HÍRHATÁR ONLINE - Rettenetes gyerekek - 12 évesen fejezi le első áldozatát a dzsihádista fiú

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.25.
 Hétfő
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   349,56 Ft
   CHF árfolyam
   329,87 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 20. 13:50     


Rettenetes gyerekek - 12 évesen fejezi le első áldozatát a dzsihádista fiú
Jóformán ki se látszanak a földből - máris háborús bűnösök. Még ha sikerül is megfékezni a dzsihádista hordák őrjöngését, jó kérdés milyen felnőttek lesznek azokból a gyerekekből, akikkel kivégzéseket nézetnek végig - vagy, ami még rosszabb, arra buzdítják őket, hogy maguk is részt vegyenek bennük.

A BBC egyik, tálibokról forgatott filmjében megkérdezték a képen látható kisfiút, aki Kabultól, az afgán fővárostól nem messze levő Tangi völgyben lakik: mit fog csinálni, ha nagy lesz. Embereket fogok ölni - válaszolta a három évesek bájával a srác.

 

Az afganisztáni gyökerű Al-Kaidánál sokkal radikálisabb ISIS-harcosok gyerekei számára ez a jövő már elkezdődött. Az IÁ-nak elkötelezett apák ugyanis egyenesen büszkék arra, ha csemetéjük levágott fejekkel játszik. Ez azokra a szülőkre is igaz, akik nyugati országokból érkeztek a kalifátusba, így csemetéik is az EU, az Egyesült Államok, Ausztrália vagy Kanada állampolgárai. A szüleikkel ellentétben ezek a gyerekek - életkoruk miatt - büntetőjogilag nem is vonhatók felelősségre.

 

Egy 8 éves koszovói kisfiút pl. a közelmúltban sikerült visszahozni anyjához. A gyereket dzsihádista apja rabolta el és vitte magával Szíriába, ahol öt hónapot töltött. A Kosovo TV által közzétett egyik felvételen a kis Erion Zena dzsihádisták módjára magasba tartott ujjal fényképezkedik egy ismeretlen bácsival. Belegondolni is szörnyű, mi minden ragadhatott még rá a köszönésen kívül a hosszúra nyúlt vakáció alatt.A TLV online TV egyik videója minden ezzel kapcsolatos illúziónkat eloszlatja. Az október 8-án közzétett felvétel főszereplője ugyanis egy 12 éves kisfiú, aki épp most hajtja végre élete első lefejezését. A srác arcán nyoma sincs a döbbenetnek vagy az együttérzésnek, inkább azt a benyomást kelti, mint aki fel szeretne nőni a feladathoz. Persze nem megy neki azonnal, nyiszálja-vagdossa szerencsétlen, még életben levő áldozatát, a felnőttek pedig arra vigyáznak, hogy az még véletlenül se szabadulhasson. A horrorisztikus felvételt csak nagyon erős idegzetűek nézzék meg.

 

Aki azt hiszi, hogy mindezek a szörnyűségek tőlünk több ezer kilométer távolságban, egy háborús övezetben történnek, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint a tévé vagy a számítógép képernyőjének fedezékéből borzongani rajtuk, nagyot téved. EZ A FELVÉTEL a nyugati civilizáció egyik központjában, Torontóban készült.

 

Az egyik mecsetben már a 4-5 éves gyerekeket is az életre nevelik: a radikális imámok játékos formában tanítgatják őket, hogyan is zajlik egy lefejezés. Arról ugyanis szó sincs, hogy csak úgy vaktában nekieshetnének a hitetleneknek, hanem az idevágó szúrákat is el kell recitálni hozzá a Koránból. Hiszen nem holmi gyilkosok ők, csupán elegendő érdemet szeretnének felhalmozni ahhoz, hogy garantáltan a Paradicsomba kerüljenek. A lelkük üdvéről való gondoskodást pedig időben el kell kezdeni.

 

Kiss Kati

 


További hírek

  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
2020. 05. 22. 16:44 bajai-hirhatar.hu
  Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  287 millió forintot kapott Matolcsy bankelnök fiának cége
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  Nemhogy a kormány ígérte 500 ezret, de a szokásos ápolói fizetést sem kapták meg
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  Zsigó egy állami cég ajándékával kampányolt
2020. 05. 22. 13:00 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport