HÍRHATÁR ONLINE - Találkozás az ellenséggel

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.02.20.
 Kedd
Ma Álmos napja van.
Holnap Eleonóra napja lesz.
   EUR árfolyam
   311,86 Ft
   CHF árfolyam
   270,49 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 05. 27. 17:00     


Találkozás az ellenséggel
Egy valószínűtlen, de azért nem teljességgel elképzelhetetlen helyzet. Találkozol azzal az emberrel, aki betört a házadba, kifosztott, a feleségedet megerőszakolta, a gyerekedet úgy összeverte, hogy azóta is kórházban van, végül a házat is felgyújtotta… és akkor te azt mondod neki, hogy maga a múltkor nem viselkedett túl udvariasan.

Mit gondolnánk az áldozatról, miért beszélt így? Félt? Nem találta a megfelelő szavakat? Netán nem is bánta, hogy tönkretették az életét? 
 
Szóval miért beszélt így Hiller István Gulyás Gergellyel, amikor tegnap este leállt vele vitatkozni az ATV-ben? Az országot ért tragédiát miért jelentéktelenítette el ezzel a megállapítással? „Maguk nem kiterjesztették a magyar demokráciát, hanem szűkítették.”
 
Szűkítették?
 
Magyarországon tehát a demokrácia csak így egyszerűen le van szűkítve. És mennyivel? Egy törvény „szűkült le”? Tíz? Száz? Nem esetleg inkább ötszáz? Na és lehet sztrájkolni? Lehet népszavazni? Lehet az egész országban mindenhol ellenzéki rádiót hallgatni? Lehet a kormány vagy a kormánypárt valamelyik tagját sikerrel perelni? Lehetséges Orbán Viktor családján és érdekkörén kívül másnak is közbeszerzési pályázatot nyerni? Lehetséges a miniszterelnök terveit, szándékait a demokráciák szokásos eszközeivel visszafogni? Mondjuk azért, hogy ne költözhessen többszáz milliárdért a Várba? Hogy ne véreztesse ki az országot újabb és újabb értelmetlen sportlétesítményekkel? Tehetünk-e bármit is az ellen, hogy ne vásároltathassa fel az ország összes vidéki újságját és ne tehesse tönkre azokat, amelyek megpróbálják korlátozni a hatalmát? Megakadályozhatjuk-e abban, hogy ne titkosíttathasson bármit, amit a nép elől el akar rejteni? És egyáltalán, hogy ne uralkodhasson úgy, mint Dzsingisz kán. 
 
De akkor a CEU-ról vitázó Hiller István miért beszélt mégis úgy, mint aki fél, vagy nem találja a megfelelő szavakat, vagy mint akinek ez az egész nem is olyan fontos? Minek prédikált Gulyásnak a tudás fontosságáról, és miért igyekezett, akár egy tehetetlen szülő, szegény kis frakcióvezető-helyettes lelkére hatni: „az életben egyszer próbálják meg beismerni, hogy rosszul döntöttek… ahelyett, hogy vádiratnak alkalmas tények tömegével semmisítette volna meg.
 
Gulyás egy sima modorú bűnöző, nem mellesleg az életünket tönkretevő illiberális alkotmány egyik kidolgozója. Elmehetett volna egy ügyvédi irodába válópereket, gyerektartási ügyeket intézni, ehelyett szakértelmét egy olyan bűnözői csoportnak ajánlotta fel, amely életveszélyesen sérti nemzeti érdekeinket. Ő nem egy háborúzó hadsereg parancsot teljesítő tisztje, hanem békében, demokráciában elkövetett bűntettek százainak készséges résztvevője. 
Jogunk van ítélkezni felettük, és kötelességünk is. Hillernek is ezt kellett volna tennie, és nem hálálkodnia, amiért Gulyás egyáltalán leült mellé. De a párttársaihoz hasonlóan ő is fél, és igazából egyiket sem érdekli már ez az egész.
 
Ja, és persze pont ettől olyan keresett interjúalanyok.
 
Bruck András

További hírek

  Európát védi Orbán kerítése: 53 menekült próbálkozott az elmúlt héten átjutni
2018. 02. 20. 16:00 hirhatar.hu
  Teletál: Több mint öt tonna szennyezett termék egy étel-futárszolgálatnál
2018. 02. 20. 14:53 hirhatar.hu
  Már csak három hónap…
2018. 02. 20. 13:59 pecsi-hirhatar.hu
  Gyurcsány egyelőre egymilliót nyert Deutschtól
2018. 02. 20. 13:04 hirhatar.hu
  A tomboló télben négy gyermekkel raknának utcára egy családot Kunszentmiklóson
2018. 02. 20. 12:48 hirhatar.hu
  Gyertyagyújtással emlékeznek a tűzijáték áldozataira Gyömrőn
2018. 02. 20. 12:05 gyomroi-hirhatar.hu
  Uniós oltalmat kapott a monori bor
2018. 02. 19. 20:33 gyomroi-hirhatar.hu
  Újabb üzemanyagár-csökkenés következik szerdán
2018. 02. 19. 20:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Zugló segít a nyugdíjasoknak
2018. 02. 19. 19:23 14keruleti-hirhatar.hu
  Hiába dobálja a százmilliárdokat a szavazatokért, Orbán leváltható - lenne
2018. 02. 19. 18:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport