HÍRHATÁR ONLINE - Mivel borítsuk be a tankönyveket és füzeteket?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.10.04.
 Szerda
Ma Ferenc napja van.
Holnap Aurél napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,45 Ft
   CHF árfolyam
   403,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 09. 13. 11:41     


Mivel borítsuk be a tankönyveket és füzeteket?
Napjainkra az elterjedt módszer mind a tankönyveket és füzeteket illetően a műanyag átlátszó borítás, melynek számtalan válfaja ismert. Régebben a tankönyveket különböző színű, vékony csomagolópapírral vonták be, amely egyrészt nagyon hamar tönkrement, másrészt a papírfelhasználás csökkentése érdekében a környezetvédelem szempontjait is előtérbe helyezték.

A füzetek borítására már régen is rendelkezésre állt az átlátszó műanyag, amelyet egy adott méretre szabva lehetett megvásárolni, hiszen füzetméretekben sem volt akkoriban különbség.

 

Ma már adott a választás lehetősége


Nem kérdés, hogy egy öntapadó műanyag borítással jóval könnyebb dolgunk van, mint a vékony csomagolópapírokkal, a környezetszennyezés viszont már egy másik kérdés a műanyagot illetően. A BestMarkt webáruház tankönyvborító, füzetborító kínálata megismertet minket a napjainkban használatos változatos típusokkal és a legmodernebb és felhasználóbarátabb változatokkal, amelyek megkönnyítik a tanévkezdést, főleg egy sokgyermekes családban, ahol néhány nap alatt kell rengeteg taneszközt beborítani.

 

Vannak olyan tanítók, akik megengedik, hogy csupaszon maradjon a tankönyv vagy füzet, hiszen napjainkban már nagyon igényes grafikával készülnek a fedőlapok. De lássuk be, hogy nagyon hamar tönkre fog menni, kiszamárfülesedik, ha így marad, főleg fiú gyermekek esetében, akiknek fontosabb az iskolaudvaron történő futkározás, mintsem hogy a tankönyveikre vigyázzanak.

 

A minél gyorsabb füzetborítás érdekében

 

Most már a legtöbb szülőnek van egy kialakult véleménye, ami alapján választ a lehetőségek közül. Van, akinek a bebújtatós, van, akinek a szélén leragasztható vagy a teljesen öntapadós változat válik be. Teljesen mindegy, melyiket vásároljuk, a lényeg, hogy a munkánkat megkönnyítse és sikerüljön minél gyorsabban beborítani a tankönyveket. Az elsős szülők esetében még adott a kérdés, hogy melyikre essen a választás, ilyenkor azt javasoljuk, hogy mindegyik fajtából vegyen néhányat és a gyakorlat majd eldönti, melyikkel fog legszívesebben dolgozni.

 

Ahogy telnek az évek, a kisiskolások már maguk is szeretnének részt venni a műveletben és besegítenek a tankönyvborításban. Kezdetben csak a könyvek, füzetek tartásában, aztán már lassan ők is képesek lesznek maguk egyedül befedni mindent.

 

Méretek és vastagság szerint is van különbség

 

Nagyon népszerűek az öntapadós borítók, amiket csak méretre kell vágni és máris készen van a folyamat. Az eredmény pedig egy nagyon szépen, ízlésesen beborított könyv vagy füzet. Ezekből az öntapadós borítókból lehet kapni teljesen simát vagy valamilyen mintásat, de természetesen minden borító számtalan méretben és különféle vastagságokban elérhető. Aki pedig inkább a színeset szereti, vásárolhat kék vagy zöld színű borítót is.

 

Ne felejtkezzünk el a vignettáról sem, amit van, ahol füzetcímkének vagy füzetre való matricának is hívnak. A legegyszerűbb fehértől kezdve a legváltozatosabb színes, témák szerint csoportosított fajtákig sokféléből válogathatunk.


További hírek

  Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Koncz Gábor szerint Orbán az évszázad legnagyobb politikusa s az uralkodása alatt szeretne meghalni
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
2023. 10. 03. 09:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Svájci Napok Pécsett
2023. 10. 03. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Különféle típusú szőnyegek a lakberendezésben
2023. 09. 30. 11:14 13keruleti-hirhatar.hu
  Hogyan válassz ideális babahordozót?
2023. 09. 30. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport