HÍRHATÁR ONLINE - Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.01.26.
 Kedd
Ma Vanda napja van.
Holnap Angelika napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,32 Ft
   CHF árfolyam
   331,56 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 27. 15:21     


Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét
Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű GaultMillau étteremkalauz kritikusai.

Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai.

 

A Délmagyar beszámolója szerint a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai öt szegedi és egy algyői halászcsárdát teszteltek: az Öreg Kőrössy, a Fehértói Halászcsárda, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda kínálatát vették górcső alá.

 

A 20 pontos skálán az Öreg Kőrössy és a Fehértói Halászcsárda 8-8 pontot kapott, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda 0 pontot teljesített a kritikusok szerint. A halászlevekről olyan vélemények születtek, mint: „A szegedi filézett vegyes halászlé már messziről határozott pörköltszagot áraszt, úgy tűnik tehát, hogy az alaplé olajon dinsztelt hagymára és erre szórt fűszerpaprikára épül. Halíz a lében alig felfedezhető." „A harcsahalászléből a kisebb adag is majdnem fél liter, egy embernek bőven elég. A lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós." 

 

Frank Sándor, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa az eredmények hallatán úgy nyilatkozott, hogy ha a kritikusoknak akarnának megfelelni, feltehetően már tönkrementek volna. - A minősítést bízzuk a vendégekre - közölte a Venesz-díjas mesterszakács, majd hozzátette: a kritikusok nyilván nem szegediek, mert a szegediek és a Szegedre érkező szerbek és románok szeretik a szegedi halászlét. – Egy kétajtós szekrény szerbnek nem adhatok három főtt répát, csak normális adagot – magyarázta Frank Sándor, aki szerint a kritikusok véleményét akár üzletrontásnak is lehetne tekinteni, írja a Délmagyar.

 

Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa elmondta, hogy az építő kritikát elfogadja, de nem fog a kardjába dőlni egy negatív vélemény miatt.

 

-naan-


További hírek

  Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Tökmindegy
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  6 ötlet az otthonfelújítási támogatás felhasználásához
2021. 01. 25. 11:47 bajai-hirhatar.hu
  UV-C fénnyel a Covid-19 ellen?
2021. 01. 24. 21:36 szegedi-hirhatar.hu
  UV-C alapú légtisztítási módszerek
2021. 01. 24. 21:29 egri-hirhatar.hu
  Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért
2021. 01. 23. 19:45 hirhatar.hu
  A Koronavírus Tájékoztató Központ közleménye
2021. 01. 23. 19:45 hirhatar.hu
  Kormányfelmérés szerint a magyarok 55 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát
2021. 01. 23. 19:45 hirhatar.hu
  Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra
2021. 01. 23. 19:39 pecsi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport