HÍRHATÁR ONLINE - Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.04.23.
 Kedd
Ma Béla napja van.
Holnap György napja lesz.
   EUR árfolyam
   320,23 Ft
   CHF árfolyam
   281,3& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 27. 15:21     


Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét
Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű GaultMillau étteremkalauz kritikusai.

Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai.

 

A Délmagyar beszámolója szerint a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai öt szegedi és egy algyői halászcsárdát teszteltek: az Öreg Kőrössy, a Fehértói Halászcsárda, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda kínálatát vették górcső alá.

 

A 20 pontos skálán az Öreg Kőrössy és a Fehértói Halászcsárda 8-8 pontot kapott, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda 0 pontot teljesített a kritikusok szerint. A halászlevekről olyan vélemények születtek, mint: „A szegedi filézett vegyes halászlé már messziről határozott pörköltszagot áraszt, úgy tűnik tehát, hogy az alaplé olajon dinsztelt hagymára és erre szórt fűszerpaprikára épül. Halíz a lében alig felfedezhető." „A harcsahalászléből a kisebb adag is majdnem fél liter, egy embernek bőven elég. A lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós." 

 

Frank Sándor, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa az eredmények hallatán úgy nyilatkozott, hogy ha a kritikusoknak akarnának megfelelni, feltehetően már tönkrementek volna. - A minősítést bízzuk a vendégekre - közölte a Venesz-díjas mesterszakács, majd hozzátette: a kritikusok nyilván nem szegediek, mert a szegediek és a Szegedre érkező szerbek és románok szeretik a szegedi halászlét. – Egy kétajtós szekrény szerbnek nem adhatok három főtt répát, csak normális adagot – magyarázta Frank Sándor, aki szerint a kritikusok véleményét akár üzletrontásnak is lehetne tekinteni, írja a Délmagyar.

 

Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa elmondta, hogy az építő kritikát elfogadja, de nem fog a kardjába dőlni egy negatív vélemény miatt.

 

-naan-


További hírek

  Két hónap múlva kész a Maty-éri a kajak-kenu pálya korszerűsítése
2019. 04. 22. 23:28 szegedi-hirhatar.hu
  Nyolcvan művész alkotásait válogatták be a jubileumi szegedi Nyári Tárlatra
2019. 04. 22. 23:22 szegedi-hirhatar.hu
  Menekülttáborban járt és a NOB elnökével is találkozott a magyar kick-boxos
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvétra
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvéti üdvözlet éhezőknek és túltápláltaknak
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Emmausz-járáskor benépesül a szőlőhegy
2019. 04. 22. 02:38 pecsi-hirhatar.hu
  Bödőcs: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Megvan az új helyszín a túlzottan szem előtt lévő Blaha Lujza téri ételosztáshoz
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Hosszú hónapok feszültsége után elvitték a 3. legnagyobb lottónyereményt – ezúttal feltűnően egyszerű számsorral
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  A húsvét eredete
2019. 04. 21. 02:06 pecsi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport