HÍRHATÁR ONLINE - Most egy próféta kellett volna köztársasági elnökjelöltnek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.15.
 Hétfő
Ma Tas, Anasztázia napja van.
Holnap Csongor napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,76 Ft
   CHF árfolyam
   402,25 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 15. 17:28     


Most egy próféta kellett volna köztársasági elnökjelöltnek
Amellett, hogy egyáltalán nem vonom kétségbe Róna Péter emberi és szakmai kvalitásait, úgy gondolom, hogy ebben a nagyon nehéz időszakban, amikor az ellenzéki szavazóknak leginkább a reményre van szükségük, hogy elhiggyék meg lehet szabadulni a gonosztól, egy prófétai lelkületű és életű ember sokkal jobb lett volna köztársaságielnök-jelöltnek – Perintfalvi Rita teológus fb-jegyzete.

A prófétai szerep fontosságát hangsúlyozta pár napja egy műsorában Csintalan Sándor is, már akkor gondoltam, hogy leírom ezeket a gondolataimat. Most már sajnos csak tanulságképpen.

 

Iványi Gábor az ellenállás ikonikus megtestesítője. Egész lénye, élete azt tanítja, amire Magyarországon csak nagyon kevesen képesek, hogy tilos megalkudni a gonosszal! Orbán Viktor rendszere nem csupán azért olyan erős, mert erős a benne hívők tábora. Hanem azért is olyan erős, mert azok, akik látják, hogy hova vezetett eddig és hova fog vezetni még az orbáni diktatúra, kollaborálnak. Vannak, akik a megélhetésük miatt, vannak, akik félelemből, vannak, akik azért, mert nincsen más választásuk. És ez a félelemkeltésre épülő rendszer képes arra, hogy elhitesse az emberekkel, akkor fognak túlélni és csak akkor, ha eladják magukat. Nagyon jó lélektani módszerek vannak arra, hogyan kell egy embernek saját magának is hazudnia, hogy elhiggye nem árulta el a saját elveit. És így képes reggelenként a tükörbe nézni.

 

Nem tudok mondani egyetlen Iványihoz fogható személyt sem, aki ilyen régóta, tényleg gigászi elszántsággal, az évek küzdelmének összes megtörtségét hordozva a testében és a lelkében még mindig kiáll azért, amiben hisz. Még mindig odaáll az elesettek és a bajbajutottak mellé. Ezért napról napra vívja azt a harcot, hogy ki tudja-e fizetni a neki segítő emberek bérét, hogy fenn tudja-e még tartani azokat az intézményeket, amelyek a szegényeken segítenek. És közben végig kell néznie azt is, hogy az összes többi egyház, ami eladta a saját Mesterét harminc ezüstét. Néhányukba annyi pénzt öntött már a kormány, hogy még elkölteni is képtelenek. Iványi is tudja ezt, látja, de mégis hű marad az elveihez. Ő nem lesz árulóvá.

 

Hát ennek a hősies ellenállásnak a példája Iványi Gábor. És rá lett volna szükségük most az ellenzéki szavazóknak, mert ez a harc, ami következik, csak akkor lehet sikeres, ha őrizni tudják a reményt. A reményt, hogy a dolgok változhatnak, ha kitartunk. Ha nem adjuk fel, amiben hiszünk és ha nem alkudunk meg a gonosszal!

 

Szomorú vagyok, hogy ezt a Jobbik elvette a szavazóktól. És nem is értem, hogy miért. Viszont kezd eszembe jutni, amit eddig talán elnéztem a Jobbiknak, azt, hogy honnan is jöttek. Nem biztos, hogy jó stratégia volt részükről erre emlékeztetni a szavazókat, különösen egy ekkora bukás után, amit az előválasztás hozott a számukra. Én mindenesetre ezt biztosan nem fogom elfelejteni nekik.

 

Nem politikai küzdelem lesz 2022 áprilisában, hanem sokkal több! És ehhez a csatához most olyan hiteles emberek, ikonikus hősök kellenek, mint Iványi Gábor. Aki ezt nem ismeri fel, annak nincsen érzéke a politikához!

 


További hírek

  Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
2024. 04. 13. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Április 11. a Parkinson betegek világnapja
2024. 04. 11. 22:55 pecsi-hirhatar.hu
  A falpanelek használatának 3 előnye
2024. 04. 11. 17:14 fovarosi-hirhatar.hu
  Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
2024. 04. 11. 17:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  A versek veszik birtokba a várost
2024. 04. 09. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
2024. 04. 09. 19:37 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport