HÍRHATÁR ONLINE - Újabb sallert kapott a kormány

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.01.21.
 Vasárnap
Ma Ágnes napja van.
Holnap Vince napja lesz.
   EUR árfolyam
   309,28 Ft
   CHF árfolyam
   263,55 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 01. 17:52     


Újabb sallert kapott a kormány
Ezúttal a tekintélyes német lap elemezte kíméletlen kritikával Magyarországot. A liberális Die Zeit nem sokat vacakolt a tiszteletkörökkel: „Orbánék ujjukat sem mozdítják, hogy megállítsák a fasiszta falusi diktátorokat”.

A cikk szerzője, Klaus Harpprecht szerint az Európai Uniónak végre fel kellene lépnie az Orbán-rezsim ellen – az európai alapértékeket ugyanis sehol nem sértik olyan szándékosan és folyamatosan, mint Magyarországon. Bár a többi tagállamban is vannak kisebb-nagyobb gondok, hazánk elrettentő példának számít e tekintetben. Így az uniónak is példát kellene statuálnia, olyan szankciókat léptetve életbe Magyarország ellen, amely a többi államnak is elvenné a kedvét az emberi jogok megsértésétől. A magyarországihoz hasonló szintű nacionalizmus egyetlen más tagállamot, még Görögországot sem fenyegeti, és ennek semmi keresnivalója az Európai Unióban – szögezi le a lap.

 

 

A szerző mély aggodalommal tapasztalta, hogy Magyarországon a legrosszabb fajta fasizmus van újraéledőben. „ Olyan az egész, mintha feltámadtak volna a nyilaskereszteseknek, Adolf Hitler legradikálisabb szövetségeinek a csapatai.” Németországban is tudják, hogy az ál- hazafias agymosás az óvodákban kezdődik, hogy a versikékkel sulykolják a gyerekek buksijába: a magyarok kiválasztott nép, hogy a felnőttek a hősök emléknapján nem csak az elesett magyar katonáknak, hanem a  német Wehrmacht, különösen a Waffen SS halottainak is hódolnak, Horthy admirálisnak, a „birodalmi kormányzónak,” a pótkirálynak, aki Magyarországot a „Nagy Németországgal” való szövetségbe vezette, pedig köztereken állítanak szobrokat.

 

Harpprechtben maradandó nyomot hagyott Érpatak különös polgármestere is, akiről a német közszolgálati tévécsatorna, a WDR dokumentumfilmet is készített A falusi diktátor – Fegyelmezés és rend az új Magyarországon címmel. A sajátságos huszáregyenruhában parádézó, magát valamiféle liberál-kapitalista világösszeesküvéssel szembeni hősies ellenálló színében feltüntető polgármester prototípusa azoknak a fasiszta falusi diktátoroknak, akiknek elmozdításáért a magyar kormányfő és kollégái egy ujjukat sem mozdítják. A lapnak arról is tudomása van, hogy több tucat ilyen minihitler is buzgólkodik vidéken, akik hálózatban, kapcsolatban állnak egymással.

 

 

Agressziójuk elsődleges célpontjai a romák, akiknek úgy látszik, a bűnbak szerepét kell betölteniük Magyarországon. Bár jogaik másutt, például Bulgáriában, Romániában vagy Szlovákiában is súlyosan sérülnek, sehol nem éri őket annyi atrocitás, mint Magyarországon. Érpatakon például a nyomorúságosan javadalmazott közmunka is a polgármester kénye-kedvétől függ, a renitenskedés pedig szociális segélyük megvonását is maga után vonhatja. Több hónapra vagy akár egész évre: ahogy Érpatak „régense” ezt jónak látja, aki az unióban egyedülálló módon hozhat is ilyen döntéseket.

 

Tulajdonképpen nem is telik el hét anélkül, hogy valamilyen, a romákat ért botrányos diszkrimináció híre vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnök általi provokáció ne sokkolná az unió polgárait. Valószínűleg nem a cikk szerzője az egyetlen, aki nem érti, miért nem fogyott el még a  türelme az EU Bizottságnak és az elnökének, az Európai Parlament többségének vagy a kormányfők tanácsának és miért tűrik, hogy Magyarországon nap, mint nap megsértsék az európaiság alapvető értékeit, az emberi jogokat. Pedig a Lisszaboni Szerződés 2 cikkelye értelmében „a személyek és kisebbségek” jogai az Európai Unió erkölcsi fundamentumát képezik – figyelmeztet a szerző.

 

Talán itt lenne az ideje, hogy az EU Bizottsága alapos vizsgálatot kezdeményezzen, és az EU-szerződés 7-es cikkelye alapján büntető- vagy egyenesen kizárási eljárást indítson. A német, a holland és az északi kereszténydemokraták, a bajor CDU is felmondhatná végre a frakcióközösséget a Fidesszel.  Az uniós tagállamok azt is követelhetnék, hogy az Európa Tanács vagy az Európai Parlament kivizsgálja, nem sérültek-e máris súlyosan Magyarországon a szerződés 2 cikkelye szerinti alapvető értékek. Ezek megsértésének a következménye lehetne Magyarország bizonyos jogainak, például a tanácsbeli szavazati jogának a felfüggesztése mindaddig, amíg nem korrigál a magatartásán – mutat rá a lap.

 

KissKati / forrás: zeit.de/

 

 

 

 

 

 


További hírek

  Íme az ötös lottó nyerőszáma a 3. héten!
2018. 01. 20. 23:24 gyomroi-hirhatar.hu
  Az utolsó másodpercig küzdeni kell!
2018. 01. 20. 22:04 maglodi-hirhatar.hu
  A jobb ellátásért
2018. 01. 20. 21:12 pecsi-hirhatar.hu
  Egy építész emlékére
2018. 01. 20. 17:34 21keruleti-hirhatar.hu
  És ez nem vicc: önkénteseket keresnek Wittner Mária alá
2018. 01. 20. 14:00 hirhatar.hu
  „Ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej, hej!" – több ezer diák vonult utcára péntek délután
2018. 01. 20. 13:00 hirhatar.hu
  Nem jött ki a mentő az utcán heverő magatehetetlen rászorulóhoz
2018. 01. 20. 12:38 hirhatar.hu
  Lízingdíjakat sikkasztott: 250 milliós kár Bács-Kiskun megyében
2018. 01. 20. 04:56 kecskemeti-hirhatar.hu
  Utazás a női univerzum körül – A nők társadalmi helyzetének megvitatása
2018. 01. 20. 04:44 kecskemeti-hirhatar.hu
  Békévé oldja az emlékezés…
2018. 01. 19. 22:25 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport