A vendéglátással való ismerkedést, az alapok elsajátítását egykor a „Sárga Csikó” vendéglőben kezdte. Ennek bezárása után alapította saját sikeres vendéglátó vállalkozását feleségével, Erzsébet asszonnyal, az „Eperfát”.
Az autó-, állat- és kirakodó-vásárokra érkezők ezrei tértek be a hosszú évek során „Öcsi bácsihoz”, ha magyarosat, jót és jól akartak enni. Az itt készült köröm-, marha-, pacal- és birkapörkölt, no meg babos egytálételek miatt messzeföldről érkeztek hozzá, köztük sok közismert ember, akik nem a vegetáriánus életmódjukról voltak nevezetesek.
De változnak a korok, az étkezési szokások. Egyre több a konkurencia ezen a területen, és a betérők száma is megcsappant. Szép emlékek a kissé csípős ételek, melyek ínycsiklandozó illata belengte a környéket és vonzotta a vendégeket. A tömény, fűszeres levegő helyett ma már csak feketekávé illata lengi be a büfét, de „Öcsi bácsi” öreg kávégépével azt is jól csinálja. Most már van arra ideje, hogy a novemberi hidegben a cserépkályhája mellett olvasgasson, néha elszundítson, de az ajtónyitásra rögtön a pult mögött terem.
Amúgy köszöni, jól van. Csak hát az a fránya idő, az megy.
H. Szabó Sándor felvételei