HÍRHATÁR ONLINE - Pharaon, a mi Carlosunk

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.06.17.
 Hétfő
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.
   EUR árfolyam
   322,29 Ft
   CHF árfolyam
   287,6& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 11. 11. 18:00     


Pharaon, a mi Carlosunk
Carlos helyett van most nekünk egy Ghaith Pharaon-unk. Ő ugyan (talán) nem terrorista, legfeljebb „csak” pénzt adott Oszama bin Laden-nek - dr. Sándor Zsuzsa írása.

Pharaont mindössze csalással, pénzmosással, vesztegetéssel, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus támogatásával, nukleáris kereskedéssel, prostitúció és illegális bevándorlás elősegítésével gyanúsítják.

 

„Budapest 1990-ig a nemzetközi terroristák valóságos támaszpontja. 1979-ben az összes nyugati rendőrség által körözött terrorista, Carlos a magyar fővárosban, a Hotel Intercontinentalban száll meg, majd a Rózsadombon, a Vend utca 9. sz. alatti villába költözik.” (A France 2 TV 2001. augusztusi adása.)

 

Györgyi Kálmán államügyész vizsgálatot indított a korábbi politikai vezetők felelősségének megállapítására. De hol van ma egy Györgyi Kálmán?

 

 

Carlos helyett van most nekünk egy Ghaith Pharaon-unk. Ő ugyan (talán) nem terrorista, legfeljebb „csak” pénzt adott Oszama bin Laden-nek. Pharaont mindössze csalással, pénzmosással, vesztegetéssel, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus támogatásával, nukleáris kereskedéssel, prostitúció és illegális bevándorlás elősegítésével gyanúsítják. Ezért van érvényben ma is vele szemben úgynevezett „piros sarkos” körözés. Ez a piros sarok a körözött személy adatlapján látható és azt jelenti, hogy az INTERPOL elfogató parancsot adott ki az illető ellen. Vagyis a nemzetközi bűnügyi együttműködés alapján minden INTERPOL tag köteles a körözött személyt elfogni. Az INTERPOL tagság ugyanis nemzetközi kötelezettségvállalást jelent. Ezt azonban az INTERPOL Teve utcai magyar irodájában „elfelejtették”.

 

Nem sorolnám fel az összes kormányzati hazugságot, ami az elmúlt hetekben elhangzott: nem tudjuk, hogy ez a Pharaon az a Pharaon-e (Németh Szilárd). Ez az arab világban tucatnév (Dömötör Csaba). Pharaon nincs is Magyarországon. Nem él itt életvitelszerűen. Nem is vásárolt ingatlant. De ha idejön, majd akkor jól elfogjuk (Kontrát Károly). Pharaon egy amerikai titkosszolgálati játszma elszenvedője (Orbán Viktor).

 

 

Ám kiderült, tudjuk, hogy ez az a bizonyos Pharaon, mert megérkezett az ujjlenyomata. Az persze igaz, hogy személy szerint nem ő vette meg sem a kormányfő Cinege utcai házával szemben lévő ingatlant, sem a volt Postabank székházat, mint ahogy a seregélyesi Zichy-Hadik kastélyt sem. Ő nem, csak a cége, meg az ügyvédje.

 

És vajon kik Pharaon magyar üzleti partnerei? Orbán Viktor veje, Tiborcz István, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (Külügyminisztérium), no meg egy aprócska magyar cég, a MOL.

 

Mindezek ellenére Orbán Viktor szerint – aki személyesen is találkozott Pharaon-nal – a „professzor úr” nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Nem is érti, hogy 1991 óta az FBI hogy nem tud elfogni valakit.

 

Ha a miniszterelnök néha olvasna is, bizonyára tudná, hogy 2006-ban az FBI és az olasz rendőrség rajtaütött Pharaon jachtján, de Pharaon nem volt a hajón. Ezután Jordániában tűnt fel. A jachtot látták görög kikötőben és Bejrut közelében is. És mit tesz isten, augusztusban a horvátországi Split kikötőjében parkolt le a mellé a luxusjacht mellé, amelyen Mészáros Lőrinc töltötte jól megérdemelt szabadságát. De ha már Orbán szerint az FBI ilyen ügyetlen, vajon miért nem sikerült Pharaont elfogni 2015-ben Seregélyesen, ahol egy egész napot töltött és még fényképezkedett is?

 

Ha a miniszterelnök ismerné a jogszabályokat, tudná, hogy az EU definíciója szerint: „A nemzetbiztonság és a közrend fogalma magában foglalja azon eseteket is, amikor a harmadik ország állampolgára a nemzetközi terrorizmust támogató szervezethez tartozik, vagy ilyen szervezetet támogat”.

 

A Carlos elleni nyomozást 1991-ben felfüggesztette a Legfőbb Ügyészség anélkül, hogy tisztázta volna, vajon a magyar hivatalos személyek elősegítették-e Carlos terrorcsoportjának tevékenységét. De legalább Carlost elítélték: életfogytiglant kapott Franciaországban.

 

Vajon Polt Péter mikor rendel el nyomozást annak tisztázására, hogy „a magyar hivatalos személyek elősegítették-e”, hogy Pharaon megússza a rá váró büntetést?

 

(jog-asz.blog.hu)


További hírek

  Ő ilyen, és így önmaga – Erika és Eszter története
2019. 06. 17. 20:17 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Megkezdődött az ukrán gyerekek magyar kormány finanszírozta üdültetése
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  Visszautasította a két életet mentő kapitány, hogy vele népszerűsködjön az újpesti fideszes polgármester
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  A Fidesz, Bige László és a pécsi vállalkozó esete, avagy a mocskos maffia mancsai
2019. 06. 17. 13:12 hirhatar.hu
  Moldova-novella kelt életre – nem fér el a MÁV újonnan rendelt emeletes vonata a kijelölt vonalon
2019. 06. 17. 11:27 hirhatar.hu
  A teknősgyilkosság és a hajléktalangyilkosság tömegpszichózisa
2019. 06. 17. 11:27 hirhatar.hu
  „Besúgórock”, spiclik, elárult szabadság – ennyi maradt 30 év után a „Szabadság Napjából”
2019. 06. 17. 11:27 hirhatar.hu
  Nem akart soha első lenni
2019. 06. 16. 23:19 pecsi-hirhatar.hu
  Orbán Viktor történelmi bűne
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu
  Az Orbán-propaganda úgy döntött, hogy Orbán döntötte meg a rendszert
2019. 06. 16. 12:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport