HÍRHATÁR ONLINE - Újabb lefejezés: tragikus, elgondolkoztató videok

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.28.
 Csütörtök
Ma Emil, Csanád napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   350,01 Ft
   CHF árfolyam
   328,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 25. 12:41     


Újabb lefejezés: tragikus, elgondolkoztató videok
Nap mint nap újabb felvételek látnak napvilágot az ISIS rémtetteiről, fanatizált követőikről és otthon maradt hozzátartozóikról. Nem kérdés, az Iszlám Állam terror-uralmának gátat kell vetni. De kik tehetnek még arról, hogy idáig fajult a helyzet?

Újabb európait,ezúttal egy francia állampolgárt fejezett le az ISIS. Herve Gourdel szabadságát töltötte az algériai hegyek között. Az 55 éves turistát egy Jund al - Klilafa nevű, az ISIS-hez tartozó csoport rabolta el néhány napja. A terroristák egy, a korábban meggyilkolt túszok (James Foley, Steven Sotloff, David Haines) halálát megelőző fenyegető videokhoz hasonló felvételt is készítettek, melyben arra kényszerítették áldozatukat, hogy megüzenje: amennyiben Franciaország nem szünteti be az ISIS elleni légicsapásokat, 24 órán belül kivégzik. A határidő letelte után napvilágot is látott a Foley-ék lefejezéséhez hasonló felvétel. Francois Hollande francia elnök elítélte e gyilkosságot, de azt is hozzátette, a zsarolás ellenére Franciaország továbbra is kiveszi részét az ISIS elleni légitámadásokból.

 

Ezzel a videoval nagyjából egy időben került nyilvánosságra egy másik felvétel is, melynek tanúsága szerint egyes francia állampolgárságú nők továbbra is úgy tartják, hogy a dzsihádisták kegyetlenkedéséről szóló nyugati hírek erősen túloznak. Egy szíriai diáklány élete kockáztatásával filmezi, rejtett kamerával, hogyan is telnek a mindennapok az ISIS által megszállt Rakkában. A France 2-n levetített felvétel egy internet- kávézót is bemutat, amelyben a messze földre szakadt lányok-asszonyok igyekeznek megnyugtatni szeretteiket: semmi bajuk, remekül érzik magukat, fele sem igaz annak, amit a nyugati tömegtájékoztatás állít az Iszlám Államról. "Megmondom feketén -. fehéren: eszem ágába sincs hazajönni. Nem azért vállaltam ekkora kockázatot, hogy most visszamenjek Franciaországba. "- üzeni egy nő az anyjának a felvételen. Szakértők szerint mintegy 150 francia állampolgárságú nő tartózkodik pillanatnyilag az Iszlám Állam területén, akik férjeiket vagy vőlegényeiket követték a veszélyes kalandba.

 

Egy másik videon egy Nagy-Britanniában élő édesanya nyilatkozik a Daily Telegraphnak, akinek 19 éves fia az Aleppo elleni légicsapások során halt meg, Ibrahim Kamara, dzsihádista nevén Khalil al - Britani szüleinek fogalmuk sem volt, mire készül a fiuk. Bár jó kérdés, hogy maradhat titokban egy egész család egy ennyi idős srác személyiségváltozása, ami végül a tragikus utazáshoz vezetett, a gyászoló Khadijah Kamara legalább ennyire aktuális kérdéseket vetett fel:

 

 

Mint elmondta, sem fia szökését Szíriába, sem halálát nem tudja feldolgozni. De az is hihetetlen számára, hogy annyira könnyen utazhattak be az országba, az angliai reptéren senkinek sem tűnt fel a csapat siheder, sem pedig, hogy a fiú 15 éves öccse útlevelét használta, aki még csak nem is hasonlított rá. "Engem, amikor idejöttem Afrikából, a lehető legtüzetesebben átvizsgáltak"- tűnődött keserűen a 35 éves asszony.

 

kiss

fotó: Reuters


További hírek

  Tudta...?; 400 000 forint az átlagfizetése
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hajdú Péter lekapcsolja Mészárosné tévéjében Szulák Andreát és Várkonyi Andreát
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hiába nyitnak a vendéglátóhelyek, ha nem lesz friss levegő a beltérben
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Rács mögött a visszaeső szójás áfa-csalók
2020. 05. 28. 11:08 pecsi-hirhatar.hu
  Vállalkozói szemlélet, folyamatos alkalmazkodás
2020. 05. 27. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Mi lesz akkor, ha ez a kormányzás sosem érhet véget...?
2020. 05. 27. 19:42 hirhatar.hu
  Szombattól felszabadulhat Budapest
2020. 05. 27. 19:42 hirhatar.hu
  Meghalt Roger Moore
2020. 05. 27. 13:06 hirhatar.hu
  A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
2020. 05. 26. 20:27 hirhatar.hu
  A bíróság kimondta - Kövér László törvényt sértett
2020. 05. 26. 20:27 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport