HÍRHATÁR ONLINE - Újabb sallert kapott a kormány

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2016.07.29.
 Péntek
Ma Márta napja van.
Holnap Judit napja lesz.
   EUR árfolyam
   312,98 Ft
   CHF árfolyam
   286,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 01. 17:52     


Újabb sallert kapott a kormány
Ezúttal a tekintélyes német lap elemezte kíméletlen kritikával Magyarországot. A liberális Die Zeit nem sokat vacakolt a tiszteletkörökkel: „Orbánék ujjukat sem mozdítják, hogy megállítsák a fasiszta falusi diktátorokat”.

A cikk szerzője, Klaus Harpprecht szerint az Európai Uniónak végre fel kellene lépnie az Orbán-rezsim ellen – az európai alapértékeket ugyanis sehol nem sértik olyan szándékosan és folyamatosan, mint Magyarországon. Bár a többi tagállamban is vannak kisebb-nagyobb gondok, hazánk elrettentő példának számít e tekintetben. Így az uniónak is példát kellene statuálnia, olyan szankciókat léptetve életbe Magyarország ellen, amely a többi államnak is elvenné a kedvét az emberi jogok megsértésétől. A magyarországihoz hasonló szintű nacionalizmus egyetlen más tagállamot, még Görögországot sem fenyegeti, és ennek semmi keresnivalója az Európai Unióban – szögezi le a lap.

 

 

A szerző mély aggodalommal tapasztalta, hogy Magyarországon a legrosszabb fajta fasizmus van újraéledőben. „ Olyan az egész, mintha feltámadtak volna a nyilaskereszteseknek, Adolf Hitler legradikálisabb szövetségeinek a csapatai.” Németországban is tudják, hogy az ál- hazafias agymosás az óvodákban kezdődik, hogy a versikékkel sulykolják a gyerekek buksijába: a magyarok kiválasztott nép, hogy a felnőttek a hősök emléknapján nem csak az elesett magyar katonáknak, hanem a  német Wehrmacht, különösen a Waffen SS halottainak is hódolnak, Horthy admirálisnak, a „birodalmi kormányzónak,” a pótkirálynak, aki Magyarországot a „Nagy Németországgal” való szövetségbe vezette, pedig köztereken állítanak szobrokat.

 

Harpprechtben maradandó nyomot hagyott Érpatak különös polgármestere is, akiről a német közszolgálati tévécsatorna, a WDR dokumentumfilmet is készített A falusi diktátor – Fegyelmezés és rend az új Magyarországon címmel. A sajátságos huszáregyenruhában parádézó, magát valamiféle liberál-kapitalista világösszeesküvéssel szembeni hősies ellenálló színében feltüntető polgármester prototípusa azoknak a fasiszta falusi diktátoroknak, akiknek elmozdításáért a magyar kormányfő és kollégái egy ujjukat sem mozdítják. A lapnak arról is tudomása van, hogy több tucat ilyen minihitler is buzgólkodik vidéken, akik hálózatban, kapcsolatban állnak egymással.

 

 

Agressziójuk elsődleges célpontjai a romák, akiknek úgy látszik, a bűnbak szerepét kell betölteniük Magyarországon. Bár jogaik másutt, például Bulgáriában, Romániában vagy Szlovákiában is súlyosan sérülnek, sehol nem éri őket annyi atrocitás, mint Magyarországon. Érpatakon például a nyomorúságosan javadalmazott közmunka is a polgármester kénye-kedvétől függ, a renitenskedés pedig szociális segélyük megvonását is maga után vonhatja. Több hónapra vagy akár egész évre: ahogy Érpatak „régense” ezt jónak látja, aki az unióban egyedülálló módon hozhat is ilyen döntéseket.

 

Tulajdonképpen nem is telik el hét anélkül, hogy valamilyen, a romákat ért botrányos diszkrimináció híre vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnök általi provokáció ne sokkolná az unió polgárait. Valószínűleg nem a cikk szerzője az egyetlen, aki nem érti, miért nem fogyott el még a  türelme az EU Bizottságnak és az elnökének, az Európai Parlament többségének vagy a kormányfők tanácsának és miért tűrik, hogy Magyarországon nap, mint nap megsértsék az európaiság alapvető értékeit, az emberi jogokat. Pedig a Lisszaboni Szerződés 2 cikkelye értelmében „a személyek és kisebbségek” jogai az Európai Unió erkölcsi fundamentumát képezik – figyelmeztet a szerző.

 

Talán itt lenne az ideje, hogy az EU Bizottsága alapos vizsgálatot kezdeményezzen, és az EU-szerződés 7-es cikkelye alapján büntető- vagy egyenesen kizárási eljárást indítson. A német, a holland és az északi kereszténydemokraták, a bajor CDU is felmondhatná végre a frakcióközösséget a Fidesszel.  Az uniós tagállamok azt is követelhetnék, hogy az Európa Tanács vagy az Európai Parlament kivizsgálja, nem sérültek-e máris súlyosan Magyarországon a szerződés 2 cikkelye szerinti alapvető értékek. Ezek megsértésének a következménye lehetne Magyarország bizonyos jogainak, például a tanácsbeli szavazati jogának a felfüggesztése mindaddig, amíg nem korrigál a magatartásán – mutat rá a lap.

 

KissKati / forrás: zeit.de/

 

 

 

 

 

 


További hírek

  A kamionokat kitiltották Gyömrőről. Vagy mégse?
2016. 07. 29. 07:50 gyomroi-hirhatar.hu
  A földrablást így, vagy úgy, de meg kell állítani!
2016. 07. 29. 03:40 13keruleti-hirhatar.hu
  Corelli vonósnégyes a Szent István parkban
2016. 07. 29. 03:36 13keruleti-hirhatar.hu
  A szokásosnál is nagyobb arányú fejlesztések a XIII. kerületben
2016. 07. 29. 03:31 13keruleti-hirhatar.hu
  A Fidesz jelentősen könnyítette a pénzért történő bevándorlást
2016. 07. 29. 03:15 13keruleti-hirhatar.hu
  Négymilliárd pluszpénzt kapnak a háziorvosi ügyeletek
2016. 07. 28. 21:59 gyomroi-hirhatar.hu
  Július utolsó napjaiban ismét strandidő lesz
2016. 07. 28. 20:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Bukta az MSZP a népszavazást
2016. 07. 28. 20:31 hirhatar.hu
  Finom nyári frissítők – Limonádék gyógy- és fűszernövényekkel
2016. 07. 28. 20:04 bajai-hirhatar.hu
  Marad a Hóman utca Vácott – a népszavazásig
2016. 07. 28. 19:10 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport