HÍRHATÁR ONLINE - Teljes holdfogyatkozás - mit hoz az életünkbe?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.16.
 Kedd
Ma Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,05 Ft
   CHF árfolyam
   404,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 08. 14:23     


Teljes holdfogyatkozás - mit hoz az életünkbe?
A 2014. október 8-i teljes holdfogyatkozás a második egy nagyon ritka eklipsz sorozatból. Az elkövetkező másfél év alatt egymás után négy teljes holdfogyatkozásra, "vérhold" tetrádjára kerül sor. Az elmúlt 500 évben csak háromszor észleltek ilyen égi jelenséget.

A hátborzongató "vérhold" elnevezés onnan származik, hogy teljes holdfogyatkozás alkalmából a Holdkorong vörös fényben világít, A Föld takarásába került égitest látványát ugyanis elszínezik a bolygónk légkörében található porszemcsék és egyéb szennyeződések. A jelenlegi eklipsz csak a Csendes-óceán területeiről, illetve Ausztrália, Ázsia keleti feléről, Észak-Amerika nyugati feléről lesz látható. Jóllehet Európából - így Magyarországról sem figyelhető meg, asztrológiai hatása érzékelhető lesz. 
 
Bár az októberi “vérhold” hatásai nem annyira súlyosak, mint az április 15-i (Apokalipszis most?), jónéhány kellemetlen meglepetést tartogathat. A teljesség fázisa magyar idő szerint 10:56-kor kezdődik, a fogyatkozás 58 percen át hat, így az asztrológiai hagyomány értelmében kb. egy hónapon keresztül érezteti a hatását (persze, akik ez idő tájt ünneplik születésnapjukat, mint pl. az október 7-én született Vlagyimir Putyin, Holdjukra, személyi bolygójukra, ascendensükre esik, Kosban, Bakban vagy Rákban vannak bolygóik, sokkal hosszabb távú változásokat élnek át) 
 
Az október 8-i teljes holdfogyatkozás az én (Kos) és mások (Mérleg) tengely mentén jön létre, még inkább fókuszba helyezve a kapcsolatokat, beleértve a nemzetközieket is. A holdfogyatkozás képletben nagyon erőteljes hatások érvényesülnek.
 
A radikális változások valószínűleg társas viszonyainkat és pénzügyeinket érintik majd, szakításokat és egymásra találásokat, nagy nyereséget, de sokkal valószínűbben nagy padlófogást eredményező üzletek, befektetések valószínűsíthetők. Az Uránusszal együtt álló Hold hatására szokatlan barátok és ügyek jelenhetnek meg a semmiből, váratlan találkozások kavarják fel érzelmi életünket. Más témákkal kapcsolatban is jó, ha felkészülünk a meglepetésekre. Felelevenedhetnek a 2012-es Pluto–Uránusz kvadrát témái is. A hóbortos ötletek, a lehetőségek túlértékelése, a társulások elhamarkodott felbontása további veszteségeket eredményezhet.
 
A tavasszal ható Nagy Kereszttel ellentétben most a Mars, a Jupiter és az Uránusz közötti nagy trigon valamelyest ellensúlyozza a destruktív hatásokat. Tehát kezdeményezőkészséggel, kreativitással, egészséges kockázatvállalással…és némi szerencsével a legjobbat is kihozhatjuk a legkedvezőtlenebb feltételekből, az esetleges hibákat jóvátehetjük. Ennek azonban a fordítottja is igaz lehet: a könnyelműség, a kalandvágy, a rövid távban gondolkodás, felelősségérzet hiánya, a fanatizmus, az elvakult indulatok katasztrófákhoz vezethetnek. A nagy trigonok ugyanis nem csupán jót jelentenek, tüzes jegyben, egy eklipsszel kombinálódva úgy egyéni, mint közösségi szinten pusztító erejű tűzvészt is okozhatnak.
 
Az asztrológusok világszerte egyetértenek abban, hogy a jelenlegi egy meglehetősen veszélyes hatású eklipsz, amely járványok robbanásszerű elterjedését, erőszakot, kegyetlenkedést jelezhet. A német Peter Stockinger szerint az események elsősorban Oroszországot, Kínát, Thaiföldet, Laost érinthetik. Figyelemreméltó, hogy a bejegyzést jóval a hongkongi események és az ebola Európában való megjelenése előtt írta.
 
Bár az országok és vezetőik ügyeivel foglalkozó mundán asztrológia szerint egy államfő Napja környékén végbemenő fogyatkozás az illető bukását is eredményezheti, nem valószínű, hogy a jelenlegi, Putyin születésnapja környékén bekövetkezett eklipsz ilyesmit jelezne. Egész évben számíthat azonban egészségi problémákra, le kell majd valószínűleg mondania néhány grandiózus tervről. Népszerűsége, támogatottsága csökkenni fog, pozícióját pedig csak olyan intézkedések révén szilárdíthatja meg, amelyekért hosszabb távon ő is, Oroszország is nagy árat fizethet.
 
Kiss Kati
 

További hírek

  Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
2024. 04. 15. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu
  Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
2024. 04. 13. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Április 11. a Parkinson betegek világnapja
2024. 04. 11. 22:55 pecsi-hirhatar.hu
  A falpanelek használatának 3 előnye
2024. 04. 11. 17:14 fovarosi-hirhatar.hu
  Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
2024. 04. 11. 17:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  A versek veszik birtokba a várost
2024. 04. 09. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport