat. Kifejtette, hogy "Németh Szilárd azt gondolja, ha ő ötven évesen képes a meleg Parlamentben gombokat nyomogatni, akkor egy munkás is tud napi 12 órát a futószalag mellett gürcölni."

 

"A legnagyobb merényletek egyetlen törvényben, a 2015. évi költségvetésben sűrűsödnek". Az összes ipari dolgozó, szociális munkás, bölcsődei dolgozó, pedagógus és közalkalmazott "nem ér nekik" egyetlen focistadionnyi pénzt - fogalmazott Székely Tamás. 

 

Gulyás: Lássuk be, Viktor, ez nem a te őszöd, de könnyen ez lehet a te Őszödöd!


Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen elnevezésű szerveződés vezetője arról beszélt, hogy Orbán Viktor becsapta az embereket, hiszen azt ígérte, hogy nem lesznek megszorítások, ehhez képest "burjánzanak" az újabb és újabb adók. "A világ egyetlen országa vagyunk, ahol még a szappanra is különadót vetettek ki" - tette hozzá. Majd Gulyás azt hangoztatta, hogy "Lássuk be, Viktor, ez nem a te őszöd, de könnyen ez lehet a te Őszödöd!"

 

Szerinte nem csak a költségvetéssel csapták be az embereket, hanem például a devizahitelek forintosításával is. Azt is hangoztatta, hogy az amerikai kitiltási botrány arra hívja fel a figyelmet, hogy "velejéig korrupt a rendszer". Szólt arról is, hogy a tervezett útdíj bevezetését, az M0-ás fizetőssé tételét még a fideszes városvezetők is ellenezték, ezért azt vissza kell vonni. A tömeg a demonstráció ideje alatt többször azt skandálta: "Európa"; "Viktátor"; "Nem hagyjuk"; "Demokráciát". A tüntetésen nemzeti színű zászlókat és szakszervezeti lobogókat lehetett látni.


Fotók: Huszti István/Index

 

-mezei-


További hírek

  A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is
2017. 04. 25. 19:38 gyomroi-hirhatar.hu
  GMO mentes vágóhíd Mohácson
2017. 04. 25. 18:10 pecsi-hirhatar.hu
  Egymilliárdos kártérítést kell fizetnie Magyarországnak
2017. 04. 25. 18:00 hirhatar.hu
  Mozdulj.Baján
2017. 04. 25. 17:21 bajai-hirhatar.hu
  Hivatalosan is miniszterelnök-jelöltet választ az MSZP
2017. 04. 25. 16:00 hirhatar.hu
  Feljelentette Mészárost a DK elnökségi tagja
2017. 04. 25. 14:00 hirhatar.hu
  A független pártkatona
2017. 04. 25. 13:10 14keruleti-hirhatar.hu
  Civil aktivisták lepték el az igazságügyi bizottság mai ülését
2017. 04. 25. 12:28 hirhatar.hu
  Májusban minden hétvégén szabadtéri rendezvények Monoron
2017. 04. 25. 11:56 gyomroi-hirhatar.hu
  Csetényi Etelka / 1912-1994 /
2017. 04. 25. 09:45 21keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport