HÍRHATÁR ONLINE - Most egy próféta kellett volna köztársasági elnökjelöltnek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.09.30.
 Péntek
Ma Jeromos napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   420,21 Ft
   CHF árfolyam
   442,29 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 15. 17:28     


Most egy próféta kellett volna köztársasági elnökjelöltnek
Amellett, hogy egyáltalán nem vonom kétségbe Róna Péter emberi és szakmai kvalitásait, úgy gondolom, hogy ebben a nagyon nehéz időszakban, amikor az ellenzéki szavazóknak leginkább a reményre van szükségük, hogy elhiggyék meg lehet szabadulni a gonosztól, egy prófétai lelkületű és életű ember sokkal jobb lett volna köztársaságielnök-jelöltnek – Perintfalvi Rita teológus fb-jegyzete.

A prófétai szerep fontosságát hangsúlyozta pár napja egy műsorában Csintalan Sándor is, már akkor gondoltam, hogy leírom ezeket a gondolataimat. Most már sajnos csak tanulságképpen.

 

Iványi Gábor az ellenállás ikonikus megtestesítője. Egész lénye, élete azt tanítja, amire Magyarországon csak nagyon kevesen képesek, hogy tilos megalkudni a gonosszal! Orbán Viktor rendszere nem csupán azért olyan erős, mert erős a benne hívők tábora. Hanem azért is olyan erős, mert azok, akik látják, hogy hova vezetett eddig és hova fog vezetni még az orbáni diktatúra, kollaborálnak. Vannak, akik a megélhetésük miatt, vannak, akik félelemből, vannak, akik azért, mert nincsen más választásuk. És ez a félelemkeltésre épülő rendszer képes arra, hogy elhitesse az emberekkel, akkor fognak túlélni és csak akkor, ha eladják magukat. Nagyon jó lélektani módszerek vannak arra, hogyan kell egy embernek saját magának is hazudnia, hogy elhiggye nem árulta el a saját elveit. És így képes reggelenként a tükörbe nézni.

 

Nem tudok mondani egyetlen Iványihoz fogható személyt sem, aki ilyen régóta, tényleg gigászi elszántsággal, az évek küzdelmének összes megtörtségét hordozva a testében és a lelkében még mindig kiáll azért, amiben hisz. Még mindig odaáll az elesettek és a bajbajutottak mellé. Ezért napról napra vívja azt a harcot, hogy ki tudja-e fizetni a neki segítő emberek bérét, hogy fenn tudja-e még tartani azokat az intézményeket, amelyek a szegényeken segítenek. És közben végig kell néznie azt is, hogy az összes többi egyház, ami eladta a saját Mesterét harminc ezüstét. Néhányukba annyi pénzt öntött már a kormány, hogy még elkölteni is képtelenek. Iványi is tudja ezt, látja, de mégis hű marad az elveihez. Ő nem lesz árulóvá.

 

Hát ennek a hősies ellenállásnak a példája Iványi Gábor. És rá lett volna szükségük most az ellenzéki szavazóknak, mert ez a harc, ami következik, csak akkor lehet sikeres, ha őrizni tudják a reményt. A reményt, hogy a dolgok változhatnak, ha kitartunk. Ha nem adjuk fel, amiben hiszünk és ha nem alkudunk meg a gonosszal!

 

Szomorú vagyok, hogy ezt a Jobbik elvette a szavazóktól. És nem is értem, hogy miért. Viszont kezd eszembe jutni, amit eddig talán elnéztem a Jobbiknak, azt, hogy honnan is jöttek. Nem biztos, hogy jó stratégia volt részükről erre emlékeztetni a szavazókat, különösen egy ekkora bukás után, amit az előválasztás hozott a számukra. Én mindenesetre ezt biztosan nem fogom elfelejteni nekik.

 

Nem politikai küzdelem lesz 2022 áprilisában, hanem sokkal több! És ehhez a csatához most olyan hiteles emberek, ikonikus hősök kellenek, mint Iványi Gábor. Aki ezt nem ismeri fel, annak nincsen érzéke a politikához!

 


További hírek

  Az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon gigantikus kultúrszüret lesz
2022. 09. 30. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  A polgárság dönti meg a rendszert – vidéken még alvajárók
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Újabb rezsidilemma: kötelező-e az önkormányzatoknak fenntartani a közvilágítást...?
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Nincs ellenzék - persze "másként" nincsenek
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Szeptember végén újra Kutatók Éjszakája
2022. 09. 29. 01:09 pecsi-hirhatar.hu
  Hiánypótló kardiológiai eszközök
2022. 09. 28. 01:07 pecsi-hirhatar.hu
  Erősen kritizálja az ellenzék a DK dk-s árnyékkormányát
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu
  Égés: óriási Fidesz-győzelemről jelent meg cikk az Origó-n, miközben az ellenzék nyert
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu
  Gyurcsány szerint Dobrev Klára személyében megérkezett egy új világ reménye, ígérete
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu
  Nagy kedvezménnyel látogathatók
2022. 09. 27. 01:03 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport