HÍRHATÁR ONLINE - Rúzsa Magdi és a plágiumvád

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.16.
 Kedd
Ma Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,05 Ft
   CHF árfolyam
   404,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 04. 23. 10:30     


Rúzsa Magdi és a plágiumvád
Cicaharc, avagy R. Magdolna VALÓS személyisége, avagy mi rejlik a Nagy Magyar Anya image mögött?, avagy Mit nem bír el Jézus neve? – válasszatok címet! - Bálint Natália fb-jegyzete.

Megtanultam a hála érzésével élni. Minden pillanatban megtalálom rá az okot. Persze könnyebb, ha nem kell keresni. Most pl. afölött érzek múlhatatlan hálát, hogy ma (és nem tegnap) értesültem arról, ami H. Julianna és R. Magdolna tehetségkutatós celebek között zajlik. Mert ma már itt vagyok Németországban, visszajöttem, és ez már nem az én valóságom. Legalábbis ezzel áltatom magam. Persze ha nem lenne az enyém, nem is foglalkoznék vele. No de amiért a politika mocsara után ebben is szükségét érzem megmártózni, az egyetlen aspektus, mégpedig a legszélesebb, amiről eddig nem nagyon láttam elemző írást. Vágjunk is bele!

 

H. Juliannáról eddig nem tudtam, R. Magdolnáról hallottam persze. De nem azért hallottam, mert R. Magdolna jobban énekel, hanem mert ő hamarabb volt ott, ahol H. Julianna már a sok századik volt. R. Magdolna a második megaszart nyerte, H. Julianna meg a nyócvannyócadik x-faktort, UPDATE: második lett, részletkérdés.

 

Most azon megy a hiszti, hogy R. Magdolna "plagizálta" H. Julianna klipjét. Megpróbáltam meghallgatni mindkettőt. Az első percig bírtam. Nem csak azért, mert H. Julianna egy Tesco gazdaságos Tóth Gabiként affektál és "énekel", valamint képes a szó közepén, a rag előtt levegőt venni, az alkotásában pedig több a nemi vonatkozású trágár szó, mint ami az én számat hagyta el, amikor feltörték a 12 éven át épített, 47 ezres Fb- és az amúgy alig használt, de mégiscsak 14 ezer követős instaoldalaimat. Amelyeken mellesleg többszöröse a követők száma, mint H. Juliannának, aki úgy képes elérni a totális érdektelenséget, hogy bizonyára vele voltak tele a médiumok, amikor főműsoridőben a legnézettebb kereskedelmi csatorna képernyőjén vett részt abban a hazugságban, amely őt és a hozzá hasonlókat igyekszik művészeknek beállítani.

 

A dala minősíthetetlen, mondanivalója nincs, alpári, primitív, ahogy a hölgy előadásmódja is nélkülöz minden minőséget és szakmai tudást. Az, hogy ő nem maradt a falusi diszkó vagy kocsma karaokeversenyének lelkes amatőrei között, nem az ő hibája, hanem azokéi, akik lecserélték rá a "bohócnak" és "ripacsnak" bélyegzett szín- és zeneművészeket, akiket még az országból is elüldöztek. (Apropó, a mai és a holnapi Miststück Stuttgartban egy kollégám betegsége miatt sajnos elmarad. Májusban játsszuk újra.)

 

R. Magdolna más tészta. A határontúli szülésznő feltörését Presser Gábornak köszönhetjük, fennmaradását meg a Fidesznek. R. Magdolna semmivel sem jobb előadó, mint a top tízes (élőshow-s) megaszarok fele, pl. Szabó Eszter, akire már ugye nem is emlékszel, pedig hát ő tényleg és nagyon jól énekelt, és intelligens, kedves ember benyomását keltette, bennem legalábbis.

 

R. Magdolna először Presser Gábornak tetszett meg, majd hajlandó volt már a 2010-es választásokkor odaállni a Fidesz mellé, garantálva ezzel elsüllyeszthetetlenségét. R. Magdolna posztjait Hoppál Péter szívecskézi. R. Magdolna hármasikreket szült a hazának. R. Magdolna hetero, magát kereszténynek mondja, Jézusra hivatkozott most is, amikor gépágyú típusú szektáját a szeretet nevében nekiugrasztotta H. Juliannának, amiért H. Julianna szóvá merte tenni, hogy az alkotók nem voltak túl kreatívak R. Magdolna klipjének készítésekor. Mint amikor ugyanazt a házat megépíti ugyanaz az építész, ugyanabban az utcában, csak más színűre festik a falat, meg máshova ültetik a fákat a kertben. De mindkét megrendelőnek egyedi tervet ígért, és mindkét esetben felvette a pénzt.

 

Természetesen a klip nem plágium, mert szerintem R. Magdolnának fogalma sem volt arról, hogy H. Julianna kijött ezzel a minősíthetetlen művel. Az alkotók voltak azok, akik kétszer adták el ugyanazt a koncepciót, ugyanazt a világítást, ugyanazt a vágási technikát, ugyanazt a helyszínt. R. Magdolna válaszolhatott volna azzal, hogy hát nem tehet róla, sajnálja, elrendezi, de akkor kiderült volna, hogy csak egójának simogatása miatt szerepel forgatókönyvíróként a stáblistában, miközben hát no...

 

R. Magdolna dalának a címe inkább a plágium, az Elmegyek ugyanis Máté Péter dala volt és lesz, és csak az nem tartja ezt tiszteletben, aki 1. Máté Péter sikerén akar építkezni, és azt elérni, hogy aki az Elmegyeket keresi, az ő dalát találja, 2. önmagát Máté Péterrel egyenrangú művésznek tartja. R. Magdolna "korszakos" dalának "rím"párjai a mű minőségét is tükrözik: gyors-sors, rád-láz, már-várj, imát-nyomát. A klip ezredleges. Általa homogén lesz az audiovizuális élmény: ugyanolyan szar a kép is, mint az, amit aláfest. Vagy fordítva. Ezzel szemben Máté Péter pl. olyan szavakat használt a Hazámban, mint "ívfény gyöngysor"... Hol van ehhez R. Magdolna kínrímes borzalma? Vagy az Elmegyekben a "néma víztükör", igaz, annak a szövegét S. Nagy István írta, de a lényeg változatlan.

 

Valójában ez az egész cicaharc iszonyatosan szomorú. R. Magdolnát szalonképesebbnek hittem eggyel, mint T. Gabriellát, de a mostani passzív-agresszív, gyűlölködő nyilatkozata és azok után, hogy félmillió követőjét ráuszította H. Julianna 12 ezres (Fb), 10 ezres (insta), 4 ezres (YouTube) platformjaira, nem vállalta a felelősséget azért, ami az ő neve alatt jött ki, világosan látszik, hogy ő is csak egy báb. Báb, mert nincs joga számonkérni a klipjének koncepcióját neki IS eladó bandát, hogy mi volt ez. R. Magdolna is egy zeneipari (mellék)termék. Ennek nincs köze az ő létező vagy nemlétező hangi adottságaihoz, kecskevibrátójához, képzetlenségéhez, vagy H. Juliannához, aki ezután pont úgy fog eltűnni, ahogyan a tehetségkutatós 3-4 száz hullócsillag mindegyike, aki nem áll be a NER mellé, és akinek szerepe pillanatnyi, illetve koncepciózus, ti. a minőségi művészek ellehetetlenítése, megnyomorítása, a zeneművészet színvonalának züllesztése, ezáltal a kritikai gondolkodás és a minőségi szórakozás általi lelki gyógyulás megszüntetése, a nép elbutításra, mentális nyomorba taszítása. Igen, ez tudatos.

 

Ennek ahhoz van leginkább köze, hogy R. Magdolna hajlandó a pedofil- és pszichopatasimogató, szintén NER-celeb, csak más műfajban kártékonykodó Böjte Csabáról annak botránya közepén nyaloncposztot írni, vagy nem, hajlandó-e Szíjjártó Péterrel és Kocsis Mátéval lelkesen pózolni, vagy nem. Ő hajlandó. És ezért hiába neki nincs igaza, H. Juliannát gyalázzák szét az ő szektájának tagjai, miközben itt H. Julianna az áldozat. De hát Magyarországon ez már csak így megy...


További hírek

  Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
2024. 04. 15. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu
  Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
2024. 04. 13. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Április 11. a Parkinson betegek világnapja
2024. 04. 11. 22:55 pecsi-hirhatar.hu
  A falpanelek használatának 3 előnye
2024. 04. 11. 17:14 fovarosi-hirhatar.hu
  Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
2024. 04. 11. 17:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  A versek veszik birtokba a várost
2024. 04. 09. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport