HÍRHATÁR ONLINE - Rettenetes gyerekek - 12 évesen fejezi le első áldozatát a dzsihádista fiú

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.19.
 Csütörtök
Ma Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,65 Ft
   CHF árfolyam
   303,44 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 20. 13:50     


Rettenetes gyerekek - 12 évesen fejezi le első áldozatát a dzsihádista fiú
Jóformán ki se látszanak a földből - máris háborús bűnösök. Még ha sikerül is megfékezni a dzsihádista hordák őrjöngését, jó kérdés milyen felnőttek lesznek azokból a gyerekekből, akikkel kivégzéseket nézetnek végig - vagy, ami még rosszabb, arra buzdítják őket, hogy maguk is részt vegyenek bennük.

A BBC egyik, tálibokról forgatott filmjében megkérdezték a képen látható kisfiút, aki Kabultól, az afgán fővárostól nem messze levő Tangi völgyben lakik: mit fog csinálni, ha nagy lesz. Embereket fogok ölni - válaszolta a három évesek bájával a srác.

 

Az afganisztáni gyökerű Al-Kaidánál sokkal radikálisabb ISIS-harcosok gyerekei számára ez a jövő már elkezdődött. Az IÁ-nak elkötelezett apák ugyanis egyenesen büszkék arra, ha csemetéjük levágott fejekkel játszik. Ez azokra a szülőkre is igaz, akik nyugati országokból érkeztek a kalifátusba, így csemetéik is az EU, az Egyesült Államok, Ausztrália vagy Kanada állampolgárai. A szüleikkel ellentétben ezek a gyerekek - életkoruk miatt - büntetőjogilag nem is vonhatók felelősségre.

 

Egy 8 éves koszovói kisfiút pl. a közelmúltban sikerült visszahozni anyjához. A gyereket dzsihádista apja rabolta el és vitte magával Szíriába, ahol öt hónapot töltött. A Kosovo TV által közzétett egyik felvételen a kis Erion Zena dzsihádisták módjára magasba tartott ujjal fényképezkedik egy ismeretlen bácsival. Belegondolni is szörnyű, mi minden ragadhatott még rá a köszönésen kívül a hosszúra nyúlt vakáció alatt.A TLV online TV egyik videója minden ezzel kapcsolatos illúziónkat eloszlatja. Az október 8-án közzétett felvétel főszereplője ugyanis egy 12 éves kisfiú, aki épp most hajtja végre élete első lefejezését. A srác arcán nyoma sincs a döbbenetnek vagy az együttérzésnek, inkább azt a benyomást kelti, mint aki fel szeretne nőni a feladathoz. Persze nem megy neki azonnal, nyiszálja-vagdossa szerencsétlen, még életben levő áldozatát, a felnőttek pedig arra vigyáznak, hogy az még véletlenül se szabadulhasson. A horrorisztikus felvételt csak nagyon erős idegzetűek nézzék meg.

 

Aki azt hiszi, hogy mindezek a szörnyűségek tőlünk több ezer kilométer távolságban, egy háborús övezetben történnek, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint a tévé vagy a számítógép képernyőjének fedezékéből borzongani rajtuk, nagyot téved. EZ A FELVÉTEL a nyugati civilizáció egyik központjában, Torontóban készült.

 

Az egyik mecsetben már a 4-5 éves gyerekeket is az életre nevelik: a radikális imámok játékos formában tanítgatják őket, hogyan is zajlik egy lefejezés. Arról ugyanis szó sincs, hogy csak úgy vaktában nekieshetnének a hitetleneknek, hanem az idevágó szúrákat is el kell recitálni hozzá a Koránból. Hiszen nem holmi gyilkosok ők, csupán elegendő érdemet szeretnének felhalmozni ahhoz, hogy garantáltan a Paradicsomba kerüljenek. A lelkük üdvéről való gondoskodást pedig időben el kell kezdeni.

 

Kiss Kati

 


További hírek

  Újra a lecsó körül forog a hétvége Gyömrőn
2019. 09. 19. 12:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Színházak éjszakája Kecskeméten
2019. 09. 19. 12:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Októberben, a megyében is újra vakcinázzák veszettség ellen a rókákat
2019. 09. 19. 11:53 szegedi-hirhatar.hu
  Továbbra se tudni, honnan vannak Fercsák milliói
2019. 09. 19. 09:17 bajai-hirhatar.hu
  Kecskeméti anyakönyvi hírek: 37. hét/2019
2019. 09. 19. 08:16 kecskemeti-hirhatar.hu
  Újabb források az Erasmus+-ra
2019. 09. 19. 01:23 pecsi-hirhatar.hu
  Szerdán négy vonat nem indult el, mert nem volt mozdonyvezetője
2019. 09. 19. 00:11 kecskemeti-hirhatar.hu
  Új ovi-sportpályát avattak Szegeden, egyszerre hármat
2019. 09. 18. 22:07 szegedi-hirhatar.hu
  Helyére került a sólyapálya a Partfürdőn
2019. 09. 18. 21:53 szegedi-hirhatar.hu
  Rangos sportversenynek ad otthont Gyömrő
2019. 09. 18. 21:48 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport