HÍRHATÁR ONLINE - Már népszavazás indult Bálint György díszpolgárságáért

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.07.23.
 Kedd
Ma Lenke napja van.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
   EUR árfolyam
   325,74 Ft
   CHF árfolyam
   295,81 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 18. 12:14     


Már népszavazás indult Bálint György díszpolgárságáért
Ezt nagyon benézte a 16. kerületi fideszes testület: hatalommániás senkiháziak úgy gondolták, hogy packázgatnak a közmegbecsülésnek örvendő, még a nagyszüleiknél is több, a náci halálgyártól sem mentes történelmi vihart tradicionális szakmai és emberi értékekkel, bölcs derűvel átvészelő agrárszakemberrel.

Most meg itt van a nyakukba hullva a sz@ar – az egész ország zeng attól, hogy mennyire gnómlelkűek a fideszes pártkatonák, akik a helyi többségi akaratot is figyelmen kívül hagyva engedelmeskednek a központi parancsnak és inkább fekszik nekik díszpolgárként egy kormánykompatibilis popzenekar énekesére, nevezett Mező Misire aggatni a címet, mint „Bálint gazdára”.

 

Azt persze tisztázzuk – utóbbinak már nincs szüksége egyetlen (ön)kormányzat elismerésére sem, mivel minden (ön)kormányzat eminens büszkesége kellene, hogy legyen egy ilyen kivételes és ritka életúttal bíró EMBER kortársának tudnia magát. S ennek a tiszteletnek alanyi jogú kifejezésével önnön értékét emeli, ha él vele adandó alkalmakkor.

 

Bálint György a rendszerváltás idején, a kilencvenes években meggyőződéses felvilágosult európai értékekkel bíró emberként úgy döntött, hogy liberális tartalmú világszemléletét az akkor még nagyreményű Szabad Demokraták Szövetsége nevű pártban találja meg. A rendszerváltás ezért történt – hogy szabadon élhessen bárki a pluralista világnézettel, ne egy és oszthatatlan, hanem többpártrendszer biztosítsa a demokratikus Magyarországot.

 

Ebben hitt és lett része akkoriban egy óbudai mérnök, bizonyos Tarlós István is. Az ő SZDSZ-es múltja, mivel egy fideszes bábszínház főripőkje lett, jó SZDSZ-es múlt.

 

Egy 16. kerületi fideszes senkiházi testületi illetmény intelligenciaszintjét mutatja, hogy mindezt oda is pökte baloldalon álló képviselőtársának, s azóta folyamatosan vihart arat.

 

 

A múlt hét végén elsőként a cserdi polgármester, Bogdán László hozta nyilvánosságra KÉRÉSÉT, hogy Bálint György tisztelje meg azzal a rá bízott falu közösségét, hogy elfogadja a cserdi díszpolgári címet:

 

"Drága Gyuri bácsi!

 

Nem szeretném Önt megsérteni, akkor amikor azt írom, hogy mélységesen felháborított, amit Önnel műveltek.

Én tudom, hogy nem ez a cím kellett volna ahhoz, hogy emberi, szakmai értékei elismerve legyenek, hisz mindannyian tudjuk milyen kiválóan tette dolgát egész életében.

 

Gyuri bácsi többször járt már községünkben, amikor számos jó tanáccsal látott el minket. Igaz, hogy mi cigányok vagyunk és nem szeretnénk megsérteni, de megtisztelné településünket azzal, ha elfogadná a Cserdi díszpolgára címet!

 

Önhöz ugyan ez nem igazán méltó megtiszteltetés, hisz ennél 1000-szer többet ér, viszont egész településünket boldoggá, sőt büszkévé tenné, ha igent mondana" – írta Bogdán László.

 

Mára döntött a kerületi baloldali közösség is - alternatív díszpolgári címet indítványoznak, aminek érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdtek annak bizonyítására, hogy a durva kormányzati akarattal szemben a helyi lakosok többsége és akarata Bálint György mellett áll.

 

Hasonló szándékkal több civilszervezet is egyfajta életműdíj megteremtését indítványozta az elmúlt héten tiltakozásukat kifejezve ezzel is a méltatlan és lássuk be, hallatlanul primitív, sunyi politikai hátbatámadásra.

 

Jelenleg ajtónkon szerencsére még nem a kormány karhatalmistái, de már a tavasz kopogtat erősen. Itt az ideje a metszésnek. Böngésszük át a lakhelyünk szerinti képviselők listáját s jelöljük ki az odvas, elrohadt, szétmállott, életidegen kormánytartozékok névsorát, akiket végre a közéletről leválasztani s komposztálni lesz lehetőség májusban, októberben.  

 

(forrás: szabadhir.hu)


További hírek

  Polt Péter, jóreggelt: Az Orbán-családhoz is köthető a Microsoft korrupciós világbotránya
2019. 07. 23. 11:40 hirhatar.hu
  Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80 éves Karel Gott tiszteletére
2019. 07. 23. 11:40 hirhatar.hu
  Heller Ágnes halála kapcsán a kormány hallgat, ezt értjük – de miért hallgat gyáván az MTA...?
2019. 07. 23. 11:40 hirhatar.hu
  Százötven éves a pécsi zsinagóga
2019. 07. 22. 22:40 pecsi-hirhatar.hu
  A Travill Invest dilemmája Veresegyházzal
2019. 07. 22. 17:27 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Több mint 200 millióért tolták Orbán ruszkiűző történelemhamisítását a Volt-fesztiválon
2019. 07. 22. 11:18 hirhatar.hu
  Gyarapodik az Orbán-család: brutális bővítésbe fogtak a titokzatos felcsúti birtokukon
2019. 07. 22. 11:07 hirhatar.hu
  Új uszodát kapott Kőbánya – bár akarta a fene
2019. 07. 22. 11:07 hirhatar.hu
  Komolyan megijedtek az ex-klubrádiós polgármesterjelölt Pikótól – a kis g. Fodor harapdálná a bokáját
2019. 07. 22. 11:07 hirhatar.hu
  Kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szegednél
2019. 07. 21. 22:21 szegedi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport