HÍRHATÁR ONLINE - Nyugdíjbiztosítások összehasonlítása - Ezért használj kalkulátort!

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.03.04.
 Hétfő
Ma Kázmér napja van.
Holnap Adorján napja lesz.
   EUR árfolyam
   394,15 Ft
   CHF árfolyam
   411,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 01. 08. 20:00     


Nyugdíjbiztosítások összehasonlítása - Ezért használj kalkulátort!
A napjainkban tapasztalható hatalmas választék miatt a nyugdíjbiztosítások összehasonlítása a legegyszerűbben egy kifejezetten erre a célra fejlesztett kalkulátor segítségével végezhető el. Ennek a lépésnek a jelentőségét egyetlen pillanatig sem szabad alábecsülnöd, hiszen még két megszólalásig hasonlónak tűnő konstrukció esetében is óriási különbségeket tapasztalhatsz az elérhető hozamot illetően.

Ez utóbbi pedig döntő befolyással bírhat időskori anyagi biztonságod megteremtésében, hiszen erre önmagában az állami ellátás már aligha lesz majd elegendő. Egy olyan célzott öngondoskodási formával azonban, mint amilyen a nyugdíjbiztosítás is, sikeresen felkészülhetsz a várható nehézségekre. Ráadásul a társadalombiztosítási rendszer problémái valószínűsíthetően nem csupán a juttatások értékének csökkenését okozzák majd, hanem ezzel párhuzamosan a nyugdíjkorhatár további kitolódását is. Ezért aztán nagyon fontos észben tartanod, miszerint a nyugdíjbiztosítások összehasonlítása kalkulátorral a legegyszerűbb, így elsőként ezzel érdemes kezdened.

 

A megfelelő konstrukció kiválasztása kardinális lépés

 

A hazánkban érvényben lévő felosztó-kirovó rendszer hiányosságai már évtizedek óta szemmel láthatók, tudniillik a szakemberek már régóta kongatják a vészharangokat, hogy az egyre öregedő korfa komoly következményekhez vezet majd. Míg az ezredforduló előtt ez még csak kibontakozóban volt, mára már kézzelfogható valósággá vált. Az elkövetkező évtizedekben pedig ez a folyamat jó eséllyel csak tovább nehezíti majd a helyzetünket. Arra, hogy passzív éveidben ne kelljen egy komoly életszínvonal csökkenéssel szembenézned, valamilyen öngondoskodási forma segítségével készülhetsz fel. Ez lehet nyugdíjbiztosítás, vagy épp egy másik állami támogatással járó konstrukció is, de természetesen egy diverzifikált portfólióban helye lehet a klasszikus megoldásoknak, mint amilyen az ingatlan, vagy épp a befektetési arany. A kockázatviselési szolgáltatással is rendelkező megtakarítás hatalmas előnye azonban az, hogy a futamidő alatt is védelmet nyújt szeretteidnek, mindemellett pedig egy jelentős hozam érhető el alkalmazásával. Ugyanakkor egy nyugdíjbiztosítás kapcsán is kardinális kérdést jelent a sajátosságok átfogó ismerete. Míg ugyanis ez a megoldás számtalan pozitívummal bír, addig vannak olyan tényezők, amiket feltétlenül vizsgálnod kell, mert megeshet, hogy egy eltérő eszközzel hatékonyabban érhetsz célt.

 

A nyugdíjbiztosítások összehasonlítása elsőként kalkulátorral történjen

 

Ilyen például a futamidő kérdése is. Tudniillik rövid távon gondolkodva szinte biztosan nem jársz jól, ám ha még hátravan legalább 15 éved a nyugdíjig, akkor kiváló lehetőséget jelenthet a biztosítói forma. Ugyancsak mérlegelned kell a rizikóvállalási hajlandóságod. Magasabb hozam általában csak a befektetési egységekhez kötött módozatokkal érhető el, ám ezeknél a legtöbb pénzügyi döntést neked kell majd meghozni. Döntő befolyással bír az is, mekkora összeget szeretnél rendszeresen lekötni. Ennél a lépésnél úgy kell kalkulálnod, hogy a díjtételek egy nehezebb időszakban se jelentsenek megoldhatatlan akadályt. Ugyanis ha felhagysz a befizetéssel, az a lehető legrosszabb végkimenetel egy ilyen megtakarítás esetében. Ezen felül azonban még számtalan olyan apró tényező van, amit a kifogástalan eredmény érdekében elengedhetetlen vizsgálni. Emiatt elsőként egy kalkulátor segítségével hasonlítsd össze az elérhető nyugdíjbiztosítás ajánlatokat. Ezt követően pedig egy független pénzügyi szakértő segítségével egy átfogó konzultáció keretében ki kell elemezni, melyik megoldással érhetsz célt a legoptimálisabb módon. Mindig tartsd szem előtt, hogy ez a lépés mennyire fontos, hiszen nyugdíjas éveid anyagi biztonsága múlhat azon, most hogyan határozol.


További hírek

  Összehangolák az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat
2024. 03. 02. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
2024. 02. 28. 22:02 pecsi-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport