HÍRHATÁR ONLINE - Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kikelt a „rabszolga” törvény ellen

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.05.23.
 Csütörtök
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,78 Ft
   CHF árfolyam
   290,67 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 11. 28. 10:26     


Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kikelt a „rabszolga” törvény ellen
Az ex-LMP-s, immár független képviselő tegnap késő este a parlamentben a „rabszolga” törvénytervezettnek nevezett vita során többször figyelmeztette Kósa Lajost, hogy ne a laptopját nézze meg telefonálgasson, hanem figyeljen az éppen felszólaló képviselőtársára.

Szél teljesen elfogadhatatlannak tartja, hogy a munkáltatók a jelenlegi éves szinten 250 túlóráztatási lehetőségét a jövőben 400 órányira emelnék fel úgy, hogy a mostani egyéves elszámolási terminust három éves időszakra tolnák ki.

 

A két Fideszes képviselő, Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf által benyújtott egyéni indítvánnyal kapcsolatban Szél több dolgot is erősen kritizált. Először azt tette szóvá, hogy összesen öt Fideszes ül a teremben, ráadásul a másik beterjesztő, Szilágyi, meg sem jelent az általa is beterjesztett törvénymódosítás vitáján.

 

Szél szerint már így is sokat dolgoznak a magyar emberek és, ha megemelik a túlórakeretet, még jobban ki lesznek szolgáltatva a munkáltatóknak és még inkább károsodhat az egészségük.

 

A képviselőasszony arra is rámutatott, hogy nem csak keveset keresnek általában a magyar dolgozók, hanem alig marad idejük a családjukkal találkozni, a gyermekeikkel foglalkozni. Szerinte ma napi hét perc idő jut egy szülőnek egy gyermekére. A túlóráztatási lehetőség aránytalan elosztású és jelentős emelésével még inkább a dolgozók egészsége romolhat, és a családok együtt tölthető idejének drasztikus csökkenéséhez vezethet. Azt is kiemelte, hogy hiába hivatkoznak a törvénymódosítás beterjesztésében a kollektív szerződésre, azt mindenki jól tudja, hogy a munkáltató és a munkavállaló érdekérvényesítő képessége nem azonos, utóbbié gyakorlatilag nulla.

 

Felhívta a figyelmet, hogy véleménye szerint lassan a kormánypártra szavazók nagy többsége is felismeri, hogy részére az ilyen és ehhez hasonló törvények nem jók, képletesen fogalmazva „Nem ezt a mozit akarják nézni, nem erre fizettek be”.

 

 

Végül úgy foglalta össze felháborodott hozzászólását, hogy „Kósa úr ön megint ordas nagyot hazudott” utalva a kormánypártok választási ígéretei és a mára kialakult helyzet közötti igen jelentős különbségre.

 

 Éjféltájt Szél Bernadett a következőket írta a közösségi oldalán.

 

„Demeter, Bangóné, Szél — ebben a sorrendben zárt ki minket Lezsák Sándor a vitából majd utánam lezárta a vitát anélkül, hogy számos ellenzéki képviselőt beszélni engedett volna.

 

Mindenkinek köszönöm, hogy éjjelbe nyúlóan velünk volt, figyelte a munkánkat — vagyis azt, amennyit hagytak belőle elvégezni. A kormány direkt dugta el a vitát esti és éjjeli órákra, mert tartalmilag is botrányos a javaslat, de az is botrány, ahogy le akart velünk számolni a levezető elnök. De nem hagyjuk annyiban, egyeztetnünk és lépnünk kell, és ha itthon nem kapunk jogorvoslatot, meglátásom szerint a strasbourgi bíróságig nem szabad megállni. Hamarosan indulok az ATV Startba, ott minden bizonnyal lesz szó erről a fontos éjszakáról, amikor a rabszolgatörvény vitájában elnöki túlkapások segítségével a Fidesz elhallgattatta az ellenzéket.”

 

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett fb. oldala

 


További hírek

  Szabad gravitáció
2019. 05. 22. 21:43 pecsi-hirhatar.hu
  Közösségi múzeum cím a JPM-nek
2019. 05. 22. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  Fehér oroszlánkölyök született a Vadasparkban
2019. 05. 22. 21:23 szegedi-hirhatar.hu
  Görkori park épülhet Szegeden
2019. 05. 22. 21:16 szegedi-hirhatar.hu
  Hamarosan megint lehet szociális bérlakásokra pályázni
2019. 05. 22. 21:02 szegedi-hirhatar.hu
  Az emberi jogok megsértése miatt elmarasztalták az Orbán-kormányt
2019. 05. 22. 17:39 hirhatar.hu
  Végleges: betiltotta az EU az egyszer használatos műanyagokat
2019. 05. 22. 17:39 hirhatar.hu
  A szakács, a tolvaj, a feleség és a szerelője
2019. 05. 22. 17:39 hirhatar.hu
  Miben bíznak...?
2019. 05. 22. 14:01 hirhatar.hu
  Papír Bambik jótékony célra
2019. 05. 22. 14:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport