HÍRHATÁR ONLINE - Részleges napfogyatkozás: macskajaj buli után

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.17.
 Péntek
Ma Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,90 Ft
   CHF árfolyam
   320,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 23. 16:52     


Részleges napfogyatkozás: macskajaj buli után
Október 23-án, budapesti idő szerint 21:44-kor újhold és részleges napfogyatkozás lesz a Skorpió jegyében.

Az eklipsz Magyarországról nem lesz látható, csak Kanada északi vidékein és az Antarktiszon. A Kamcsatka-félsziget és a tőle északra eső területek - Alaszka, Kanada, az USA és Mexikó - lakói kisebb-nagyobb mértékű részleges fázist láthatnak. Az asztrológiában fontos szerepet játszanak a nap- és holdfogyatkozások (Általános hatásaikról bővebben: Sorsfordulók hírnökei).
 
A napfogyatkozások rendkívül intenzív hatású újholdakként fontos szakaszok lezárására és jelentős kezdetekre utalnak egyének és közösségek életében egyaránt. Az élő szervezetekre éppúgy hatást gyakorolnak, mint a gazdasági folyamatokra, időjárásra. Szokatlan természeti jelenségek kísérhetik (pl. erős viharok, földrengések) őket, akárcsak jelentős társadalmi, politikai vagy magánéleti fordulatok.
 
A váratlan vagy sorszerű események a szokásosnál gyakoribbak ilyenkor: egy eklipsz kipöccent bennünket a komfortzónánkból, rákényszerít, hogy kitágítsuk határainkat, új nézeteket tegyünk a magunkévá, új életstílust alakítsunk ki. Az általában már régóta időszerű lépéseket ilyenkor a siker mindenféle garanciája és fogódzók nélkül kell megtennünk. Ennek ellenére a hatások hosszú távon akár pozitívak is lehetnek. A váratlan változások a növekedés és a fejlődés alkalmait is megteremthetik a későbbiekben, bár akkor és ott válsághelyzeteket generálhatnak. 
 
Ez most kétszeresen is érvényes, hiszen a jegyek 0 foka kritikus foknak számít az asztrológiában, a részleges napfogyatkozásra a Skorpió 0 fok 15'-en kerül sor, a Skorpió princípiumot pedig a krízissel, halállal, átalakulással is kapcsolatba hozzák. Sok rejtett dolog is felszínre kerülhet: szerencsés esetben a titkos vágyakat már nem kell véka alá rejteni, de nagyon kínos lelepleződések is előfordulhatnak. Jelzés értékűek az eklipsz előtti és utáni hét eseményei úgy magánéletünkben, mint a nagyvilágban, hiszen nagyobb horderejű folyamatokra és feladatokra utalhatnak.
 
Lényegesek az eklipszet kísérő más bolygóhatások is. Két nap múlva, október 25-én a Merkúr is abbahagyja látszólagos hátrálását, így a hozzá rendelhető elakadt ügyek is mozgásba lendülnek. A levelezés, ügyintézés, információáramlás akadálytalanabbul zajlik, meglepő, akár egyenesen sokkoló hírek is érkezhetnek, melyek azonnali reagálásra kényszerítenek.
 
Két másik váltásra is sor kerül: a Nap közelében álló Vénusz is a Skorpióban van már, a Mars pedig október 26-án a Bakba lép. A Vénusz pozíciója meglehetősen kedvezőtlen, ami a kapcsolatok válságára, érzelmi veszteségre is utalhat, ám ha éppenséggel egy betegesen működő kapcsolat zárul le, az, amit most halálos sorcsapásnak élünk meg, hosszú távon a gondviselés kegyelmének tekinthető. Anyagi veszteségek, károk is valószínűek 
 
A Mars, a cselekvés, önérvényesítés, életerő princípiuma október végétől december 4-ig tartózkodik a megfontolt, hatékony jegyben. Mostani vendégeskedése azonban meglehetősen komorra sikerül, hiszen eközben ura, a Szaturnusz is kvadrátot képez a Jupiterrel. Bár a fényszög nem pontosul be, hatása október végétől szinte egész novemberen át érzékelhető lesz.
 
E bolygók együttes hatása leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor másnaposan, üres zsebbel ébredünk egy hetedhét országra szóló buli után. Kevésbé kedélyesen: most kiderül, mi bizonyul életképesnek az elmúlt időszakban felvillant lehetőségekből. (ld. Őszi előrejelzések). A légvárépítésnek hatalmas lehet az ára: fagyos talajon, mostoha terepviszonyok között építkezni nagyon nehéz. A tévedéseket korrigálni lassú, időigényes, sok lemondással, erőfeszítéssel jár és nem is mindig lehetséges.
 
A hirtelen fellángolásból, különféle ideológiák, propaganda hatására hozott döntéseknek a gyakorlati következményeivel is szembesülni kell: a rossz választásokat követelő gazdasági mélyrepülés, megfélemlítés, diktatúra, rendőrállam megszilárdítása és még sorolhatnánk az analógiákat. Peter Stockinger mundán asztrológus aggályai szerint világviszonylatban növekvő brutalitással kell számolnunk: az ISIS háborús bűneihez hasonló kegyetlenkedések tovább folytatódhatnak, a fegyveres összetűzések - pl. tüntetések vérbe fojtása, terrorcselekmények - sok áldozatot követelnek majd. 
 
Kiss Kati

További hírek

  Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
2021. 09. 17. 02:56 pecsi-hirhatar.hu
  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  10 milliót kapott életműkoncertre, aláírta Zalatnay a „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” brossurát
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Tóth Gabi kiborult: arra kér mindenkit, ne bántsák azért, mert keresztény
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Kiirtotta a családját és önmagát is fejbelőtte egy férfi Dunakeszin
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Kétezer forintos órájában jött Ferenc pápa Budapestre
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  „Csak abban bízhatok, hogy még a Földön megbűnhődnek mindazért, amit az országgal tettek”
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Ferenc pápa hamis Istenről beszélt, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport