HÍRHATÁR ONLINE - Mit érdemes tudni a gondozásmentes kerítéselemekről? A leggyakoribb tények és tévhitek nyomában

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.22.
 Hétfő
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 05. 07. 17:03     


Mit érdemes tudni a gondozásmentes kerítéselemekről? A leggyakoribb tények és tévhitek nyomában
A gondozásmentes fémléceket egyre többen választják a hagyományos fakerítések alternatívájaként. Ám míg egyesek néhány ismerős visszajelzése és interneten olvasott pozitív vélemény alapján bizalmat szavaznak ennek a terméktípusnak, addig mások jóval szkeptikusabbak, és bedőlnek a fals információknak is.

Ez utóbbiból ugyanis szintén rengeteg kering a világhálón, de cikkünk segítségével most megerősítjük a tényeket, és cáfoljuk a tévhiteket. 

 

“Egy fémkerítés sosem fog hasonlítani a fára”

 

Aki ilyet mond, az biztosan nem találkozott még Nívó fém kerítéselemekkel. Ezek a lécek ugyanis nemcsak formájukban idézik a fadeszkákat, hanem famintás festékréteggel is vannak bevonva, így a kész kerítés meglepően élethűen utánozza a fából készült változatot. Elsőre sokszor fel sem tűnik a “turpisság”, csak akkor jövünk rá, ha megérintjük az elemeket.

 

Persze vannak olyan termékek, amelyekre igaz a fenti állítás, például egy trapézlemezt hiába festenek megfelelő mintázatúra, akkor is látszani fog, hogy nem igazi fából van. 

 

“A gondozásmentesség csak marketingszöveg, ilyen valójában nem létezik”

 

Ez megint egy olyan kijelentés, aminek annyi valóságalapja lehet, hogy a silány minőségű termékek nem tudják betartani azt, amit a gyártójuk ígér, és előfordulhat, hogy végül csalódást okoznak, mert a kerítéselemek rozsdásak lesznek, kifakulnak, hamar tönkremennek.

 

A jó minőségű termékeknél azonban ilyesmi nem fordulhat, elő, hiszen ezeket tényleg maximális gondossággal készítik, első osztályú alapanyagokból, modern gyártási technológiákkal. A már említett Nívó léceire például tökéletesen igaz, hogy nem igényelnek karbantartást, hisz nem rozsdásodnak, fakulnak, vagy deformálódnak.

 

“A gondozásmentes kerítés indokolatlanul drága”

 

Tudjuk, az ár sokaknál döntő szempont manapság, hisz kevesen vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy végtelen költségkeretből gazdálkodhatnak. Az is tény, hogy ezek a kerítésrendszerek nem tartoznak a legolcsóbb megoldások közé. Ám érdemes azt is megnézni, hogy mit kapunk a pénzünkért cserébe.

 

A gondozásmentes elemek ugyanis sokkal esztétikusabbak, mint egy drótháló, jobban hasonlítanak a fára, mint a trapézlemez, és sokkal időtállóbbak, mint az igazi fából készült lécek. Ha kiszámoljuk, hogy mondjuk 15 év alatt mennyit költenénk a karbantartásokra, akkor már sokkal árnyaltabb a kép.

 

“A fémkerítés környezetbarát”

 

Habár a fa évezredeken keresztül az egyik legalapvetőbb építőanyag volt, ma már ideje másképp tekinteni rá. Biztos, hogy szükség van az élő fák kivágására, mikor léteznek már modernebb alapanyagok is? 

 

Érdemes egy kicsit a környezetvédelem szempontjából is megközelíteni a kérdést, és belátni, hogy sok területen – tipikusan ilyen a kerítésépítés is – ma már nem a faanyag az egyetlen szóba jövő lehetőség. Hagyjuk inkább élni a fákat, hadd tisztítsák a levegőt, és válasszunk más, környezetkímélőbb anyagokat, ahol csak lehetséges.


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Letartóztatták a komlói késelőt
2024. 07. 21. 02:23 pecsi-hirhatar.hu
  Már szüretelik a Jázmint Pécsen
2024. 07. 20. 02:22 pecsi-hirhatar.hu
  Baranya önellátó dinnyéből
2024. 07. 19. 22:11 pecsi-hirhatar.hu
  A barokk tapéták – az időtlen elegancia megtestesítői
2024. 07. 18. 13:13 13keruleti-hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport