HÍRHATÁR ONLINE - Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.10.15.
 Kedd
Ma Teréz napja van.
Holnap Gál napja lesz.
   EUR árfolyam
   400,37 Ft
   CHF árfolyam
   425,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 27. 15:21     


Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét
Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű GaultMillau étteremkalauz kritikusai.

Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai.

 

A Délmagyar beszámolója szerint a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai öt szegedi és egy algyői halászcsárdát teszteltek: az Öreg Kőrössy, a Fehértói Halászcsárda, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda kínálatát vették górcső alá.

 

A 20 pontos skálán az Öreg Kőrössy és a Fehértói Halászcsárda 8-8 pontot kapott, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda 0 pontot teljesített a kritikusok szerint. A halászlevekről olyan vélemények születtek, mint: „A szegedi filézett vegyes halászlé már messziről határozott pörköltszagot áraszt, úgy tűnik tehát, hogy az alaplé olajon dinsztelt hagymára és erre szórt fűszerpaprikára épül. Halíz a lében alig felfedezhető." „A harcsahalászléből a kisebb adag is majdnem fél liter, egy embernek bőven elég. A lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós." 

 

Frank Sándor, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa az eredmények hallatán úgy nyilatkozott, hogy ha a kritikusoknak akarnának megfelelni, feltehetően már tönkrementek volna. - A minősítést bízzuk a vendégekre - közölte a Venesz-díjas mesterszakács, majd hozzátette: a kritikusok nyilván nem szegediek, mert a szegediek és a Szegedre érkező szerbek és románok szeretik a szegedi halászlét. – Egy kétajtós szekrény szerbnek nem adhatok három főtt répát, csak normális adagot – magyarázta Frank Sándor, aki szerint a kritikusok véleményét akár üzletrontásnak is lehetne tekinteni, írja a Délmagyar.

 

Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa elmondta, hogy az építő kritikát elfogadja, de nem fog a kardjába dőlni egy negatív vélemény miatt.

 

-naan-


További hírek

  DIY ötletek: hasznosítsuk újra a ház körüli alapanyagokat
2024. 10. 15. 12:15 hirhatar.hu
  A műanyag elviteles dobozok és poharak előnyei és hátrányai
2024. 10. 15. 12:15 hirhatar.hu
  Mit (t)együnk az egészséges bőr érdekében?
2024. 10. 15. 12:05 fovarosi-hirhatar.hu
  Mi a helyzet a nyugdíjpénztárakkal?
2024. 10. 14. 10:59 kecskemeti-hirhatar.hu
  Fókuszban a lábazati vakolat
2024. 10. 14. 10:30 13keruleti-hirhatar.hu
  Útmutató a teherautók biztonsági rendszerének alkalmazásához
2024. 10. 14. 10:24 fovarosi-hirhatar.hu
  Nem vették meg Torgyán József egykori villáját, olcsóbban eladó
2024. 10. 14. 10:04 hirhatar.hu
  Kövér 14 millióra büntette Gyurcsányt
2024. 10. 14. 10:04 hirhatar.hu
  Horváth Csaba után Tóth Csaba is távozott, lemondott a zuglói MSZP vezetéséről
2024. 10. 14. 10:04 hirhatar.hu
  Első magyar helyszínként csatlakozott Pécs
2024. 10. 14. 02:34 pecsi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport