HÍRHATÁR ONLINE - Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.02.16.
 Szombat
Ma Julianna napja van.
Holnap Donát napja lesz.
   EUR árfolyam
   318,05 Ft
   CHF árfolyam
   280,09 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 27. 15:21     


Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét
Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű GaultMillau étteremkalauz kritikusai.

Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai.

 

A Délmagyar beszámolója szerint a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai öt szegedi és egy algyői halászcsárdát teszteltek: az Öreg Kőrössy, a Fehértói Halászcsárda, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda kínálatát vették górcső alá.

 

A 20 pontos skálán az Öreg Kőrössy és a Fehértói Halászcsárda 8-8 pontot kapott, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda 0 pontot teljesített a kritikusok szerint. A halászlevekről olyan vélemények születtek, mint: „A szegedi filézett vegyes halászlé már messziről határozott pörköltszagot áraszt, úgy tűnik tehát, hogy az alaplé olajon dinsztelt hagymára és erre szórt fűszerpaprikára épül. Halíz a lében alig felfedezhető." „A harcsahalászléből a kisebb adag is majdnem fél liter, egy embernek bőven elég. A lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós." 

 

Frank Sándor, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa az eredmények hallatán úgy nyilatkozott, hogy ha a kritikusoknak akarnának megfelelni, feltehetően már tönkrementek volna. - A minősítést bízzuk a vendégekre - közölte a Venesz-díjas mesterszakács, majd hozzátette: a kritikusok nyilván nem szegediek, mert a szegediek és a Szegedre érkező szerbek és románok szeretik a szegedi halászlét. – Egy kétajtós szekrény szerbnek nem adhatok három főtt répát, csak normális adagot – magyarázta Frank Sándor, aki szerint a kritikusok véleményét akár üzletrontásnak is lehetne tekinteni, írja a Délmagyar.

 

Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa elmondta, hogy az építő kritikát elfogadja, de nem fog a kardjába dőlni egy negatív vélemény miatt.

 

-naan-


További hírek

  Évák, Millák és a Liudmilák: színhangulatok, színképek
2019. 02. 16. 01:28 maglodi-hirhatar.hu
  Kortárs mentorok segítik a diákokat
2019. 02. 15. 20:55 pecsi-hirhatar.hu
  Szatír tartja rettegésben Kalocsát
2019. 02. 15. 16:30 hirhatar.hu
  Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül Győrben
2019. 02. 15. 16:30 hirhatar.hu
  Lövöldözés volt Budapest belvárosában – fegyverrel szökött egy elítélt
2019. 02. 15. 15:34 hirhatar.hu
  Dögkeselyűk – a TV2 lenyúlása után megkezdődött Vajna rádiójának a ledarálása is
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  A kis hamis: Palkovics majd’ egymillát markolt fel havonta a semmire az MTA-tól
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  Szijjártó csak a húsgolyót ismeri a svéd (köz)életszínvonalból
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  Csokicsodák hétvégéje az Árkádban
2019. 02. 15. 14:00 szegedi-hirhatar.hu
  Szerda után pénteken is 2 forinttal drágább lett az üzemanyag
2019. 02. 15. 10:04 szegedi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport