HÍRHATÁR ONLINE - Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.10.22.
 Csütörtök
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.
   EUR árfolyam
   364,75 Ft
   CHF árfolyam
   339,59 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 27. 15:21     


Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét
Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű GaultMillau étteremkalauz kritikusai.

Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai.

 

A Délmagyar beszámolója szerint a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai öt szegedi és egy algyői halászcsárdát teszteltek: az Öreg Kőrössy, a Fehértói Halászcsárda, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda kínálatát vették górcső alá.

 

A 20 pontos skálán az Öreg Kőrössy és a Fehértói Halászcsárda 8-8 pontot kapott, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda 0 pontot teljesített a kritikusok szerint. A halászlevekről olyan vélemények születtek, mint: „A szegedi filézett vegyes halászlé már messziről határozott pörköltszagot áraszt, úgy tűnik tehát, hogy az alaplé olajon dinsztelt hagymára és erre szórt fűszerpaprikára épül. Halíz a lében alig felfedezhető." „A harcsahalászléből a kisebb adag is majdnem fél liter, egy embernek bőven elég. A lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós." 

 

Frank Sándor, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa az eredmények hallatán úgy nyilatkozott, hogy ha a kritikusoknak akarnának megfelelni, feltehetően már tönkrementek volna. - A minősítést bízzuk a vendégekre - közölte a Venesz-díjas mesterszakács, majd hozzátette: a kritikusok nyilván nem szegediek, mert a szegediek és a Szegedre érkező szerbek és románok szeretik a szegedi halászlét. – Egy kétajtós szekrény szerbnek nem adhatok három főtt répát, csak normális adagot – magyarázta Frank Sándor, aki szerint a kritikusok véleményét akár üzletrontásnak is lehetne tekinteni, írja a Délmagyar.

 

Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa elmondta, hogy az építő kritikát elfogadja, de nem fog a kardjába dőlni egy negatív vélemény miatt.

 

-naan-


További hírek

  A legjobb négybe kerültek
2020. 10. 21. 19:49 pecsi-hirhatar.hu
  Szünetel a mohácsi intenzívosztály – minden alkalmazott karanténban
2020. 10. 21. 19:25 hirhatar.hu
  Az ellenzéki pártok nem vesznek részt Hadházyék közmédiás blokádjában
2020. 10. 21. 19:25 hirhatar.hu
  Romlik a helyzet – újabb negatív rekordon a fertőzés hazai áldozatai
2020. 10. 21. 19:25 hirhatar.hu
  A fogászati állapotfelmérés fontossága
2020. 10. 21. 10:21 fovarosi-hirhatar.hu
  Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Hideg van, fűtés nincs az új, 205 milliárdért vett emeletes MÁV-vonatokon
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Kovács Ákos mellett jelentős összegből rendezhet tévéfilmet Bayer Zsolt
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Hogyan használjuk a kutyatrimmelőt?
2020. 10. 20. 19:46 bajai-hirhatar.hu
  Kell cicaház a macskáknak?
2020. 10. 20. 19:39 szegedi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport