HÍRHATÁR ONLINE - Mikor éri meg egy műanyag felülvilágító ablak beépítése?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.06.22.
 Szombat
Ma Paulina napja van.
Holnap Zoltán napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,62 Ft
   CHF árfolyam
   416,95 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 08. 02. 12:39     


Mikor éri meg egy műanyag felülvilágító ablak beépítése?
A műanyag felülvilágító rendszerek segítségével minden épületbe természetes fényt juttathatunk be. Ezt a típusú nyílászárót gyakorta alkalmazzák lapos tetős épületeknél, hiszen így több fényt tudnak becsalogatni a térbe.

Mi a különbség a felülvilágítók és a normál falba beépített ablakok között?


A belső megvilágítás egy hagyományos nyílászáró méretéhez hasonló felülvilágító beépítése esetén sokkal több fényt képes beengedni, hiszen sem fák sem egyéb dolgok nem akadályozzák meg a bejutást. Ha az épületben túl nagyok a terek, akkor ott csak a felülvilágító ablakok jöhetnek számításba, hiszen a helyiség belső részébe is el kell jutnia a fénynek.

 

A természetes fény sokkal előnyösebb


Közérzetünkre és a havi rezsinkre is nagy hatással lehet, egy ilyen speciális ablak beépítése. Ezek a nyílászárók magasabb áron vásárolhatók meg, de energiatakarékosság szempontjából nagyon gyorsan megtérülnek, hiszen sokkal kevesebb ideig kell elektromos világítást használnunk. Sokszor a szakemberek csak akkora ablakokat terveznek be, amely elengedhetetlenül szükséges például a füstelvezetés szempontjából, de ezt nekünk sem árt mérlegelni mielőtt a végső döntést meghozzuk. Ebből a szempontból is nagyon előnyösek tudnak lenni a műanyag felülvilágító ablakok.

 

Milyen további előnyei vannak a felülről érkező természetes fénynek?


Mint már említettük az energia és költségcsökkentés nagy előnye, hiszen például a VEKA által gyártott profilok alacsony hőátbocsátási értéket tudnak biztosítani. A profil segítségével a fűtési költségek csökkennek és így a CO2 kibocsátás is elenyésző lesz. A mai mesterséges szellőztetési rendszerek nagyon sok energiát képesek elfogyasztani és ezeknek a folyamatos karbantartásával sem árt számolni. A természetes szellőztetés sokkal olcsóbb és természetesen könnyedén kivitelezhető a felülvilágító ablakok segítségével. Mivel az ablakok kiváló szigetelési tulajdonságokkal bírnak, a hideg nem tud bejutni a lakásba télen és a huzat sem fogja zavarni az ottlakókat. Sok esetben problémát okoz az úgynevezett hőhíd, amelynek megszüntetésével nagyon nehezen lehet megbirkózni. Sokkal egyszerűbb, ha ezt a megfelelő nyílászáró beépítésével küszöböljük ki, hiszen ebben az esetben a kinti hideg nem fog tudni bejutni a befogókereten keresztül. Azokban az otthonokban, ahol fontos a biztonság elengedhetetlen a minőségi vasalat, a minőségi üveg és a betörések ellen védő kilincs. A lakóknak ezen felül azért sem kell majd aggódniuk, hogy a kintről érkező zajok megzavarják a nyugalmukat, hiszen hatékony védelmet nyújtanak erre is. A nyílászárók többféle színben is megvásárolhatók – akár több mint 50 árnyalatban – ezért az otthon sokszínűsége is biztosított. Ezekkel a termékekkel sokkal egyszerűbben lehet igazodni a meglévő dizájnhoz és színvilághoz, így a lakástulajdonosok is szívesebben döntenek a termék mellett.

 

Ha egy igazán különleges és biztonságos nyílászáróra vágyunk akkor mindenképpen érdemes emellett letenni voksunkat.


További hírek

  Múzeumba járni kétféleképp lehet
2024. 06. 22. 02:36 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországon először
2024. 06. 21. 01:45 pecsi-hirhatar.hu
  Címketípusok: hova és milyet válasszunk?
2024. 06. 20. 12:50 hirhatar.hu
  Miért érdemes Budapesten vakációzni?
2024. 06. 20. 12:50 hirhatar.hu
  Színek a garázsban: modern és könnyen kezelhető megoldások
2024. 06. 20. 12:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Fafelületek festése profi módon
2024. 06. 20. 12:25 fovarosi-hirhatar.hu
  Luxus Mercedesre is tellett a haszonból
2024. 06. 20. 11:18 pecsi-hirhatar.hu
  A sportfogadás világa
2024. 06. 19. 09:56 kecskemeti-hirhatar.hu
  Rónai Egon elismerte, hogy hibázott a Magyar Péter interjúval
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport