HÍRHATÁR ONLINE - Mire jók a földfúró gépek?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.10.04.
 Szerda
Ma Ferenc napja van.
Holnap Aurél napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,45 Ft
   CHF árfolyam
   403,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 05. 30. 18:56     


Mire jók a földfúró gépek?
Számtalan szerszám és szerszámgép bizonyul nélkülözhetetlennek a házban és a ház körül, ám azt valószínűsíthetjük, hogy földfúró géppel csak kevesek rendelkeznek. Pedig a kertben is hasznos lehet, amellett, hogy számos szakmában elengedhetetlenül szükséges szerszámgép.

Az asztalosok, az erdészek vagy az ácsok is hasznát látják egy ilyen eszköznek, amellyel egyszerűen és könnyen tudjuk kifúrni a kívánt lyukakat. Lássuk, mi mindent érdemes tudni erről a hasznos szerkezetről!

 

A földfúrás mesterei

 

Az Elefántszerszám.hu Webáruház földfúró gépeinek kínálatában márkás eszközöket találunk, a Dedra, a Zipper és a YATO márkanevekkel fémjelezve. Ez rendkívül fontos szempont a választásnál, hogy megbízható gyártó termékei közül válasszunk, hiszen így lehetünk biztosak abban, hogy megbízhatóan, az igénybevételnek is megfelelve dolgozhatunk velük. 

 

Gondoljunk csak bele, hogy mennyi értelme lenne máskülönben egy olyan eszköznek, amelynek a lényege az, hogy alapvetően nem állandó jelleggel van rá szükségünk, azonban amikor kellenek, akkor bizony helyt kell állniuk! Éppen ezért a strapabírás alapvető elvárás kell, hogy legyen velük szemben.

 

Mi mindenre jó egy földfúró?

 

Természetesen el kell tudnunk dönteni azt is, mielőtt rohannánk beszerezni egy új szerszámgépet, hogy biztosan szükségünk van-e rá. A földfúró gépet hasznosnak fogjuk találni abban az esetben is, ha nem szakemberként szeretnénk alkalmazni. 

 

Amikor kerítést szeretnénk építeni vagy több ültetési feladatunk is van, ami egyébként rengeteg időt és energiát igénylő földmunkákkal járna, akkor valóságos áldásnak fogjuk érezni a földfúró gépet. 

 

Alapvetően kisebb átmérővel rendelkező, ugyanakkor mélyebb lyukak fúrására alkalmas ez a szerkezet. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kívánt mélységet úgy érhetjük el, hogy jóval kevesebb földmennyiséggel kell foglalkoznunk hozzá, ami még tovább egyszerűsíti a dolgunkat. 

 

Gondoljunk csak bele, hogyha kézzel, ásóval szeretnénk eljutni egy bizonyos mélységig, az mennyivel több talaj mozgatásával járna, mint egy fúróval! Ráadásul a legtöbb fúróhoz többféle fúrószár közül tudjuk kiválasztani az aktuálisan éppen megfelelő paraméterekkel rendelkező darabot, s természetesen lehetőség van arra is, hogy később újakat szerezzünk be ezekből.

 

Kézi fúrók kontra fúrógépek

 

A piacon nemcsak gépi, hanem kézi megoldások is léteznek a lyukak kifúrására. Vajon milyen szempontok alapján érdemes ezek közül hol az egyiket, hol a másikat választani? Az egyértelmű válaszokon túl, mint amilyen az, hogy milyen összeget vagyunk hajlandók áldozni a szerkezetre, milyen gyorsan szeretnénk dolgozni, s egyáltalán mennyi időnk van pepcselni ezzel a feladattal, más szempontok is szerepet játszanak a kérdésben.

 

Hiszen ha nagyobb a mélység, mondjuk 1-2 méterig le szeretnénk hatolni a talajba, akkor kizárólag a gépi meghajtású földfúróval fogunk boldogulni. Mérlegeljük mindig alaposan a szempontokat, hogy a megfelelő eszközbe ruházhassunk be!


További hírek

  Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Koncz Gábor szerint Orbán az évszázad legnagyobb politikusa s az uralkodása alatt szeretne meghalni
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
2023. 10. 03. 09:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Svájci Napok Pécsett
2023. 10. 03. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Különféle típusú szőnyegek a lakberendezésben
2023. 09. 30. 11:14 13keruleti-hirhatar.hu
  Hogyan válassz ideális babahordozót?
2023. 09. 30. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport