HÍRHATÁR ONLINE - Miért érdemes pénzügyet tanulni?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.03.04.
 Hétfő
Ma Kázmér napja van.
Holnap Adorján napja lesz.
   EUR árfolyam
   394,15 Ft
   CHF árfolyam
   411,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 15. 10:13     


Miért érdemes pénzügyet tanulni?
Életünk során számos olyan helyzet adódhat, amikor úgy döntünk, hogy otthagyjuk a munkahelyünket és másik állás után nézünk, ami nagyobb összhangban van az elvárásainkkal. Nem feltétlenül kell azonban ugyanabban a szakterületben gondolkodnunk, van lehetőségünk arra is, hogy valami más tanuljunk.

Amennyiben a tanulás mellett döntünk, akkor érdemes a pénzügy területén végzettséget szerezni, ha ugyanis így teszünk, akkor sok szuper álláslehetőség között keresgélhetünk. A Szegedállás oldalán a “Pénzügyi- és általános ügyintéző állás Szegeden, piacképes bérrel” című hirdetésben például stabil, hosszú távú munkalehetőséget kínálnak számunkra.

 

Egy hirdetés alapján persze még nem feltétlenül látjuk át, hogy milyen előnyöket kínál egy ilyen munka. Éppen ezért mi most arra vállalkoztunk, hogy több szempontból is megvizsgáljuk és összegyűjtsük, mi minden szól a pénzügyi állások mellett.

 

Pénzügyi szakemberekre mindig szükség van

 

Az első nyomós érv az, hogy szinte minden cégnek, illetve vállalkozásnak szüksége van a pénzügyi szakemberek munkájára ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni. Elvégre a beérkező számlákat iktatni, könyvelni kell, el kell készíteni a bevallásokat, vezetni kell a pénzügyi adatokkal kapcsolatos nyilvántartásokat. És akkor még nem beszéltünk a pénzügyi adatok elemzéséről, amelyekből messzemenő következtetéseket kell tudni levonni.

 

Ha tehát pénzügy területen végzettséget szerzünk, akkor soha többet nem kell aggódnunk amiatt, hogy munka nélkül maradunk. Sőt, inkább ennek az ellenkezője lesz az igaz, és még akár válogathatunk is a kínálkozó lehetőségek között.

 

Jól fizető állásra tehetünk szert

 

A pénzügyi szakemberek számadatokkal dolgoznak, éppen ezért nagy felelősség van rajtuk és sok múlik a munkájukon. Ott van például a könyvelés, ami egy kiemelten fontos feladat minden cég vagy vállalkozás esetében, de a pénzügyi adatelemzés és tanácsadás is egy nélkülözhetetlen szegmens, ha egy vállalat hosszú távon is a piacon akar maradni és eredményesen szeretne működni.

 

A kimagasló felelősség miatt a pénzügyi feladatokat ellátó munkavállalókat jól megfizetik. Különösen igaz ez akkor, ha valaki magas precizitással, hibák nélkül tudja elvégezni a munkáját, ő ugyanis olyan ritka, mint a fehér holló. Az általunk említett álláshirdetésben például a munkáltatók 13. fizetést is kínálnak annak, aki be fogja majd tölteni a meghirdetett pénzügyi pozíciót.

 

A saját életünkben is kamatoztathatjuk a tudásunkat

 

Végül, de nem utolsósorban azt is meg kell említenünk, hogy ha pénzügyi területen szerzünk tudást, illetve utána tapasztalatot, akkor azt a saját életünkben is kamatoztathatjuk. Elvégre sokkal tudatosabban fogjuk tudni kezelni a pénzügyeinket, és még akár azt is tudni fogjuk, hogy mibe érdemes befektetni a pénzünket annak érdekében, hogy a befektetésünk jövedelmező legyen.

 

Ezek tehát azok az előnyök, amik a pénzügyi munkák mellett szólnak. Ha ezek alapján szimpatikussá vált számunkra ez a terület, akkor nincs más hátra, mint végzettséget, aztán pedig munkát szerezni.


További hírek

  Összehangolák az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat
2024. 03. 02. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
2024. 02. 28. 22:02 pecsi-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport