HÍRHATÁR ONLINE - Milyen pozíciókban helyezkedhetünk el a nyomdaiparban?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.03.04.
 Hétfő
Ma Kázmér napja van.
Holnap Adorján napja lesz.
   EUR árfolyam
   394,15 Ft
   CHF árfolyam
   411,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 15. 10:13     


Milyen pozíciókban helyezkedhetünk el a nyomdaiparban?
Meglehetősen sokan vannak abban a helyzetben, hogy bár szeretnének állást vagy munkahelyet váltani, de még 30 vagy 40 éves fejjel sem tudják, hogy mit csinálnának szívesen, milyen területen tudnának eredményesek dolgozni.

Nekik érdemes lehet kicsit jobban is belemélyedni a nyomdaipar kínálta lehetőségekbe, ugyanis ezekre a szakemberekre nagy kereslet van manapság. Ha erről a saját szemünkkel is meggyőződnénk, akkor csak annyit kell tennünk, hogy felkeressük a https://miskolcallas.hu/allasok/nyomdaipar-dekoracio oldalt, és végigböngésszük az aktuális álláshirdetéseket.

 

A pénzüggyel, az IT-vel vagy a közgazdaságtannal ellentétben pesze ez a szegmens nem annyira ismert, így teljesen jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mégis milyen pozíciókban tudunk elhelyezkedni? A mostani cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit részletesebben is tárgyalni.

 

Digitális nyomdász, gépmester

 

A nyomdaipar egyik kulcsfontosságú figurája nem más, mint maga a nyomdász, illetve a gépmester. Neki az a feladata, hogy működtesse, kezelje a digitális nyomdagépeket, elindítsa a nyomtatásokat, illetve sok esetben egyéb kiegészítő feladatokat is el kell tudnia látni.

 

A munkáltatók nem mindig kérnek végzettséget, a lényeg, hogy szorgalmasak, megbízhatóak legyünk, hogy tudjunk koncentráltan, precízen dolgozni, és persze az is plusz pont, ha van tapasztalatunk. Ha szerencsénk van, akkor találhatunk olyan munkahelyet, ahol pályakezdőknek is esélyt adnak és vállalják a betanításukat.

 

Grafikus designer

 

A nyomdák gyakran dolgoznak együtt kreatív szakemberekkel, sok esetben ugyanis az ügyfeleknek segítségre van szükségük a különböző anyagok - például prospektus, plakát, szórólap, stb. - megtervezésében. 

 

Amennyiben tehát a nyomdaiparban képzeljük el magunkat, akkor grafikus designerként is elhelyezkedhetünk, természetesen miután megszereztük a szakirányú végzettséget. Ez esetben mi leszünk azok, akik megtervezik, nyomtatásra előkészítik a kreatív anyagokat és kapcsolatot tartanak az ügyfelekkel. 

 

Nyomdai üzletkötő

 

Egy nyomda csak akkor tud hosszú távon is a piacon maradni, ha folyamatosan vannak ügyfelei, akik tőle rendelik meg a különböző anyagok nyomtatását. Ennek érdekében sok cég hajlandó nyomdai üzletkötőket alkalmazni, akiknek az a feladata, hogy felkutassák a potenciális ügyfeleket, illetve hogy eredményesen értékesítsék a nyomda szolgáltatásait.

 

Gyártáselőkészítő

 

Ha pedig inkább a háttérfolyamatokban tudjuk elképzelni magunkat, akkor akár gyártáselőkészítők is lehetünk. Ez esetben az lesz a dolgunk, hogy árajánlatokat készítsünk, hogy feldolgozzuk a beérkező megrendeléseket, illetve hogy megszervezzük a nyomdai kivitelező munkákat.

 

Látható tehát, hogy a nyomdaipar nagyon változatos munkaköröket kínál az álláskeresőknek, így bármilyen készségekkel, képességekkel is rendelkezünk, találhatunk magunknak olyan munkát, amit szeretni fogunk. 


További hírek

  Összehangolák az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat
2024. 03. 02. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
2024. 02. 28. 22:02 pecsi-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport