HÍRHATÁR ONLINE - Narancsköd: Rokkantak a választási eredményről

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2016.12.03.
 Szombat
Ma Ferenc napja van.
Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
   EUR árfolyam
   314,32 Ft
   CHF árfolyam
   292,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 08. 09:08     


Narancsköd: Rokkantak a választási eredményről
Megkérdeztük a kormányváltást legjobban várók közül a Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport képviselőitől, mit szólnak az eredményhez?

Megkérdeztük a kormányváltást legjobban várók közül a Magyar Szociális Fórum „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoport képviselőitől, mit szólnak az eredményhez?

 

 

A megkérdezettek úgy látják, hogy a választás napján elfelejtett felébredni az ország, a választás estéje pedig átfordult egy csendes éjbe. Volt, aki elfásult közönnyel, volt, aki bánattal, vagy csalódottan fogadta a választási eredményekről tudósító híreket. Azt is mondják, hogy a több mint 2 millió öregségi nyugdíjas egy része eleve el se ment szavazni, hiszen nekik még a régi alkotmányos rend biztosítja a nyugdíjukat. Mindegy nekik, hogy ki kormányoz, ők azt akkor is kapják.

 

„A munkanélküliek, a közmunkások, a hajléktalanok, a korhatár alatti rokkantak, a lecsúszott társadalmi rétegek meg elfásultak, hiszen ők már nem bírnának felkapaszkodni a lejtőn. Sokan az apátia miatt nem mennek szavazni, ők az a 40%, akik már eleve kiábrándultak már mindenből, vagy nem fűződik érdekük a véleményük kinyilvánításához.

 

Nem volt mit ünnepelnie az országnak, hiszen csak a választásra jogosultak mindössze egynegyede (kb. 27%) örülhetett a győzelemnek. Ez a kb. 2 millió Fidesz-KDNP szavazó pedig az ország lakosságának mindössze egyötödét adta. Mégis, a választásra jogosultak egynegyede elég volt a kétharmados többséghez… Ez a választási törvény hibája, mely ellen, ha senki sem tiltakozott ebben az országban, akkor utólag kár hőbörögnie bárkinek is. 

 

Ha ezt akarta ez az ország, akkor tényleg fogja be a száját az, aki most kesereg! Mindenki vessen magára, ha a demokratikus jogaival nem élt. Nem tettek meg az emberek mindent azért, hogy az aránytalan választási törvény elleni tiltakozásukat kifejezzék azzal, hogy legalább elmentek volna szavazni. Tiltakozásul az ellenzéki pártokra adhatták volna a voksukat. Ott hevert a lehetőség a szavazófülkékben! Fogd a tollat, ne siránkozz! Csak egy X-et kell volna behúzni a kormányváltásra! Mégsem éltek sokan a lehetőséggel sem. Ha nem tette meg ezt az országban a szavazásra jogosultak 40%-a, akkor vessen magára! Vessen magára az is, aki cinikusan, vagy közönnyel fogadja azt, hogy a voksolásra jogosultak egynegyede elég volt ahhoz, hogy kétharmaddal győzzön, és még négy évig hivatalban maradhasson a kormányzópárt.

 

Utólag jellemzően mindenki okoskodik, szitkozódik, vagy későn jött rá, hogy mit is kellett volna tennie. Az ország népe imád szenvelegni, panaszkodni, csak az a baj, hogy pletyka szinten megrekedve, egymás között művelik ezt, az elégedetlenségüket kifejezve, kritikusan. Senki sem felvállalni a nyilvánosságot, vagy csak nagyon kevesen élnek jogaikkal és tiltakoznak a jogcsorbulások ellen.

 

Hát, ezért tart itt ez az ország, ahol tart. Itt még a jogos kritika sem jut el az emberektől a címzettekhez. Tényleg olyanok vagyunk, mint egy újszülött, aki gyámolításra szorul? Amíg fel nem nő az ország lakossága, addig mindig is narancsködbe pottyant újszülöttek maradunk. Tudják, a néma gyereknek anyja se érti… 

Megérdemeljük a sorsunkat, ha narancsköd foglyaiként bolyongunk még 4 évet, vagy évtizedeket. Itt, ne siránkozzon senki, mert a választók akarták ezt a 8 évet” – írta nekünk az MSZF „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoport. 

 

 

 


További hírek

  Közművelődési és civil feladatok ellátása
2016. 12. 03. 03:27 13keruleti-hirhatar.hu
  Integrált Jogvédelmi Szolgálat jön létre
2016. 12. 02. 21:47 gyomroi-hirhatar.hu
  Holttestet találtak egy kiégett házban Kerepes környékén
2016. 12. 02. 21:39 pestmegyei-hirhatar.hu
  Így pompázik az ország karácsonyfája
2016. 12. 02. 21:34 gyomroi-hirhatar.hu
  Kidöntötte a szél a váci börtön kapuját
2016. 12. 02. 21:13 pestmegyei-hirhatar.hu
  Műholdas animáció mutatja be többek között Budapest elmúlt 30 évét
2016. 12. 02. 20:30 hirhatar.hu
  Közös figyelemfelhívás Baján
2016. 12. 02. 20:22 bajai-hirhatar.hu
  Baleset történt az 51-es főúton, Kalocsa térségében
2016. 12. 02. 20:01 bajai-hirhatar.hu
  Gyárfás lemondatása mögött kizárólag politikai okok állnak
2016. 12. 02. 19:30 hirhatar.hu
  Hiába volt a több százmilliós állami támogatás – százakat rúgnak ki a GE-től
2016. 12. 02. 18:15 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport