HÍRHATÁR ONLINE - Novák Katalin lemondását követelik

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.05.28.
 Kedd
Ma Emil, Csanád napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,57 Ft
   CHF árfolyam
   387,54 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 02. 06. 09:52     


Novák Katalin lemondását követelik
Mint ismert, a köztársasági elnök a bicskei gyermekotthon bizonyítottan pedofil igazgatójának a helyettesét indoklás nélkül kegyelemben részesítette még a pápalátogatás idején, a terrorcselekmények miatt elítélt Budaházy Györggyel egyetemben.

Kikéri az LMP azokat a dokumentumokat, amik alapján Novák Katalin döntést hozott a bicskei gyermekotthon pedofilüggyel kapcsolatos volt igazgatóhelyettesének ügyében.

 

Online sajtótájékoztatón jelentette be hétfőn az LMP szóvivője, Süveg Anna, hogy kikérik azokat a dokumentációkat, amelyek alapján Novák Katalin köztársasági elnök úgy döntött, kegyelmet ad a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki fedezte a pedofil exigazgatót.

 

"A bicskei gyermekotthon ügye önmagában mélységesen felháborító, de a köztársasági elnök tudott rajta csavarni egyet, és még gusztustalanabbá tenni ezt az egészet. Megnyugtató magyarázat megint nincs, csak az államfői hivatal adott ki gyorsan egy veszteségminimalizáló közleményt arról, hogy ők bizony elítélik a pedofíliát" – mondta a szóvivő.

 

Az LMP álláspontja szerint az egyetlen helyes dolog, amit Novák Katalin tehet most, hogy visszavonja ezt a gyalázatos döntést. "De nem fogja, nem olyan önálló szereplő ő a Nemzeti Együttműködés Rendszerében” – tette hozzá Süveg Anna, aki az LMP nevében azt javasolja Nováknak, hogy legalább tisztelje meg a közvéleményt azzal, hogy kiadja a kegyelmi döntés okait.

 

"Ahogy a Budaházy-ügyben, újfent kikérjük a kegyelmi döntés alapjául szolgáló dokumentációt, a döntést előkészítő anyagokat, valamint az igazságügyi miniszter előterjesztését" – nyilatkozta a párt szóvivője, hozzátéve, "továbbá elvárjuk Novák Katalintól, hogy nyilatkozzon személyesen, és indokolja meg a döntését.”

 

Süveg szerint a terrorcselekményekkel megvádolt Budaházy György ügyében – aki szintén elnöki kegyelmet kapott – megtagadták a dokumentációk kiadását. Remélik, hogy a bicskei gyermekotthon ügyében másképp döntenek majd. "A kegyelmi jog gyakorlása különleges, kizárólagos jogköre a mindenkori államfőnek. Novák Katalin immáron másodszor bizonyította, hogy ezzel a joggal nem él, hanem visszaél" – zárta a sajtótájékoztatót a szóvivő.

 

A történtekkel kapcsolatban a Mindenki Magyarországa Néppárt is közleményt adott ki. Mint írják, a Márki-Zay Péter vezette párt „megdöbbenve értesült arról, hogy Novák Katalin kegyelemben részesített egy pedofíliát támogató, gyermekotthonban dolgozó igazgatóhelyettest. A Mindenki Magyarországa Néppárt zéró toleranciát követel a pedofil bűncselekményekkel, elkövetőivel és mindazokkal szemben, akik bármilyen módon segítséget nyújtanak az szexuális bűnelkövetőkének. Követeljük a elnöki kegyelem azonnali visszavonását, a kegyelmi kérvényt aláíró és ezzel a pedofíliát támogató Novák Katalin lemondását és a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények esetén a valóban visszatartó erejű ítéletek kiszabását a bűnsegédekre is.

 

Hasonlóan nyilatkozott a Demokratikus Koalíció is, ők egyenesen a köztársasági elnök lemondását követelik.

 

A DK szerint Novák Katalin szégyent hozott a köztársasági elnöki tisztségre, ezzel pedig méltatlanná vált annak betöltésére. "Nem engedhetjük meg, hogy Novák Katalin még több pedofilt engedjen szabadon, veszélyeztetve gyerekeinket és unokáinkat! Nem lehet egy pedofilsimogató Magyarország legfőbb közjogi méltósága, nem képviselheti a magyarokat államfőként sem itthon, sem külföldön! Aki pedofiloknak vagy őket segítőknek ad kegyelmet, azt egy európai nemzetnek ki kell vetnie magából" - írták.


További hírek

  Milyen hatásai vannak a natúr szappannak?
2024. 05. 27. 14:03 13keruleti-hirhatar.hu
  Az asztalláb javítása nem ördöngösség
2024. 05. 27. 13:58 13keruleti-hirhatar.hu
  Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
2024. 05. 24. 22:00 pecsi-hirhatar.hu
  Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
2024. 05. 24. 21:47 pecsi-hirhatar.hu
  Kizárták az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán tusványosi beszéde miatt
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Több villamos lesz Budapesten
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Tíz éve szellemtanya a battonyai gyermekfalu
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Milyen árakkal találkozhatunk műanyag ablak esetén?
2024. 05. 24. 10:29 gyomroi-hirhatar.hu
  A vadhús fogyasztásának előnyei
2024. 05. 22. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Több mint három évtizede a munkaerő-szolgáltató piacon
2024. 05. 21. 17:39 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport