HÍRHATÁR ONLINE - Újabb lefejezés: tragikus, elgondolkoztató videok

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.19.
 Csütörtök
Ma Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,65 Ft
   CHF árfolyam
   303,44 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 25. 12:41     


Újabb lefejezés: tragikus, elgondolkoztató videok
Nap mint nap újabb felvételek látnak napvilágot az ISIS rémtetteiről, fanatizált követőikről és otthon maradt hozzátartozóikról. Nem kérdés, az Iszlám Állam terror-uralmának gátat kell vetni. De kik tehetnek még arról, hogy idáig fajult a helyzet?

Újabb európait,ezúttal egy francia állampolgárt fejezett le az ISIS. Herve Gourdel szabadságát töltötte az algériai hegyek között. Az 55 éves turistát egy Jund al - Klilafa nevű, az ISIS-hez tartozó csoport rabolta el néhány napja. A terroristák egy, a korábban meggyilkolt túszok (James Foley, Steven Sotloff, David Haines) halálát megelőző fenyegető videokhoz hasonló felvételt is készítettek, melyben arra kényszerítették áldozatukat, hogy megüzenje: amennyiben Franciaország nem szünteti be az ISIS elleni légicsapásokat, 24 órán belül kivégzik. A határidő letelte után napvilágot is látott a Foley-ék lefejezéséhez hasonló felvétel. Francois Hollande francia elnök elítélte e gyilkosságot, de azt is hozzátette, a zsarolás ellenére Franciaország továbbra is kiveszi részét az ISIS elleni légitámadásokból.

 

Ezzel a videoval nagyjából egy időben került nyilvánosságra egy másik felvétel is, melynek tanúsága szerint egyes francia állampolgárságú nők továbbra is úgy tartják, hogy a dzsihádisták kegyetlenkedéséről szóló nyugati hírek erősen túloznak. Egy szíriai diáklány élete kockáztatásával filmezi, rejtett kamerával, hogyan is telnek a mindennapok az ISIS által megszállt Rakkában. A France 2-n levetített felvétel egy internet- kávézót is bemutat, amelyben a messze földre szakadt lányok-asszonyok igyekeznek megnyugtatni szeretteiket: semmi bajuk, remekül érzik magukat, fele sem igaz annak, amit a nyugati tömegtájékoztatás állít az Iszlám Államról. "Megmondom feketén -. fehéren: eszem ágába sincs hazajönni. Nem azért vállaltam ekkora kockázatot, hogy most visszamenjek Franciaországba. "- üzeni egy nő az anyjának a felvételen. Szakértők szerint mintegy 150 francia állampolgárságú nő tartózkodik pillanatnyilag az Iszlám Állam területén, akik férjeiket vagy vőlegényeiket követték a veszélyes kalandba.

 

Egy másik videon egy Nagy-Britanniában élő édesanya nyilatkozik a Daily Telegraphnak, akinek 19 éves fia az Aleppo elleni légicsapások során halt meg, Ibrahim Kamara, dzsihádista nevén Khalil al - Britani szüleinek fogalmuk sem volt, mire készül a fiuk. Bár jó kérdés, hogy maradhat titokban egy egész család egy ennyi idős srác személyiségváltozása, ami végül a tragikus utazáshoz vezetett, a gyászoló Khadijah Kamara legalább ennyire aktuális kérdéseket vetett fel:

 

 

Mint elmondta, sem fia szökését Szíriába, sem halálát nem tudja feldolgozni. De az is hihetetlen számára, hogy annyira könnyen utazhattak be az országba, az angliai reptéren senkinek sem tűnt fel a csapat siheder, sem pedig, hogy a fiú 15 éves öccse útlevelét használta, aki még csak nem is hasonlított rá. "Engem, amikor idejöttem Afrikából, a lehető legtüzetesebben átvizsgáltak"- tűnődött keserűen a 35 éves asszony.

 

kiss

fotó: Reuters


További hírek

  Újra a lecsó körül forog a hétvége Gyömrőn
2019. 09. 19. 12:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Színházak éjszakája Kecskeméten
2019. 09. 19. 12:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Októberben, a megyében is újra vakcinázzák veszettség ellen a rókákat
2019. 09. 19. 11:53 szegedi-hirhatar.hu
  Továbbra se tudni, honnan vannak Fercsák milliói
2019. 09. 19. 09:17 bajai-hirhatar.hu
  Kecskeméti anyakönyvi hírek: 37. hét/2019
2019. 09. 19. 08:16 kecskemeti-hirhatar.hu
  Újabb források az Erasmus+-ra
2019. 09. 19. 01:23 pecsi-hirhatar.hu
  Szerdán négy vonat nem indult el, mert nem volt mozdonyvezetője
2019. 09. 19. 00:11 kecskemeti-hirhatar.hu
  Új ovi-sportpályát avattak Szegeden, egyszerre hármat
2019. 09. 18. 22:07 szegedi-hirhatar.hu
  Helyére került a sólyapálya a Partfürdőn
2019. 09. 18. 21:53 szegedi-hirhatar.hu
  Rangos sportversenynek ad otthont Gyömrő
2019. 09. 18. 21:48 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport