HÍRHATÁR ONLINE - Találkozás az ellenséggel

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2017.07.28.
 Péntek
Ma Szabolcs napja van.
Holnap Márta napja lesz.
   EUR árfolyam
   305,37 Ft
   CHF árfolyam
   268,58 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 05. 27. 17:00     


Találkozás az ellenséggel
Egy valószínűtlen, de azért nem teljességgel elképzelhetetlen helyzet. Találkozol azzal az emberrel, aki betört a házadba, kifosztott, a feleségedet megerőszakolta, a gyerekedet úgy összeverte, hogy azóta is kórházban van, végül a házat is felgyújtotta… és akkor te azt mondod neki, hogy maga a múltkor nem viselkedett túl udvariasan.

Mit gondolnánk az áldozatról, miért beszélt így? Félt? Nem találta a megfelelő szavakat? Netán nem is bánta, hogy tönkretették az életét? 
 
Szóval miért beszélt így Hiller István Gulyás Gergellyel, amikor tegnap este leállt vele vitatkozni az ATV-ben? Az országot ért tragédiát miért jelentéktelenítette el ezzel a megállapítással? „Maguk nem kiterjesztették a magyar demokráciát, hanem szűkítették.”
 
Szűkítették?
 
Magyarországon tehát a demokrácia csak így egyszerűen le van szűkítve. És mennyivel? Egy törvény „szűkült le”? Tíz? Száz? Nem esetleg inkább ötszáz? Na és lehet sztrájkolni? Lehet népszavazni? Lehet az egész országban mindenhol ellenzéki rádiót hallgatni? Lehet a kormány vagy a kormánypárt valamelyik tagját sikerrel perelni? Lehetséges Orbán Viktor családján és érdekkörén kívül másnak is közbeszerzési pályázatot nyerni? Lehetséges a miniszterelnök terveit, szándékait a demokráciák szokásos eszközeivel visszafogni? Mondjuk azért, hogy ne költözhessen többszáz milliárdért a Várba? Hogy ne véreztesse ki az országot újabb és újabb értelmetlen sportlétesítményekkel? Tehetünk-e bármit is az ellen, hogy ne vásároltathassa fel az ország összes vidéki újságját és ne tehesse tönkre azokat, amelyek megpróbálják korlátozni a hatalmát? Megakadályozhatjuk-e abban, hogy ne titkosíttathasson bármit, amit a nép elől el akar rejteni? És egyáltalán, hogy ne uralkodhasson úgy, mint Dzsingisz kán. 
 
De akkor a CEU-ról vitázó Hiller István miért beszélt mégis úgy, mint aki fél, vagy nem találja a megfelelő szavakat, vagy mint akinek ez az egész nem is olyan fontos? Minek prédikált Gulyásnak a tudás fontosságáról, és miért igyekezett, akár egy tehetetlen szülő, szegény kis frakcióvezető-helyettes lelkére hatni: „az életben egyszer próbálják meg beismerni, hogy rosszul döntöttek… ahelyett, hogy vádiratnak alkalmas tények tömegével semmisítette volna meg.
 
Gulyás egy sima modorú bűnöző, nem mellesleg az életünket tönkretevő illiberális alkotmány egyik kidolgozója. Elmehetett volna egy ügyvédi irodába válópereket, gyerektartási ügyeket intézni, ehelyett szakértelmét egy olyan bűnözői csoportnak ajánlotta fel, amely életveszélyesen sérti nemzeti érdekeinket. Ő nem egy háborúzó hadsereg parancsot teljesítő tisztje, hanem békében, demokráciában elkövetett bűntettek százainak készséges résztvevője. 
Jogunk van ítélkezni felettük, és kötelességünk is. Hillernek is ezt kellett volna tennie, és nem hálálkodnia, amiért Gulyás egyáltalán leült mellé. De a párttársaihoz hasonlóan ő is fél, és igazából egyiket sem érdekli már ez az egész.
 
Ja, és persze pont ettől olyan keresett interjúalanyok.
 
Bruck András

További hírek

  DK: “Nincs láb, nincs metró?"
2017. 07. 28. 14:36 debreceni-hirhatar.hu
  Liberálisok: Az Orbán-kormány kivételezik az egyházi iskolákkal
2017. 07. 28. 14:29 debreceni-hirhatar.hu
  Az LMP is gyűjt aláírást az állami vezetők bérplafonja érdekében
2017. 07. 28. 14:19 debreceni-hirhatar.hu
  Molnár Zsolt: állok bármilyen vizsgálat elé
2017. 07. 28. 14:15 debreceni-hirhatar.hu
  A Fidesz bocsánatkérésre szólítja fel Vona Gábort
2017. 07. 28. 14:10 debreceni-hirhatar.hu
  Tarlós István a T-Systems német tulajdonosától vár magyarázatot
2017. 07. 28. 14:04 debreceni-hirhatar.hu
  Szabadon választhatóvá válnak az áram- és víziközmű-csatlakozási munkák kivitelezői
2017. 07. 28. 12:26 gyomroi-hirhatar.hu
  Vizes VB:Úszás-Hosszú Katinka újabb érem
2017. 07. 28. 10:56 pecsi-hirhatar.hu
  Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Görögország 7:5
2017. 07. 28. 10:36 pecsi-hirhatar.hu
  Pénteken lesz a Strandok Éjszakája Kecskeméten
2017. 07. 28. 06:13 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport