HÍRHATÁR ONLINE - Öngyilkossági szándékáról posztolt szombaton a népszerű, de magára maradt újságíró

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.12.05.
 Szombat
Ma Vilma napja van.
Holnap Miklós napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,62 Ft
   CHF árfolyam
   330,55 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 03. 23. 17:07     


Öngyilkossági szándékáról posztolt szombaton a népszerű, de magára maradt újságíró
Bakács Tibor Settenkedő, a hajdan népszerű, ős-Magyar Narancs alapító-újságírója, később átmenetileg kereskedelmi tévék celebzsűri-tagja drámai hangú üzenetben közölte mindezt a külvilággal.

 

Mint írta: „Már régóta foglalkoztat az öngyilkosság gondolata, de tudom, hogy ez olyan bűn, ami alól pont a bűnt elkövető nem ad feloldozást. De most, hogy senkit, aki a családomhoz tartozik, nem láthatom, azt gondolom, elég volt ebből. Az élet nekem már nem szent, hanem a szar totális forrása.”

 

Volt kollégája, főszerkesztője, barátja, Vágvölgyi B. András osztotta meg Bakács végzetesnek tűnő posztját és azonnal megtette a megfelelő lépéseket, hogy az elkeseredett ex-kollégához  segítség érkezzen. A szinte a felismerhetetlenségig megváltozott külsejű Bakáts a jelek szerint jól van, a segítség időben érkezett.

 

Nyilvános posztjában leírta, hogy pénteken már némi provokációval közölte a nyilvánossággal, hogy elfogyott a pénze, egyszerűen kíváncsi volt, hogy miként reagálnak erre azt emberek, bár a pénze akkor már rég elfogyott, ételre se maradt. A válaszok, mint várható volt, felemásra sikeredtek. Egyrészt a „legtöbbje helyes volt, aranyos, írták, hogy szóljak, ha baj van. (Nagyon vicces, hogy ezt éppen ez után mondták.) A realisták számlaszámot kértek, persze, nem fogadtam el senkitől semmit. nem koldulni akartam, hanem a reakciókra voltam kíváncsi. Persze, volt egy részük, aki azonnal gyűlölte bennem a celebet, javasolták, hogy próbáljak meg dolgozni, különben sem probléma, ha a dagadt tolvaj kicsit lefogy. Biztos vagyok abban, hogy a járvány különválasztja a lelkeket. Akik végre teljes erőből gyűlölnek, s olyanokra, akik megpróbálják a szeretet mentén elképzelni a dolgokat.”

 

Bár világéletében erősen vallásos volt, megvallotta, hogy mindig rettegett a keresztényektől, mert köztük élve megtapasztalta, mennyire kegyetlenek és rideg szívűek tudnak lenni: „jött a járvány, s szétválasztotta az ocsút a búzától, elég hamar.”

 

Nem palástolta, hogy a gyerekei anyja pár éve elhagyta, a fiai nála maradtak, „mert ez a nők kegyúri joga”, de nincs benne harag, a hétvégenként láthatta őket, de most, hogy a határ bezárult, kezelhetetlen érzés, hogy bár élnek, átölelni sem tudja őket s hogy mikor láthatja őket, arról fogalma sincs, talán soha már. Elismeri, hogy régóta foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata, de ez olyan bűn, ami alól pont a bűnt elkövető nem ad feloldozást. Türelemmel gondolta kivárni az élete végét, de most, hogy senkit, aki a családjához tartozik, nem láthat, úgy véli elég volt ebből: „az élet nekem már nem szent, hanem a szar totális forrása.”

 

Nyilvános posztjában megkérte a környezetét, hogy ne írjanak, ne telefonáljanak, nem reagál semmire, a saját döntését képes lesz végrehajtani: „A furcsa az, hogy semmiképp nem cserélném el a sorsomat, hiába keserves. Talán pont ez, ami az enyém, és senki nem veheti el, Isten sem, csak én tölthetem be teljességgel. Köszönöm, hogy figyeltetek rá, köszönöm a sok szeretetet, majd drukkolok nektek. Ölelés mindenkinek” – zárta különös írását szombaton délután Bakács Tibor Settenkedő.


További hírek

  Pécsi Balettet minden szombatON
2020. 12. 03. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A Momentum kiállt közös ellenzéki lista állítása mellett
2020. 12. 02. 19:44 hirhatar.hu
  Csaknem 11,5 milliárdba került a koronavírusos nemzeti konzultáció
2020. 12. 02. 19:44 hirhatar.hu
  Demszky a Szájer-botrányról
2020. 12. 02. 19:44 hirhatar.hu
  Húsz éve a világörökség része
2020. 12. 02. 14:05 pecsi-hirhatar.hu
  A zene gyógyítja a lelket és örömet ad
2020. 12. 01. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  A pezsgő, avagy a különleges alkalmakat megkoronázó italcsoda
2020. 11. 30. 12:23 pecsi-hirhatar.hu
  Európai gyógyszerstratégia
2020. 11. 29. 20:19 pecsi-hirhatar.hu
  Váratlanul lemondott uniós képviselőségéről az ősfideszes Szájer József
2020. 11. 29. 19:51 hirhatar.hu
  A kormány megtiltja az egészségügyi dolgozók felmondását
2020. 11. 29. 19:51 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport