HÍRHATÁR ONLINE - Mitől lesz igazán hasznos egy metszőolló?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.10.04.
 Szerda
Ma Ferenc napja van.
Holnap Aurél napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,45 Ft
   CHF árfolyam
   403,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 06. 23. 11:59     


Mitől lesz igazán hasznos egy metszőolló?
Egy metszőolló segítségével ideális esetben olyan egyszerű és gyors művelet levágni akár egy vastagabb ágat is, amilyen könnyű például ennek a mondatnak az elolvasása. Ehhez viszont nem árt, ha az eszköz beszerzését tudatosan oldjuk meg. Ehhez fogunk iránymutatást adni a következőkben, kiemelve azokat a faktorokat, amelyek alapján feltérképezhetők a vásárlás lehetőségei.

Amiért a metszőolló nem hiányozhat a kerti szerszámkészletből

 

A kertben végzett munkák célja, hogy ápoljuk a szeretett növényeinket, hogy gondoskodjunk róluk, és segítsünk nekik a fejlődésben. Ezért van az, hogy a tavasz első munkálatai rendszerint a metszésről szólnak.

 

Amihez kézenfekvő választást jelenthet például az M Tools kertészeti áruház metszőolló palettáján elérhető egy-egy modell. Így a kertben lévő gyümölcsfák és egyéb növények, bokrok problémamentesen tudnak fejlődni.

 

Az eszköz másik hozzáadott értéke, hogy a metszés műveletét roncsolásmentesen segít kivitelezni. Tehát az egyes ágak precíziós vágását úgy valósítja meg, hogy közben nem teszünk kárt a növény épségében.

 

Mitől lesz igazán hasznos egy metszőolló?

 

Mindenekelőtt attól, hogyha kellően hatékony munkavégzést tesz lehetővé. Ha az ember munka közben azt érzi, hogy a metszés gyerekjáték, és szinte semmiféle komolyabb fizikai erőkifejtést nem igényel.

 

Ehhez a pengék élessége kulcsfontosságú. Ma már azt lehet joggal elvárni, hogy a beszerzett modellen kovácsolt, nedvhoronnyal készült, nagy széntartalmú szénacélpengék dolgozzanak. Külön előny, hogyha úgynevezett hornyolt kés is segít a vastagabb ágak vágásában.

 

Szintén haladó funkciónak számít, de annál hasznosabb fejlesztés az állítható penge megléte, ami plusz variációs lehetőséget biztosít munka közben. De ha az eszközön kétállású befogószerkezet dolgozik, akkor a vágószélesség megválasztása is kivitelezhető.

 

Még néhány választási szempont, ami elősegítheti a munkavégzés egyszerű menetét

 

Ki szeretne sajgó kézzel, fáradtan végezni a kerti munkálatokkal, ha manapság már könnyű súlyú, kovácsolt alumíniumnyéllel ellátott metszőollók is elérhetők? Sőt, akár gumi ütéscsillapítóval ellátva, ami kíméli a kezeket munka közben.

 

Ezeket tényleg megéri figyelembe venni, ha nemcsak hatékonyan, de kényelmesen is szeretnénk tenni-venni a kertben. Vásárlásnál a maximális vágási átmérő értéke is sokat számít, ezt a kertben lévő növényzet nagyságához és vastagságához javasolt igazítani.

 

Ha pedig egy döntő faktort szeretnénk, ami hűen tükrözheti a pénzünkért cserébe kapott minőséget és teljesítményt, akkor bizony a gyártó kilétére célszerű még tudatosan figyelni. Hogy egy példát mondjunk a Spear & Jackson márkanévvel ellátott darabok esetében köztudott, hogy éveken át kifogástalanul állnak majd a kezünkre, és segítik a kerti munkákat.


További hírek

  Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Koncz Gábor szerint Orbán az évszázad legnagyobb politikusa s az uralkodása alatt szeretne meghalni
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
2023. 10. 03. 09:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Svájci Napok Pécsett
2023. 10. 03. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Különféle típusú szőnyegek a lakberendezésben
2023. 09. 30. 11:14 13keruleti-hirhatar.hu
  Hogyan válassz ideális babahordozót?
2023. 09. 30. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport